Alapozó, kőpúder, kiscsacsi akármije. Mit vegyek?
Túl vagyok a 3. X-en. Vicces, hogy most merült fel bennem ez a kérdés. Fele ennyi sem voltam még, amikor rendszeresen sminkeltem bulikba, de annak a tinikoral vége szakadt. Szép a bőröm, rendben van, én meg béna vagyok, így a maximum a szemceruza, amit használni szoktam. Néha. Oké, mondhatni egyáltalán nem sminkelek.
Jövő héten olyan buli lesz, ahol nagyon-nagyon fontos, hogy szép legyek :) Ennyi infó elég a motivációról. És vennék valamit, ami azért kicsit mégiscsak ápol és eltakar, de használata nem igényel rutint, vagyis tényleg csak felkenem, és nem leszek foltos, csíkos, pöttyös, stb. De ne nézzek ki úgy, mint akin vakolat van.
Illetve érdekelne, hogy hogyan tudom a legjobb színt kiválasztani a bőrömhöz? Szimplán csak ránézésre, ami leginkább olyan színű, az jó is lesz?
Na, ez most nagyon gagyi kérdés lett, mintha egy 10éves írta volna ki :o
óó, azért annyira nem szeretnék extra dolgokat. Csak csini ruhában leszek, és jó lenne, ha tényleg szép lennék :)
Tehát a kis alapozó, szemhéjpúder (kék/fekete), vmi természetes árnyalatú rúzs, stb elég lenne.
Ezekből csak alapozóm/púderem nincs otthon, azért előfordul, hogy kenek magamra ezt-azt, de nagyon ritkán.
Nem kell hatalmas dolognak lennie annak hogy kisminkelteted magad, ha olyan helyen élsz, sminkboltokban is meg tudják csinálni, nézz utána mi van a környéken. Egyes Douglas üzletekben például biztos készítenek alkalmi sminket.
Én mindennap sminkelek elég erősen, szeretek kreatívabb sminkeket készíteni. Évekbe telt mire megtaláltam azt az egyféle alapozót ami szépen fed, könnyű felvinni, nem zsírosodik de nem is szárít, passzol a bőrszínemhez, és nem leszek tiszta pattanás tőle. És ez nem mindenkinek ugynaz az alapozó, bőrtípustól, bőrtónustól, kortól, évszaktól meg még ezer minden mástól függ.
Ugyanez érvényes minden más termékre is, jövő hétig nem fogod megtalálni azt a tusformát, azt a szemhéjfesték-árnyalatot ami a te arcodhoz passzol.
Bízd profira, anyagilag, eredmény tekintetében és ráfordított időben is az a leggazdaságosabb.
Köszönöm a válaszokat!
A "menj sminkeshez"-jellegűek sajnos nem voltak hasznosak, nem erre voltam kíváncsi. Persze értem, hogy miért írjátok, de ez esetben nem opció, nem ez volt a kérdés, így nem hasznos.
Akkor kend ki magad bohócnak. Úgyis ez lesz a vége.
Ilyenkor szoktak maszk hatású, színben nem passzoló alapozások, maszatnak tűnő pirosító foltok, monokli hatású lefolyt szemek készülni.
Igazán csábító leszel ;)
Én mondjuk nem tanácsoltam, hogy menj sminkeshez mert én már csalódtam jó nagyot "profi" sminkesben, de ha kezdő vagy tényleg nem ártana előtte, ha kicsit rendesebben "kiművelődnél" a témában, nem pedig rögtön élesben próbálkoznál.
Amúgy ha csak alapozót és púdert teszel az arcodra, az összhatás nem lesz szép, még akkor sem, ha megfelelő az alapozó színe, mert ha egységes színű az egész arc, annak természetellenes hatása lesz. Akkor már kell pirosító és/vagy bronzosító is, meg highlighter sem árt, ezekkel is mind könnyű mellélőni, ha nem a hozzád és a sminked többi részéhez tartozó árnyalatokat választod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!