Pihentessem a szemeimet?
2018. május eleje óta van épített 2D-s műszempillám, amit 3 hetente töltetek. Alapvetően nem sminkelem magam, alapozót használok csak, és a szemöldökömet szoktam minimálisan formázni.
No, végülis még diák vagyok, és idén nyáron nem sok fizetést fogok kapni. Számításaim szerint egy évben 16 alkalommal kell tölteni a szempillámat, egy alkalom 2800Ft. Így az jön ki, hogy 16x2800=44800Ft-ot költök egy évben erre. A kozmetikusom tájékoztatott, hogy árakat fog emelni augusztustól, ami várhatóan +300Ft-ot jelent nekem alkalmanként. Tehát egy évben 16x3100=49600Ft-ot költök a szempilláimra, durván 50000Ft-ot. Ez azt jelenti, hogy a fizetésem (kb.) felét erre költeném el.
Tudom, hogy jót tenne a szememnek egy kicsit pihentetni, nem is félek attól hogy esetleg megcsonkította a saját szempillám, elsősorban az zavarna, hogy olyan csupasznak, meztelennek érezném magam enélkül.. Tudom, vennék egy jobb minőségű szempillaspirált, számoljunk 3000ft-al, ebből talán elhasználnék 2-t egy évben.
Szerintetek pihentessem a szempilláimat, költsem azt az 50000ft-ot másra, vagy tartsam meg a szokásom, és 3 hetente fizessek erre, hogy ne kelljen sokat bíbelődnöm a sminkemmel reggelente?!

Jaj itt mindenki úgy csinál mintha nem költene semennyit "luxusra", ha cigizel ennek a többszörösét költöd el évente mégsincs ekkora felháborodás de gondolom itt mindenki vajaskenyeren és vizen él és minden maradék forintját eladományozza, soha nem nyaral, soha nem vesz magának egy szép ruhát vagy egy jobb telefont.
Figyelj kérdező, szerintem egy próbát megér, vegyél egy jó szempillaspirált és próbáld ki milyen érzés adj a dolognak mondjuk egy hónapot, idő kell mire az ember megszokja a változást főleg az arcán, ha meg nagyon nem jön be nem nagy veszteség.

#11 Kinek mi. 😂 Személy szerint én elvegeztem egy OKJ-t és arra gyűjtök, hogy elindítsam a vállalkozásomat. Nem cigizek, de szoliztam. Amit pontosan azért hagytam abba, mert heti 2000 ment el rá. Úgyhogy szerintem ha valami nem életbevágó dolog, mint egy műszempilla ugyebár, akkor igenis tudnia kellene mindenkinek mérlegelni, hogy mire költ, mire dobja ki feleslegesen a pénzt. Nem azt mondtam, hogy költse adományokra, de ha már amúgy is felmerült benne, hogy meg lenne műszempilla nélkül, akkor ennyi erővel másra is költhetné legalább az évi 50000 felét, hisz eddig is felesleges pénzkidobás volt, mint számomra a szoli. Nyaralást szintén nem értem minek hozod fel, ha valakinek beleér, akkor elmegy nyaralgatni, "szerencsés", aki megteheti, hogy kimegy külföldre, anélkül, hogy neki ez túl nagy kiesés lenne. De akinek nincs úgy pénze, az nyaralni se megy el, mert másra költi a pénzt. Szép ruhát is meg lehet venni olcsóbban, arra sem kell vagyonokat eldobálni, mert itt és itt márkás...
Szóval senki nem azt mondta, hogy nem költi "luxusra" a pénzt. De akiben felmerül, hogy amúgy is meg lenne évi 50000 Ft kidobás nélkül, az nem értem miért ne tenné meg...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!