Ebben az esetben vissza lehet kérni a tetoválás árát?
Semmiféle tájékoztatást nem kaptam a felhasznált festékről, se előtte, se utólag. Visszamentem és NEM HAJLANDÓAK elárulni, mivel tetováltak! Utánanéztem és alighanem betiltott szinezékkel tetováltak. Mondtam nekik, hogy fizessék vissza az árát. Kinevettek. Most nagyon gondolkodom egy feljelentésen. Megérdemelnék hogy bezárassam őket.
Első és uccsó tetoválásom volt az egyszer biztos!!!
"A fodrásznál sem kapsz két órás tájékoztatást a hajfesték márkáját, kódját és keverési arányát illetőleg, mert az átlag kliensnek ez semmit nem mondd."
Na igen, de egy hajvágás nem hat rád életed végéig a tetkóval ellentétben!
Na, látom itt mindenki biológus, és baromira tudja a vakcinák, pigmentek, gyógyszerek kémiai összetételét meg az ezek okozta reakciókat.
Az emberek az őskor óta tetováltatnak, ez csak egy újabb konzervatív műpánik, mert kell találni újab ellebséget meg bűnbakot, valamit amit okolni lehet meg együtt utálni.
11-13:
De, rengeteg fodrász elmondja hogy milyen márkát használ, mert büszke arra, hogy minőségi szolgáltatást nyújt. Igényes szalonba kell járni (mind tetoválás, mind fodrászat szempontjából) és akkor nem kell pánikolni utólag.
Egyébként nyilván nem arról van szó a kérdésbe, hogy jelenleg mizu, hanem hogy adott esetben lesz-e később negatív következménye adott festékanyagnak. Ezért lenne fontos tudni a márkáját és összetevőit.
És igen, vannak jogszabályok arra vonatkozóan, hogy ha valaki elront egy szolgáltatást aminek egészségügyi vonzata van (lehet ez tetoválás után komolyabb bőrbetegségek, vagy épp elrontott fogszabályzás után állkapocs probléma) akkor pereskedés által az elkövetkezendő gyógyászati kezeléseket a szolgáltató állja.
De igazat adok annak a kommentnek is aki a kérdezőben kételkedik, szerintem is ferdít valamit a sztoriban. És nem tudom elképzelni, hogy minek hatására akar a tetoválás UTÁN tájékozódni, miért nem előtte tette meg.
Illetve, nekem az is furcsa, hogy az ár és visszatérítésről beszél és nem pedig arról, hogy egy illegális vagy euban nem elfogadott festéknek akár egészségügyi vonzata is lehet.
Normális szalonban minden használt termékről van egy úgynevezett biztonsági adatlap, amit ha a vendég kér, szerintem meg kell mutatni, nálam ez szóba se jön, hogy ha kérdeznek nem tájékoztatom akár előtte akár utána őket..
Alapból megkérdezem a vendéget van e ismert allergiája,betegsége, szed e gyógyszert stb stb..
A Te esetedben nem értem a pénzvisszakövetelést, mivel a festék már a bőröd alatt van ha ez bármilyen problémát okozott utólag nehéz bizonytani, pláne ha nincs rajtad kívül még x ember aki panasszal élne hasonló esetben. A másik, hog ha visszafizetik, attól még ha a festékkel volt gondod, az ott marad továbbra is. :D
Kicsit nekem olyan szagú a dolog, hogy Te jól elkúrtad az utókezelést ami miatt begyulladt, kifakult stb és most így akarod betámadni Őket. Egy jó hírű tetoválót/stúdiót nem fogsz ezzel lejáratni, és hiába jelented őke fel, valószínű mindent rendben fognak találni náluk. Ha ennyire bizalmatlan vagy, akkor a tetoválás ELŐTT megbeszéléskor, akár üzenetben is megkérdezheted milyen termékekkel fognak varrni, elkérheted ezeket a biztonsági adatlapokat amin kb semmit nem fogsz megérteni, mert ez nem vendégeknek szól, hanem a hivatalos szerveknek jobb esetben.
Én 7 évem alatt ilyen kukacoskodó vendéggel nem találkoztam.
Ha egy stúdióba bemész, látod mennyire komoly, steril stb, onnantól eldönheted varratsz vagy sem. De itt tök másról van szó szerintem...
"Alapból megkérdezem a vendéget van e ismert allergiája,betegsége, szed e gyógyszert stb stb..."
Egy tetováló szalonban beleegyező nyilatkozat van. De gondolom a kérdező olvasás nélkül alábiggyesztette.
"Én 7 évem alatt ilyen kukacoskodó vendéggel nem találkoztam."
Tetováló stúdiókban havi egy ilyen tuti van, valószínűleg a fél stúdió épp a recepción kávézik és ezen röhög. Vagy a kéretlen pöcsös képen, vagy a másikon aki szeretne valamit, de nem tudja mit, vagy a pasin aki meg van sértve, hogy a nagykorú, önnálló felnőtt párja tetováltatott, meg a másik balfácán aki kismotort vagy lopott ájfónt adna tetoválásért cserébe.
Minden péntek-szombat este ír egy pár ilyen palimadár, berúgnak aztán ráírnak a stúdióra hajnal 2kor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!