Tetoválás után csíp. Ez normális? Mikor vehetem le a fóliát?
Csíp picit. A tetováltat fickó azt mondta, hogy 2 nap múlva vegyem le a fóliát, és hogy naponta 2x kenjem kenőccsel minden 4-5 órában.
Azt mondta, hogy 10 napot nem mosakodhatok.
Mire kell vigyáznom?
A fóliát 1 nap múlva ajánlott leszedni. A tetoválás most még nem más, mint egy seb, ami nem jó ha befülled.
Fólia óvatos levétele után itasd fel zsebkendővel a kicsapódott izzadtságot, vizet. Kend be vékonyan Bepanthen krémmel, majd fóliázd vissza. Napi 3-szor legalább ezt ismételd meg.
Víz ne érje 10 napig.
(Bár én pár nap után, fürdés végén, miután leszedtem a fóliát lecsöpögtettem egy kevés vízzel, majd gyorsan felszívattam zsebkendővel, mert kicsit undi volt hogy izzadt és szerintem nem is túl jó a tetkónak se, hogy koszban ázik.)
Ha azt mondta, hogy ne mosakodj 10 napig, kérlek felejtsd el amiket javasolt még! Kiáztatni nem szabad! A tetoválást igenis tisztítani kell, fertőtlenítő hatású szappannal, vagy sima langyos vízzel lemosni róla a trutymákot, mert ha ezt elhanyagolod, nem gyenge gyulladás fog fellépni...
Fóliát 1-2 napig használd csak, alatta vékonyan bepanthen kenőcs(vagy speciális utókezelő krém tetoválásra), naponta 3-4x cseréld a fóliát, tiszta kézzel mosd le a tetoválásd, papírtörlővel leitatod, majd vékonyan bekened ismét. 3 naptól csak lemosás+kenőcs és óvni a külső behatásoktól.
Üdv, egy tetováló
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!