Kezdőoldal » Szépség és divat » Tetoválás » Tudok már bármit tenni?

Tudok már bármit tenni?

Figyelt kérdés

15 éves lányom csináltatott 1 tetoválást..... nem nagy szám. Szép is lett de eléggé elárulva érzem magam.

Nem mondja meg hogy hol és ki csinálta.

Mit tudok tenni,hagyjam ennyibe?

2016. jan. 8. 22:58
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

16 éves kor alatt még szülői beleegyezéssel SEM csinálják meg sehol szalonban. 16 éves kor felett normális szalonokban is csak akkor, ha legalább egyik szülő vele megy vagy a tetováló felhívja a szülőt telefonon, hogy biztosan tud e róla és bele e egyezik.

Ebből következik, hogy valószínűleg magánember csinálta. Érdemes lenne megtudni, hogy ki volt. Nem kell feljelenteni, csak legalább szembesíteni a ténnyel, hogy a szülők engedélye nélkül ment oda a lány és többet ne csináljon neki az engedélyük nélkül. Már csak azért is érdemes lenne utána menni a dolognak, mivel otthoni körülmények közt általában nincsenek meg azok az alapvető higiéniai követelmények amelyeknek meg kellene lenni.

Nekem is van pár tetoválásom, én is privát személlyel tetováltatok, nem szalonban, viszont abban a srácban én teljesen megbízom és a körülmények is adottak.

Megérné elbeszélgetni a lánnyal erről a témáról. Meg kellene teremteni azt a kölcsönös bizalmat, hogy el merjen mondani ilyet anélkül, hogy le lenne tolva. Nem kell feltétlenül tiltani az ilyet, az soha nem vezet jóra. Mellesleg ma már nem olyan nagy dolog egy tetoválás. Angliában a lakosság 40%-ának van tetoválása egyébként. A mai időkben már mást jelképeznek ezek, mint 20-30 éve.

Érdemes elmagyarázni a lánynak, hogy ne menjen bele ilyen dologba ész nélkül. Ha olyan helyen van ahol nem lehet eltakarni, akkor a jövőbeli munkalehetőségeit is korlátozza, bár szerencsére már egyre több munkahelyen elfogadott dolog. Ne úgy ülj le vele, mint egy kisgyerekkel, próbáld meg felnőttként kezelni még ha nem is az. Hadd érezze azt, hogy megbízhat benned ilyen téren is. Ész érvekkel kell őt korlátozni, mert a mai fiataloknak már nem elég azt mondani, hogy "nem lehet és kész". Ezt látják a TV-ben, az idősebb haveroknál is és ők is az idősebbeket akarják utánozni.

Persze lehet azért beszélek erről így, mert még nincs gyerek a családban. Én nem tiltanám semmitől, inkább beszélgetnék róla és megpróbálnám felnyitni a szemét, hogy nem feltétlen az a jó amit a többiek csinálnak. Ne őket utánozza, inkább legyen egyénisége mert attól lesz ő "több" a többieknél.

2016. jan. 9. 00:25
 2/4 anonim ***** válasza:
Hát ha szép is, meg atol függ hol van, ne szedesse le igazán leszedni nem is let nagy heg marad meg minden, aki valóban megunja az elhalványítatja és ujjat üttet rá, és ezért nem fogjuk lejjeb nézni, ez csak a szülők izje, hogy félti a ygerekét mindentől, bár még ez a jobb ha félti:), amugy lett neki mondva hogy nem lehet:'D?
2016. jan. 9. 18:51
 3/4 A kérdező kommentje:

2 darab tappancsról és egy szívről van szó,csuklón. Nem nagyok.

Ilyenkor ha a lányom nem mondja el hol csináltatta nem tudok semmit tenni pedig talán feljelentést tettem volna ha lehetne.

2016. jan. 10. 23:53
 4/4 "Kovács" Ernő válasza:
Szerintem vakard le nitrohigítóval
2016. jan. 16. 19:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!