Miért kopnak ki a tetoválások?
Már egy ideje tetoválok, (igaz még gyerekcipőben jár a dolog,) és ahogy elkezdtem komolyabb mintákat készíteni, azt veszem észre, hogy az árnyékolt részeket kb. egyszer sem kell korrigálnom utólag, míg a kontúrok mostanában állandóan kikopnak :( nyilván elég kellemetlen, hiszen az lenne a legjobb, ha csak egyszer kellene elkészítenem a vendégnek...
Jelenleg egy pen típusú géppel készítem a mintákat, (no name készülék, viszont a paraméterek alapján nem tűnt rossz választásnak kezdőként).
12voltra szoktam állítani és elméletileg akkor 9500 a fordulatszám. Egyébként ez leginkább vastagabb bőrfeluleten szokott előfordulni (pl felkar hátulja, comb elülső része, de volt már hogy bokánál is sokat kopott...) Én arra gondoltam, hogy valószínűleg mélyebbre kellene juttatnom a pigmentet, csak mindig félek, hogy utána meg el fog folyni...
Ti mit gondoltok? Vagy rosszul állítom be a feszültséget/rossz tempóban csinálom?
Ha tudsz angolul:
A penek nem a legjobbak kontúrozáshoz, pláne nem egy noname. Finomabb gépek, árnyékoláshoz jók viszont. Vegyél egy forgómotoros gépet, pl Turanium egy elérhető áru magyar gép és remekül lehet vele kontúrozni és satirozni is, tehát egyből lesz egy olyan géped amivel több munkafázist is meg tudsz oldani. Én is kínlódtam még anno kezdőként a kínai vackokkal, de hidd el ég és föld egy normális gép és a vendégeid is értékelni fogják hogy nem kell visszajárkálniuk és szinte még egy beülést kivárniuk.
A másik, hogy ki kell tapasztalnod milyen mélyre kell rakni a festéket a bőrben, a kontúr könnyen meg tud folyni ha mélyre tolod, sebesedik stb, ha ellenkezője akkor pedig nem marad benne. Kontúrozáshoz általában magasabb feszültség szükséges és azzal is segíthetsz magadon, hogy picit kiengeded a tűt a csőrből, de épp fél-1mm hogy ne akadjon el a bőrben amikor dolgozol. Sok sikert!
egy tetováló
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!