Mit tegyek, hogy tartós maradjon a sminkem?
Mit használsz a szemöldöködre?
Jó minőségű termékek szépen eldolgozva tartósak. De lehet kapni szemöldökfixáló zselét is, illetve fújhatsz az arcodra sminkfixálót.
Ez számomra is nagy kérdés, mert még soha nem volt pl. ténylegesen tartós púderem vagy szemfestékem, de nekem pont a szemöldök az, amivel soha nem volt problémám. Jelenleg a Rimmel brow this way kis szemöldök "palettáját"(?) használom, amiben van egy wax és egy por. Eddig egyszer sem tapasztaltam, hogy pl. elkenődött/elfolyott/elmaszatolódott volna és a nap végén is ugyanolyan szép volt, mint mikor felvittem. Használtam rimmel szemöldökceruzát is, illetve az essence szemöldökceruzáit is használtam már, de nekem azok is ugyanúgy beváltak a tartósságukat tekintve. Ami nálam picit problémásabb volt az egyedül a szín, mert nagyon sok barna festéknek van egy kis vöröses árnyalata, ami nem passzol az én színemhez.
Egyébként a fixáló spray tényleg sokat segít, illetve a primer is egy hasznos kis találmány. Valamint nyilván a termékekből is érdemes olyat választani, ami tovább bírja, de még nekem sem sikerült mindegyikből megtalálnom a legmegfelelőbbet.
Én Alverde sminkfixáló sprayt használok, nekem az nagyon bevált.
A másik dolog pedig, hogy alapozóból szerintem érdemes inkább gyűjteni felsőbb árkategóriás "luxus" termékre a 2-4 ezres drogériás termékek helyett. Minden másból jók a drogériásak, de az alapozót nem véletlenül hívják alapozónak, az adja az egész smink alapját, és egy jó minőségű alapozó nagyon sokat tud javítani egy smink összképén.
A szemöldöködre, ha nem túl sűrű, mehet szemhéjalapozó, utána pedig a szemöldökre való termék, zselé/por/stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!