Sminkeléssel kapcsolatos kérdés (? )
Alapesetben reggel és este megtisztítom az arcomat három lépésben (arclemosó, tonik, krém). Sminkelni is szoktam, de nem mindennap. Ha ez reggel történik, akkor egyszerű, mert a reggeli arctisztítás után csinálom. De ha csak napközben sminkelek, akkor is meg kell tisztítani valamilyen módon az arcot előtte, de a teljes arctisztítást nem csinálnám ilyenkor, mert akkor már napi három alkalom lenne, ami már nem használ a bőrnek. Szóval lehet úgy, hogy megtartom a reggeli és esti alapos arctisztítást, és a délutáni sminkelés előtt leöblítem vízzel az arcomat és bekrémezem? A krémet akár ki is hagyhatom ilyenkor (mivel napi kétszer így is úgy is bekrémezem), vagy nem elég a sima víz a sminkelés előtt?
És hasonlóképpen, amikor napközben mosom le a sminket, utána elég, ha csak vízzel megmosom az arcom, esetleg még bekrémezem, és megvárom a lefekvést az alapos arctisztítással?
Tudom, hogy összetett a kérdés, de nem akarok ártani a bőrömnek
A micellás víz vattakoronggal jó lenne, de állítólag a micellás vizet le kell mosni:
A dupla micellás vizet azért írtam úgy, mert itt írták, hogy a sminklemosás és az arclemosás két külön lépés legyen. Szóval elsőként a sminket távolítanám el vele, másodjára meg arclemosó helyett lenne. Vagy elég csak egy lépésben?
folyt.: szóval hogy elég-e az esti lemosásnál egyszer micellás víz és utána krém? (mivel a micellás víz elvileg helyettesíti az arclemosót és a tonikot, ezért azokat nem feltétlenül használnám utána)
Amúgy tényleg soknak tűnik a napi kettőnél több krémezés, de az is igaz, hogy smink előtt szükség van rá, szóval ha napközben állok neki a sminknek, akkor előtte nem árt krémezni, még akkor is, ha este újra fogom.
A micella egyébként tisztítószert jelent, vagyis ez egy tisztítószeres víz. Próbáltam már úgy is, hogy egy komplett arctisztítás (arclemosó zselé, tonik) után teszteltem a micellás vizet, és még mindig egy csomó koszt szedett le.
Egy fajta micellás vizet válassz és kész, nem kell duplázni. A bőrnek sem tesz jót, ha egyszerre mindenfélét használsz rá. Végigsikálod a fejeden vattakoronggal, leöblíted vízzel, és ennyi. Alapozás előtt meg akkor krémezd az arcodat, ha úgy érzed, hogy az alapozó szárítani szokta.
Egyébként milyen a bőrtípusod?
(Amúgy én reggeli arctisztítónak használom a micellás vizet, még soha nem volt koszos a vattakorong. De kb. 13 éves korom óta, mikor OXY-val estem neki, nem láttam koszos vattakorongot.)
És melyik micellás vizet használod? Mert a Garnier-sek tele vannak alkohollal.
Vegyes a bőrtípusom.
Még nem vettem micellás vizet, csak szeretnék.
Igen, a tonikomban van alkohol.
De ha két külön lépésben van a sminklemosás és az arctisztítás, akkor is elég csak egyszer, egy lépésben használni a micellás vizet?
Mert valaki írta, hogy ha arclemosót használok sminkeltávolításra is, akkor azt duplán kell egymás után. De a micellás víznél nem tudom, hogy van. Az jó, ha a micellás víz után használok arclemosót is?
(Mert alapból úgy szoktam este, hogy sminklemosó, aztán arclemosó, majd tonik, krém)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!