Kezdőoldal » Szépség és divat » Tetoválás » Szeretnék tetoválást. Milyen...

Saavedro kérdése:

Szeretnék tetoválást. Milyen tanácsokat tudnátok adni?

Figyelt kérdés

Info (ami talán hasznos lehet):

- egy 'full-sleeve' stílusú, NEM nonfiguratív tetoválást szeretnék a bal alkaromra-csuklómra (a jobb oldalon túl sok az anyajegy)

- kb. 179 cm magas vagyok (két éve, 18 évesen voltam mérve), 46-47 kg (ezt viszont MOST mértem, 20 évesen)

- fiú vagyok, orvostanhallgató, alacsony a vérnyomásom és a vércukrom is sokszor esett már le, ezek miatt többször is rosszul lettem a múltban

Minimum mekkora összeget tanácsos/érdemes tetoválásra fordítani? Mik a kontraindikációk az esetemben? Mitől óvakodjak? Mi az, ami tanácsos?

2015. júl. 16. 16:18
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Ha sportolsz, akkor egyrészt nő az izomtömeged, másrészt nagyobb lesz az étvágyad, többet fogsz enni, így rakódhat rád valami:)

Ami nekem még bevált: rendszeres étkezés. Igen, orvosin baromi nehéz, tudom, átéltem. De ha szépen betartod a napi 5-6 étkezést, akkor valószínűleg hízol egy kicsit.

Egyébként a pajzsmirigyeddel nincs gond? Nézték már?

2015. júl. 16. 22:46
 12/14 anonim ***** válasza:

Mint orvostanhallgató gondolom a vérrel terjedő betegségek megelőzését nem kell elmondani. Ha valami ótvart látsz, amit vérvételnél nem tennél, azt tetoválásnál se engedd.

Jó minőségű tintát használjanak, az intenze, ethernal ink pl. elég jó, de mindenki másra esküszik.

Szerintem simán lehet fullsleeve, engem nem zavarna ha a dokimon lenne valami ízléses, különben is, mi már az a generáció vagyunk akiken inkább az a meglepő ha nincs.

Összegre olyan 120at mondanék, de ez is függ attól, hogy mit, mekkorában, hány alkalommal, stb.

Az alacsony vérnyomás nem annyira gáz, egyél előtte, ne legyél kialvatlan, másnapos vag ybeteg és nem lesz semmi gáz. Ami para szokott lenni, az a vérzékenységet okozó gyógyszer illetve az ekcéma, durvább akné, ilyesmik.

A tetováltatást követően 2-3 hétig nincs úszás, napozás. Nem tudom egy befedetlen nyílt seb (a friss tetkó az, mivel hosszú távon nem fóliázunk, a meleg nedves környezetet szeressék a bacik) mennyire baj azon a szakterületen.

Ekkora mintáknál már érdemes valami egységes tematikát és stílust találni, ami az egészet vizuálisan összeköti.

Jó ha észben tartod hogy hol hogyan nyúlik, csavarodik a bőr, hol futnak az izmok. Ez sokat dobhat rajta vizuálisan.

(pl. oldschool sleeve tengerészeti tematikával, hajók, sellők, pinup ilyenek. vagy blackwork geometrikus tematikával, fraktálok, mandalák.)

Azt is érdemes eldönteni, hogy színes-e és ha igen, akkor milyen színvilág. A bőre senkinek nem papírfehér, van aki kékes, van aki barnás, van aki okkeres, van aki vöröses alaptónusú bőrrel van megáldva, ezekhez kell hozzákalkulálni a tetoválás színeit.

Pl. egy sápadt vörös hajú embernek hideg-kékes bőrtónusa van, ezért jók lesznek rajta a kékes-zöldes színek.

Egy kreol típusnál viszont érdemesebb sok feketét, és esetleg max mélylilát, pirosat használni.

Mivel a tetoválás a bőr alatt van, ezért a bőröd színe hozzáadódik ahogy az új bőr ránő. Ha sötét a bőröd, akkor kevésbé lesznek vakítóak a színek. Kb mintha színezett zsírpapíron át néznél egy képet. Van, hogy olyan sötét fekete valaki, hogy teljesen el is tűnik a tinta gyógyulás után.

A kar belső oldalán, könyöknél kívül-belül a hajlanál fájni fog. Ezeket érdemes taktikailag kerülni, vagy nem bonyolult mintát tervezni oda.

Az anyajegy egyébként nem baj, ügyes ember beleszerkeszti azt, úgy hogy nem feltűnő.

Ha még kérdésed van, mondjad.

2015. júl. 16. 22:51
 13/14 anonim ***** válasza:

Én tetovált vagyok,több helyen is.Egy kicsit taszítana ,ha az orvosom tetovált lenne.Tudom ,hogy nagyon divat,de nem érdemes elrontani a karriered egy tetoválás miatt.

Szép amit belinkeltél,,,de...

50/N

2015. júl. 17. 13:25
 14/14 anonim ***** válasza:
53%
nekem teljes karos tetoválásom van, orvosin végeztem én is, másodikos voltam amikor csináltattam. Nem tudom hogy sokan ezt a 120 000 ft-ot honnan szedték, nekem Bélteczky Zsófi csinálta, de ha összeadom a 13-14 alkalmat, akkor 450 000 ft-tól több volt, bár igaz hogy nagyon sokat dolgozott rajta, azért a római történelem 500 évét felvinni a karomra nem volt kis munka, és persze az általam megadott dolgokat egybe formálni stb. Én soha nem akartam ilyen kis tetováló studiókban tetováltatni, ezért mentem Zsófihoz, neki pedig mivel soron kívül fogadott, volt némi külön díja is, de az a munka amit végzett csodálatos. Amúgy én patológus vagyok, lényegében ott teljesen mindegy hogy a "beteg" mit gondol vagyis hát nem zavarja őt :D
2015. júl. 17. 18:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!