Kezdőoldal » Szépség és divat » Tetoválás » 18 év alatt lehet tetoválást...

18 év alatt lehet tetoválást csináltatni? 😃😃 Ha nem milyen lehetöséget ajánlanátok? Csak egy idézetet szeretnék

Figyelt kérdés
2021. okt. 25. 22:39
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
65%

50 éves, négy gyermekes apukaként én azt szoktam mondani:

Gyerekkoromban szerettem a western és indiános filmeket, imádtam az Alfa holdbázis sci-fi sorozatot. A zenét is imádtam, egyre több együttest, zenészt kedveltem meg. Néha a pop, olykor a rock, sőt a metálzene és a punk jött be. Sportoltam, judo, kézilabda, sportlövészet, súlyemelés, aikido. Középsulisként egyre jobban érdekelt a keleti világ, főként japán. A filozófiájuk, életszemléletük.

Felnőtten a western és indiános filmek jelentős része, az Alfa holdbázis rettentő bugyutánk és bénánk tűnik. A régi zenei ikonoknak legalább a fele, mai szemmel röhejes, amolyan bohóc celebeknek látszanak. A sport klassz, mozgás kell(ene) mindenkinek, de rég nem tudok úgy lelkesedni és főként nem rajongni sportolókért, csapatokért mint fiatalon. Akkor kissrácként felnéztem rájuk, példaképek voltak. Apukám munkatársnőjenek fiára Farkas Péter birkózóra nagyon büszke voltam amikor 1992-ben olimpiai aranyérmet nyert Barcelonában. Nagyon kiábrándító volt, hogy kábítószer termelés miatt börtönbe került. A másik ok, hogy manapság én vagyok a mester, akire felnéznek a srácok, lányok. Furcsa érzés, hiszen én nem érzem magam öregnek, belül még 20-25 vagyok. De legyek bölcs, mit Joda. Én? :-D

A lényeg: folyamatosan változunk! Változik a testünk, a szellemünk, a lelkünk, az életszemléletünk, a prioritásaink. Plusz az élet telik, a világ is változik, rohamtempóba. Ami ma menő, az holnap ciki, de legalábbis retró lesz.

Hozzátenném, 15 éves test még fejlődésben, növekedésben van. A bőr is ide tartozik! (mellesleg az a legnagyobb szervünk) Ráadásul, sok fiúnál ekkor kezdődik a komoly változás, növekedés! Kisebbik fiam is 15 éves lesz két hét múlva. Ő az elmúlt egy évben közel egy arasszal lett magasabb, most 176 cm. Az itthon tanulás alatt felszedett pár kilót, amit azóta leadott + a nyúlás.

Nagyfiam 27 éves. Neki van nonfigurative tetkója, amit 23 évesen varratott. 29 éves vejemnek is van nonfigurative és egy szöveg. (ők már kissé megbánták, ill. belátják hülyeség volt) Kamasz fiamnak nincs igénye ilyesmire, 13 éves lányomnak nagyon tetszik a tetoválás. Velük próbálom megétetni, nem tartom jó ötletnek. Annak ellenére, hogy kamaszon az én fantáziámat is izgatta. Akkoriban kevés tetoválóművész volt. Nagyon drága lett volna, ami az én igényemnek megfelelt volna. Mindig volt jobb helye a pénznek. (szerencsére, így nem varrattam) Sőt, egyszer felkértek, hogy legyek én is tetoválóművész, mivel grafikus vagyok. Az illető vállalkozónak volt pénze és támogatott volna, de az én utam más volt.

Ahogy előttem is többen javasolták, várj a döntéssel pár évet.

2021. okt. 31. 13:53
 22/22 anonim ***** válasza:
74%
#21 Hogy hozzak ellenpéldát, egy több, mint 40 éves sci-fi logóját varrattam magamra, amit 12 éves korom óta imádok, még mindig, pedig már elmúltam 35. Kevésbé találom bugyutának azt a filmet most, mint gyerekkoromban. Sőt már cseppet sem találom bugyutának. Lehet, hogy ez nálam nagyon extrém, de ilyen is van. Igaz, nem 12 éves koromban készült a tetkó, hanem pár éve. Tini koromban biztosan lett volna olyan is, amit akkor szívesen tetováltattam volna, most már esetleg nem örülnék neki. Szal azért egyetértek abban, hogy alaposan át kell gondolni. Tizenévesen nem mindig látszik előre, mi az, ami később is fontos marad, és mi az, ami nem. Ezt sokszor csak az idő dönti el.
2021. okt. 31. 14:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!