Kezdőoldal » Szépség és divat » Tetoválás » Hogy tudnám meggyőzni a...

Hogy tudnám meggyőzni a páromat? Mit tennétek az alábbi esetben? Bővebben lent.

Figyelt kérdés

Igazából soha nem vetettem meg az ízleses, szépen kidolgozott tetoválásokat, de azt soha nem tudnam elképzelni, hogy az egész testemet ,,szétvarratnám". Egy kifejezett mintát (egy portrét) szeretnék magamra varratni, már evek óta, azt is a lapockáim közé. A párom viszont nagyon tetoválás ellenes, szerinte a ,,sima bőrfelületnél nincs szebb". Ezzel nem ertek teljesen egyet. 8 éve együtt vagyunk, lassan a férjem, mindent meg tudunk beszelni, jó a kapcsolatunk, a tetovalas témát is sokszor szóba hoztam már. Viszont mindig oda lyukadunk ki, hogy ő mennyire nem rajong érte. Félreertes ne essék. Nem irányít, és nem ,,tiltja meg", mint többeknél itt olvasok ilyet, csak nagyon nem szeretné,nem rajong az ötletért, mert szerinte elcsufítanám vele a bőröm, és én úgy tetszem neki, ahogy vagyok. Ti mit tennetek a helyemben? Olyan válaszokat nem kérek, hogy hsgyjam ott, mert nem fogom, mint mondtam nem megtiltja, csak nem akarok neki csalódást, az ő érdekeit is szem előtt akarom tartani. Azt semmikèpp nem akarom, hogy elmegyek szó nélkül megcsináltatni, és hazaállítok úgy. Szerintetek az jó megoldás lehet, hogy közlöm vele, hogy ,,figyelj, mindenképp meg fogom csináltatni, mert ez nekem évek óta fontos, csak gondoltam mindenképp szólok előtte, hogy ne érjen vàratlanul, így tartom helyesnek. "

Köszönöm a tanácsaitokat!

2020. júl. 9. 07:34
A kérdező szavazást indított:
Csinaltasd meg a tudta nélkül, és állits úgy haza.
Csináltasd meg, de közöld előtte vele, hogy ez lesz.
Ne csinàltasd meg, megis neki kell néznie évekig, ő pedig nem szeretné, ez nem lenne fair vele szembe.
43 szavazat
 1/10 anonim ***** válasza:
18%

A hátad közepén a büdös életben nem fogod nézegetni. Neki viszont mindig szem előtt lesz. Ráadásul egy portréval szemezhet. Azért ez trollkodás mesterfokon. :D Utána meg asszongya: "az ő érdekeit is szem előtt akarom tartani" majd közlöd, hogy "figyelj, mindenképp meg fogom csináltatni". Ezzel aztán jól szem előtt tartottad a kérését. :D Iskolapéldája ez a prolis gondolkodásnak. Ennyi erővel azt is mondhatnád neki, hogy: "Fontos vagy, de nem annyira mint a tetkó". Egyébként úgyis meg fogod csináltatni. Mivel már elkapott ez a prolikra jellemző tetkós inger ezért rögtön triggerelődsz egy egyszerű, jól megindokolt kéréstől mert rögtön úgy érzed mintha megerőszakolnák az önrendelkezésed.

Egyébként pedig iagaza van a párodnak: a tetkó, a spektrumon tényleg a mocsokocsmány és a hányingerkeltő között fekszik.

2020. júl. 9. 08:48
 2/10 A kérdező kommentje:
Feltettem egy kérdést, ennél szerintem normálisabban megfogalmzott kérdést ritkán olvasni ezen az oldalon. Azért a proliságtól messze érzem magam, de köszönöm a véleményedet kedves válaszoló, te így gondolod. Akkor engedd meg, hogy én is hadd ítélkezzem feletted egy pár mondatos írásod alapján. Te sem túl sok IQ-ról tettél tanúbizonyságot, ezzel az eszmefuttatással...
2020. júl. 9. 09:41
 3/10 anonim ***** válasza:
94%

Ne foglalkozz az elsővel, arra veri itt magát a kis nyomorult, hogy idejár az általa utált dolog kategóriájába kötekedni. Leckét ad nekünk proliságból, ez az egyetlen örömforrás a szánalmas kis életében, ettől érzi magát valakinek.

Kérdező, szerintem jobb, ha egyenes vagy vele a szándékaiddal kapcsolatban és elmagyarázod, miért érzed fontosnak. Meggyőzni nem fogjátok egymást, de nem is kell, ez pont egy olyan dolog, amit csak neked kell eldöntened. Az esetleg segíthet, ha egy olyan művészt keresel, aki erre specializálódott és aki biztos nem fog kókler munkát végezni, megmutatod a munkáit, hogy lássa, nem valami sufni akármit kapsz majd.

2020. júl. 9. 10:50
 4/10 A kérdező kommentje:
2. Neked nagyon szépen köszönöm!:)
2020. júl. 9. 11:08
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Igen, én is így vélem, ahogy az előttem szóló, hogy ha tényleg évek óta szeretnéd, akkor úgyis meg fogod csináltatni, szóval leülni vele, megbeszélni, hogy lesz, ha gondolja elmehet veled, de nem muszáj veled tartania (bár most még a legtöbb tetováló kiköti, hogy egyedül menj, maszkot hord stb). Neked fontos, te meg neki vagy fontos, el fogad most is, utána is elfogad majd. Első "válaszoló"ra kontrázva, nem fogja a hátad bámulni folyton, mivel vagy mellett megy, vagy szembe van veled, bár néha fogja látni, mint pl ágyban alvásnál, vagy szeretkezésnél. Ha esetleg más hely is felmerülne rajtad, hogy oda, akkor meg érdemes ezt megbeszélni vele, hogy őt hol nem zavarná, vagy hol zavarná kevésbé. Én is kikérném a párom véleményét róla, bár attól még megcsináltatnám, igaz, hogy aki ismer, az tudja, hogy nekem már van és egyik se másnak készült, hanem magamnak.

Amúgy portréhoz a hát közepe nem a legjobb hely, akkor inkább a hát egyik oldala (egyik lapockára), vagy comb (akár elől, akár hátul) esetleg felkar/váll. De ettől még meg lehet alkotni szépen hát közepére is, csak ha túl pici, akkor nagyon beleveszik a nagy területbe és nem olyan könnyű rápillantanod sem. Ha nagyobb, akkor értem miért oda, de akkor az majdnem félhátas alkotás kell legyen.

Szóval beszéljétek meg ;) Az a legjobb. Egy frizura lehet meglepi, ahogy egy köröm vagy ruha is, esetleg még egy piercing is, de a tetoválás esetében jobb előre megbeszélni, hacsak nem valami olyan, amivel a másiknak kedveskedsz.

2020. júl. 10. 08:14
 6/10 anonim ***** válasza:
23%
Biztos sokan mondták már neked, hogy meg fogod bánni. Még ha a hátad közepén lesz, akkor is. Szerintem ez primitív dolog, bármennyire is divat manapság. Minden hülyeséget átvettünk az amerikaiaktól, a Valentin-naptól kezdve mindent. Ne csináltasd meg. Régebben csak a börtöntöltelékeknek volt tetoválásuk.
2020. júl. 10. 14:15
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

6os ha már valamihez muszáj hozzászólnod, akkor előtte legalább tájékozódj egy icipicit, hogy ne tűnj még butábbnak, mint amilyen vagy. Még hogy amerikai találmány, meg csak a börtöntöltelékek szubkultúrája..

[link]

Tessék, ez csak egy forrás a sok közül, ami a tetoválás történelmével foglalkozik. Gondolom ha ilyen okos vagy, nem okoz majd gondot az angol cikk.

2020. júl. 10. 14:19
 8/10 A kérdező kommentje:
Azért azt túlzásnak tartom amit a 6.-os ír. Nem lehet minden tetkót egy kalap alá venni. Igenis vannak ízléses, szépen kidolgozott tetoválások. Akkor most már elárulom mit szeretnék, konkrétan. Az első kutyusomról fennmaradt egy nagyon kedves kis kép, ahol csak a feje látszik, meg a nyaka, és ezt szeretném már kb 10 éve magamra, mert tényleg sokat jelentett nekem, ez nem holmi meggondolatlanság. A kutyuval nőttem fel, végigkísérte a gyerekkoromat.
2020. aug. 3. 21:52
 9/10 A kérdező kommentje:
Sikerült megegyeznünk. Nem veszekedve, emberi módon. Közösen beszéltünk egy ismerősünkkel, akinek van egy pár tetkója, így már van némi tapasztalata a témában. Nos, a portról lebeszélt sikeresen. Mert tapasztalatai alapján, akkorában, amekkorában én szeretném nem biztos, hogy megvalósítható, (egész kicsit szeretnék) illetve fennáll a veszél, hogy nem épp úgy sül el, ahogy eredetileg elképzeltem. Magyarán könnyű elrontani. Viszont megegyeztünk abban, hogy csináltatok egy mancsos tetoválást -ami tudom, hogy tucat-, èpp ezért kicsit egyedibbé téve. Egy mancs közepén egy szivecskével, alá írva valami szép betűtípussal a kutyám neve, és a születési, ill. halálának dátuma. Nekem az ilyen jellegű is tetszik, és egy ilyen ,,szolidabb" mintában ő is benne van, mert látja mennyire szeretném.
2020. aug. 18. 21:00
 10/10 A kérdező kommentje:
*portré
2020. aug. 18. 21:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!