Miért jobb az ezüst nyaklánc mint az arany?
Az arany. Konkrétan öregesnek tartom az aranyat. Ezen kívül hivalkodónak. Nálunk max. ünnepekkor szokás felvenni, amúgy sem praktikus egy csomószor, hogy valami fityeg az ember nyakán, kezén, akárhol.
Aztán a sárga színe sem tetszik, nekem sem áll jól (egyébként szerintem kizárólag a szőke hajúaknak passzol). Számos ruhához jobb kiegészítő lehet egy rusutikusabb, naturálisabb kiegészitö.
Az ezüst. Diszkrétebb, misztikusabb, hétköznapibb viselet. Nem köti meg a hozzá viselt ruha színét, más ékszerekkel jobban kombinálható. Fiatalos.
És én is csatlakozok azok táborához, akiknek van, de nem szereti, pláne nem hivalkodik vele, akkor sem ha értékes.
Anyamnal a páncél szekrényben van egy doboz arany. Nekem és a gyerekeknek az aranya is nála van. Semmit nem hordunk mert nem tetszik. A sárga arany ronda. Van nála úgy fél kiló (abban benne van a sajátja is). Anyagi vesztartaleknak jó.
Egy ezüst karika gyűrűt hordok, ezt vettük a férjemmel.
Illetve én szeretem a nagy és feltűnő buzsukat.
Anyu már más tészta, mondtam neki hogy egyszer az az lesz a veszte, hogy arannyal van kidekoralva. Fülbevaló, gyűrűk, több nyaklánc.... talán karkötőt már nem hord de régen azt is többet.
Szerintem kifejezetten csúnya az arany.
Én hordhatnek mert van dogivel de szó se lehet róla.
Szerintem az a jobb, ami jóláll az embernek, tetszik neki, jól érzi magát benne.
Többnyire ezüstöt hordok, vagy bizsut is, ha megzetszik benne valami.
Van arany ékszerem is több, de azok közé tartozok, akiknek nem áll jól, egyszerűen nem passzol hozzám. A sárga arany ékszerek maradjanak csak az ekszeres ládikoban örökségnek.
Egyedül fehér arany amit hordok és ez ugye látszólag ezüst, na épp ezért ilyet 😀
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!