Meg tudja nekem mondani valaki azt hogy mi értelme annak hogy valaki szétvarja magát?
Elég sok mindenre fel tudnánk tenni a miért kérdést...
Miért festi valaki a haját? Miért festi a körmét? Miért sminekel? Miért hord csinos, de ugyan akkor baromi kényelmetlen ruhadarabokat? A válasz kb mindre ugyan az, hogy azért mert neki az tetszik.
Nekem pl tetszik pasin a tetkó ha az ízlésesen van megcsinva, nem wvalami sufnitetováló olcsó munkája. Ilyen esetben egy teljes kar/teljes hát/teljes felsőtest stb tetkó is tud szép lenni... nőkön már kérdéses, da vannak olyan stílusú csajok akikhez illik a fullkaros tetkó, én magamnak nem csináltatnék, de nem itélem el. Vannak akik naplót írnak, vagy fényképalbumokat készítenek, mások a bőrükre "jegyzik" fel a számukra fontos dolgokat, emlékeket.
Ízlések és pofonok....nah meg persze van az a réteg aki mindent csak divatból csinál, ezt a réteget én is elitélem egy kicsit, de hat ez van...
Még egy szempont, bár személy szerint nem tudom, mennyi benne az igazság, de olvastam erről régebben:
A tetoválás bár fáj ugyan, de ugyanakkor endorfin és adrenalin szabadul fel. Ezek pedig függőséget okoznak. Nyilván nem igaz mindenkire, de van olyan "mondás", hogy tetoválásból egynél nem lehet megállni, aki egyet csináltat, az általában többet is. (Ezt mondjuk tényleg aláírom. :) )
Viszont aki ennyire "szétvarrt", mint az említett haverod, annál általában már a fent említett függőség lép fel. Ez többnyire nem tudatos, egyszerűen "kell" az újabb, mert "jó".
Nekem személy szerint a tetoválás önkifejezés. Ami van, az számomra fontos dolgot jelképez. Mondjuk nincs is tucatnyi. :) Bár tudom, hogy lesz még, de abban biztos vagyok, hogy nem leszek "szétvarrva", mert nekem az már nem tetszik. De én is ismerek ilyet, mint az ismerősöd. :) Rajta lassan elfogy a hely, szóval most áttért piercingre. :D Ő ettől örökfiatalnak meg lázadónak érzi magát, de az ismerősödhöz hasonlóan ő sem tudja megmagyarázni hogy miért.
Az, hogy valakinek tetszik, ez neked miért nem elég?
Mert szép a formája, jelent valamit, szép az adott motívum, köti valamihez..stb..
Nem kell mindig a miérteket keresni!
És te miért vagy ennyire makacs?
Nincs abban semmi makacsság, hogy valaki megpróbálja megérteni a másikat.
Endorfin minden más fájdalom esetén is felszabadul, nem?
Hogy miért kell a bőrre, az ötödik tűdőfelületre sebeket okozni, és festékkel szennyezni, azt én sem értem. De hát rengeteg kárt okoznak az emberek maguknak, más módon is, és azokból is hasznot húznak emberek, gyárak.
Ahol a tetoválásnak régi hagyományai vannak, ott az emberek nem tudtak értelmesebb dolgokat kitalálni. Nálunk vannak károkozás nélküli "önkifejezési" módok is.
Csak azt remélem, hogy amikor előjönnek a hosszútávú káros következményei a tetoválásnak -mint ahogy már más országokban elkezdődött- akkor nem fogják a köz terheire fizetni a kezeléseket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!