Magam szeretném elkészíteni a gél lakkozást. Mi az ami elengedhetetlen a lakk mellé?
Alap dolgok:
Bőrfeltoló-kaparó eszköz, amivel.geltolod.a.hátsó bőrredőt, majd lekaparod a letapadt bőrdarabokat a körömlemezről
Reszelő, amivel formázod a körmöd
Buffer, amivel mattítod a körömlemez felületét.
Nail prep/no buffer scrub, ami vízelvonó-zsírtalanító hatású előkészítő folyadék.
Alaplakk (base gel) alaprétegnek
Színes géllakk
Fedőfény. Lehetőleg olyan, ami szárazra köt (szaknyelven fixálásmentes). Ennek szebb a fénye, mint a fixálósnak, tartósabb is.
Lakklemosóval nem fixálunk, mert egyrészt nem erre való (a fixáló alkohol, míg a lemosó aceton), másrészt nem szedi le maradéktalanul a kicsapódott ragacsos réteget, és nem is lesz olyan fényes a kész köröm.
Eltávolításhoz aceton, vattapamacs és alufólia.
Én nem pontozok le senkit, és kár foglalkozni ezzel. Lehet valakinek a körömlakklemosó ötlet szúrta a szemét, de létezik acetonmentes is. Sőt manapság olyan gyengéket gyártanak, hogy a sima lakkot is szenvedés vele lemosni. Régen olyanok voltak, hogy az embernek kifolyt a szeme is tőle mikor kinyitotta.
Tiszta szeszem van itthon, az is jó lehet? Én a dekor munkámhoz azt használom lemosásra a táblákhoz, konkrétan ragasztó réteget szoktam vele lemosni. pl. ilyeneket levisz, mint a ragacs, amit az előző fólia ott hagyott. Körömlakkot nem old.
Nem akarok feltétlenül garasoskodni amúgy, de pl. nem szeretnék megvenni csak azért drága pénzen egy szert mert xy márkanevű, aztán kiderül, hogy nem több mint szimpla szesz. :-)
A gyengébbek kedvéért megismétlem... A fixáló ALKOHOL. Nem pedig lakklemosó.
De ha fixálásmentes fényt veszel, akkor nem kell fixálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!