Kezdőoldal » Szépség és divat » Smink és kiegészítők » Alapozó, kőpúder, kiscsacsi...

Alapozó, kőpúder, kiscsacsi akármije. Mit vegyek?

Figyelt kérdés

Túl vagyok a 3. X-en. Vicces, hogy most merült fel bennem ez a kérdés. Fele ennyi sem voltam még, amikor rendszeresen sminkeltem bulikba, de annak a tinikoral vége szakadt. Szép a bőröm, rendben van, én meg béna vagyok, így a maximum a szemceruza, amit használni szoktam. Néha. Oké, mondhatni egyáltalán nem sminkelek.

Jövő héten olyan buli lesz, ahol nagyon-nagyon fontos, hogy szép legyek :) Ennyi infó elég a motivációról. És vennék valamit, ami azért kicsit mégiscsak ápol és eltakar, de használata nem igényel rutint, vagyis tényleg csak felkenem, és nem leszek foltos, csíkos, pöttyös, stb. De ne nézzek ki úgy, mint akin vakolat van.

Illetve érdekelne, hogy hogyan tudom a legjobb színt kiválasztani a bőrömhöz? Szimplán csak ránézésre, ami leginkább olyan színű, az jó is lesz?

Na, ez most nagyon gagyi kérdés lett, mintha egy 10éves írta volna ki :o

2018. nov. 15. 08:39
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

De nem érted meg hogy nem tudjuk látatlanba megmondani milyen alapozó kell neked?

Függ

- a bőrtípusodtól (száraz-normál-zsíros-kombinált-érzékeny),

- a bőröd állapotától (a harmincas korosztály pont az ahol valakinek már meglátszanak az évek a bőrén, másnak meg bababőre van)

- a bőröd alaptónusától (sárgás, rózsaszínes vagy semleges) a bőröd színétől (világosabb vagy sötétebb),

- attól hogy a nyakad, a tested és az arcod között milyen színkülönbség van (mert mindenkinek van),

- attól hogy hogyan viselkedik nap közben (kapcsolódik a bőrtípushoz, de nem feltétlen ugyanaz pont)

- attól hogy mi a cél (csak egységesíteni a bőrtónust, vagy sötét karikákra, vagy van valami nagyobb eltakarni valód mint rozacea vagy hegek)

- attól hogy milyen más termékeket használsz (púder, korrektor, kirosító, bronzosító, highlighter, utóbbi háromból krém vagy púderállagú)

- a foltok, csíkok és pöttyök meg nem csak az alapozón múlnak hanem a felviteli módon (kéz, ecset, szivacs) és a technikán is.

Ha már sminkeltetni nem akarsz, legalább menj el egy sminkboltba (douglas, vagy márkabolt mint a MAC, NYX és hasonlók üzletei, ahol sminkesek vannak az üzletben, és nem kasszások meg árufeltöltők mint a a dm-ben) és kérd meg hogy segítsenek választani.

2018. nov. 21. 19:33
 12/13 anonim ***** válasza:

Hs sminkesre nem alar költeni, a macbe se fog bemenni. Inkább bemegy egy rossmannba! Lekapja az első essence alapozót az állványról, azt' jó lesz az.

Otthon meg kézzel felmázolja a képére, felkeni a kék szemhéjpúdert, ami a buli felére csinos kis csíkba gyűlik a szemhéján, az alapozó meg már rég lefolyt.

2018. nov. 21. 20:22
 13/13 A kérdező kommentje:

Semi dőm, sem lehetőségem nincs sem sminkeltetni, sem ilyesmi boltba menni. Kisváros, 6-ig dolgozok, 7kor már jelenésem van, örülök, ha az átöltözés mellett egy gyors hajmosás+szárításra lesz időm.

Nem azt kértem, hogy mondjátok meg, milyen alapozót vegyek, hanem hogy hogyan válasszam ki, mi alapján a leginkább megfelelőt. Kaptam hasznos választ, privátban is, így köszönöm :)

Nem az a cél, hogy makulátlan legyen minden, a célszemély is közel van az 50-hez, az ő bőre sem az ;)

2018. nov. 22. 07:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!