Mit kell tudnom az első tetoválásom előtt?
Szóval, van egy ötletem, amit már 10 éve kigondoltam. Hogy miért nem csináltam meg? Hát, még csak 19 vagyok, még nem dolgoztam, zsebpénzem van csak. Nyáron tervezek majd valami diákmunkát végezni, hogy legyen pénzem egy videójáték konzolra, meg erre, esetleg, ha tudok, félrerakok valamennyit egyetemi "kaja pénznek"
A tetoválásötletem a következő: orchideákat szeretnék a bal vállamra és mellkasomra. Ez volt nagymamám kedvenc virága (mindkét mamámnak), sajnos mindketten elhunytak már, nem olyan régen. Az egyiknek, aki kulcsfontosságú szereplője volt az életemnek, 3* is megígértem, hogy magamra varratom (először hülyének nézett, másodszor kicsit kevésbé, harmadszor, mikor elmagyaráztam, miért szeretném, elsírta magát, mert meghatódott), sajnos most már nem fogja látni, de én mindig igyekszem tartani a szavam és hiszem, hogy valahonnan nézi majd a tetkóm és tetszeni fog neki/ha ilyen nincs, akkor az én lelkiismeretemnek lesz legalább jobb, hogy nem hazudtam neki, míg élt.
Tehát olyan kérdéseim lennének, hogy: mi alapján tudom, hogy a szalon, ahová megyek, jó? Ha felhívom őket/e-mailt írok, hogy időpontot foglaljak, részletezném kell, milyen mintát szeretnék és mekkorát kb, vagy ott helyben mondom és mutogatom el? Mennyi idő után érheti napfény és meddig nem szabad áztatni miután kész van?
Esetleg van valami tanácsotok számomra, mire figyeljek feltétlen oda?
mi alapján tudom, hogy a szalon, ahová megyek, jó? - megnézed a munkáikat (fb, insta, egyéb felületen). MEgnézed a véleményeket pl googlen. Ilyen westend tattooba meg egyéb besétálós szalonokba ne menj.
Ha felhívom őket/e-mailt írok, hogy időpontot foglaljak, részletezném kell, milyen mintát szeretnék és mekkorát kb, vagy ott helyben mondom és mutogatom el? - Érdemes inkább emailben megbeszélni velük. Én anno képet küldtem a tetováló csajnak (én szerkesztettem meg, méretet mellékeltem, rákérdeztem, kb mennyibe kerülne). A többit majd a procedúra előtt megbeszélitek, hogy pontosan hova, mekkora legyen stb. De ő is megtervezi, asszem akkor kkcsit magasabb lesz az ár.
Mennyi idő után érheti napfény és meddig nem szabad áztatni miután kész van? - no ezekre nem emlékszem, a napfény annyira nem érintett :D Áztatni míg begyógyul, tuti nem. Fürdeni vagy edzeni lehet, csak figyelj arra, hogy ne nagyon érje folyadék, ha mégis, akkor óvatosan zsepivel itasd fel.
Esetleg van valami tanácsotok számomra, mire figyeljek feltétlen oda? - Kérdezz a tetkóstól nyugodtan, de szinte minden fontos dolgot el fog mondani. ;)
Jó ha tudod:
- A tetoválás a prolik játékszere és van a tetoválásnál igényesebb módja is a nagymamád emlékének ápolásának. Nevelhetsz pl. orchideát a lakásban.
- Nem 80 évesen fog szarul kinézni a tetkó hanem már 5 év múlva is.
- A kalcium nem húz le semmit.
Jó, ha tudod:
-Azért jöttem ide kérdezni, mert kedves, támogató válaszokat vártam, amit az első két válaszolótól megkaptam.
-A tetoválás művészet, önkifejezés, nem csak sufni, börtön és tucat tetkók léteznek
-A tetoválásom igyekszem jó szalonban csinálni, nem sajnálom rá a pénzt (jelenleg is ki tudnám perkálni, csak nem akarom magam szivatni azzal, hogy nyár elején/közepén nem strandolhatok). Ezen kívül tervezem ápolni, meg mindig bekenni naptejjel, ha napra megyek+ olyan helyen lesz, ahol nincs nagy dörzsölésnek kitéve, az év 90%-ában takarni fogja a ruhám.
-80 év múlva nem tudom élek-e majd, de köszi, hogy megelőlegezed❤️, 99 évesen már valóban lehet csúnya lesz, de addigra már szerintem az lesz a legkisebb gondom
- Metionin gyakran válaszol itt, igazi veteránja az oldalnak, bízom benne. Meg saját tapasztalat, hogy a méhscsípésem nagyon szépen levitte anno.
Még egy tanács...az ellenvéleményedet olyanoknak próbáld lenyomni a torkán, akik a fenekükre akarnak helyesírási hibás feliratokat írni vagy a város legolcsóbb, illegálisan működő tetoválójánál celeb-portrékat csinálni. Nekik van szükségük helyrebillentésre, nem nekem.
Köszi 💙💙💙
Hagyd rá kérdező, ő minden tetoválásos kérdéshez idejön és elmagyarázza, hogy prolik vagyunk.
A tetkó pedig akkor néz ki szarul 5 év múlva (értsd. fakul, összefolyik) ha 1. fényvédő nélkül napoztatod 2. sufnitetkó amit szar festékkel csináltak 3. túl apró betűket és mintákat tartalmaz, mert az sajnos már a gyógyulás során összefolyik a bőrsejtek regenerálódása okán. A jó tetováló tudja ezt és nem varr ilyet.
A kalcium meg simán működik kis, nem krónikus ödémáknál. Tény, hogy ha valaki allergiás duzzanatoktól szenved pl. méhcsípés-allergia, akkor hisztamint vegyen be és ne kalciumot. De magára a duzzanatra hatni fog. Legutóbb pont beduzzadt tetoválásra használtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!