Kezdőoldal » Szépség és divat » Tetoválás » Szerintetek ki fog-e menni a...

Szerintetek ki fog-e menni a divatból a tetováltatás, vagy még elterjedtebb lesz mint most?

Figyelt kérdés
Lányomnak (9) próbáltam mondani valami olyan munkát ami a rajzoláshoz kapcsolódik, de mégis biztosabb megélhetés mint pl. festegetni, de anyám szerint mire felnő addigra kimegy a divatból a tetováltatás. Ti mit gondoltok?

2014. márc. 25. 20:19
1 2
 11/14 SzilKa ***** válasza:
100%

Kizártnak tartanám, hogy kimenjen a divatból...

Jó szakma egyébként, jelenleg én is úgy vagyok ezzel, hogy a 3 féle kézművességgel kapcsolatos szakmám elvégzése után ez az, amiből anyagilag is szépen lehet profitálni, de ehhez nem kevés pénz befektetése kellett a legelején (tanuláshoz, felszereléshez) és rengeteg kitartás, akaraterő, alázat és fejlődni akarás is szükséges volt (illetve van is, folyamatosan).

Ha valaki ügyes és valóban tehetséges, akkor kb 2-3 év, mire elkezd kialakulni a vendégköre, amire már lehet anyagilag is támaszkodni. Ezt az időt sokan nem tudják/bírják kivárni és feladják.

Szerintem a rajz mellett nagyon fontos még a nyelvek tanulása is, hiszen ez egy olyan szakma, amivel világot lehet látni, és külföldi tapasztalatokat is lehet szerezni, illetve anyagilag is sokkal jobban megéri nálunk tehetősebb országokban dolgozni, akár rövidebb időkre is (vendégtetoválás).

Amit számomra nehéz volt érzelmileg feldolgozni az az, hogy nehéz olyan helyet találni, ahol nem csak lehúz a szalontulaj, hanem támogat is a biztos háttérrel, illetve hogy mindig akadnak olyan irigy kollegák, akik ott tesznek keresztbe, ahol tudnak.

Amúgy még kicsi a lánykád, sokszor meg fogja még változtatni az álomszakmáját, de ez így van rendjén :)

egy tetováló

2014. márc. 25. 22:26
 12/14 A kérdező kommentje:
Utolsó: köszönöm szépen a választ!
2014. márc. 25. 23:17
 13/14 anonim ***** válasza:

Én 9 évesen divattervező akartam lenni. Nagyon szerettem rajzolni.

Most, 14 évesen matek-fizikára járok, egyáltalán nem szeretek rajzolni.

Csak hogy lásd pár év alatt mennyit lehet változni :)

2014. márc. 26. 16:48
 14/14 anonim ***** válasza:

nem megy ki a "divatból"

amúgy én gyerekkoromban régész akartam lenni, majd orvos, még jelentkeztem is az orvosira...amire nem gondoltam, hogy mérnök leszek, az lettem ;)

2014. ápr. 21. 00:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!