Kezdőoldal » Szépség és divat » Smink és kiegészítők » Sminkeléssel kapcsolatos...

Sminkeléssel kapcsolatos kérdés (? )

Figyelt kérdés

Alapesetben reggel és este megtisztítom az arcomat három lépésben (arclemosó, tonik, krém). Sminkelni is szoktam, de nem mindennap. Ha ez reggel történik, akkor egyszerű, mert a reggeli arctisztítás után csinálom. De ha csak napközben sminkelek, akkor is meg kell tisztítani valamilyen módon az arcot előtte, de a teljes arctisztítást nem csinálnám ilyenkor, mert akkor már napi három alkalom lenne, ami már nem használ a bőrnek. Szóval lehet úgy, hogy megtartom a reggeli és esti alapos arctisztítást, és a délutáni sminkelés előtt leöblítem vízzel az arcomat és bekrémezem? A krémet akár ki is hagyhatom ilyenkor (mivel napi kétszer így is úgy is bekrémezem), vagy nem elég a sima víz a sminkelés előtt?

És hasonlóképpen, amikor napközben mosom le a sminket, utána elég, ha csak vízzel megmosom az arcom, esetleg még bekrémezem, és megvárom a lefekvést az alapos arctisztítással?

Tudom, hogy összetett a kérdés, de nem akarok ártani a bőrömnek

2018. ápr. 9. 09:09
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
Kicsit túlbonyolítod meg a micellás vízzel felesleges duplán lemosnod. Maradjon meg a reggeli és az esti rutinod ha meg nap közben sminkelsz akkor előtte töröld át az arcod micellás vízzel meg esetleg használj krémet. Lemosásnál is micellás vízzel leszeded a sminked aztán este a rutinod. Utána felesleges krémezni ha nemsokkal később úgyis jön az esti rutin aminek része. Felesleges napi 4-szer krémezni az arcod, hacsal nem extra száraz napi 2-szer is elég. Ha meg nagyon száraz akkor hasznosabb egy erős éjszakai arckrém ami rendbeteszi a bőröd.
2018. ápr. 10. 22:35
 12/22 A kérdező kommentje:

A micellás víz vattakoronggal jó lenne, de állítólag a micellás vizet le kell mosni:

[link]

A dupla micellás vizet azért írtam úgy, mert itt írták, hogy a sminklemosás és az arclemosás két külön lépés legyen. Szóval elsőként a sminket távolítanám el vele, másodjára meg arclemosó helyett lenne. Vagy elég csak egy lépésben?

2018. ápr. 10. 23:13
 13/22 A kérdező kommentje:

folyt.: szóval hogy elég-e az esti lemosásnál egyszer micellás víz és utána krém? (mivel a micellás víz elvileg helyettesíti az arclemosót és a tonikot, ezért azokat nem feltétlenül használnám utána)

Amúgy tényleg soknak tűnik a napi kettőnél több krémezés, de az is igaz, hogy smink előtt szükség van rá, szóval ha napközben állok neki a sminknek, akkor előtte nem árt krémezni, még akkor is, ha este újra fogom.

2018. ápr. 10. 23:28
 14/22 anonim ***** válasza:

A micella egyébként tisztítószert jelent, vagyis ez egy tisztítószeres víz. Próbáltam már úgy is, hogy egy komplett arctisztítás (arclemosó zselé, tonik) után teszteltem a micellás vizet, és még mindig egy csomó koszt szedett le.

Egy fajta micellás vizet válassz és kész, nem kell duplázni. A bőrnek sem tesz jót, ha egyszerre mindenfélét használsz rá. Végigsikálod a fejeden vattakoronggal, leöblíted vízzel, és ennyi. Alapozás előtt meg akkor krémezd az arcodat, ha úgy érzed, hogy az alapozó szárítani szokta.

Egyébként milyen a bőrtípusod?

2018. ápr. 13. 08:00
 15/22 anonim ***** válasza:
Addig sikálgasd az arcodat a micellás vízzel, ameddig a vattakorong tiszta nem marad. Egy vattakorong megtelik kosszal, jöhet a következő korong, aztán általában a 3.-ra már nem nagyon szokott kosz tapadni.
2018. ápr. 13. 08:03
 16/22 anonim ***** válasza:
Ha micellás vizet használsz, akkor nem külön sminklemosó. (kivéve a vízálló szempillaspirált)
2018. ápr. 13. 08:06
 17/22 anonim ***** válasza:
A tonikodban van alkohol?
2018. ápr. 13. 11:33
 18/22 anonim ***** válasza:

(Amúgy én reggeli arctisztítónak használom a micellás vizet, még soha nem volt koszos a vattakorong. De kb. 13 éves korom óta, mikor OXY-val estem neki, nem láttam koszos vattakorongot.)

És melyik micellás vizet használod? Mert a Garnier-sek tele vannak alkohollal.

2018. ápr. 13. 11:35
 19/22 A kérdező kommentje:

Vegyes a bőrtípusom.

Még nem vettem micellás vizet, csak szeretnék.

Igen, a tonikomban van alkohol.

De ha két külön lépésben van a sminklemosás és az arctisztítás, akkor is elég csak egyszer, egy lépésben használni a micellás vizet?

2018. ápr. 13. 15:46
 20/22 A kérdező kommentje:

Mert valaki írta, hogy ha arclemosót használok sminkeltávolításra is, akkor azt duplán kell egymás után. De a micellás víznél nem tudom, hogy van. Az jó, ha a micellás víz után használok arclemosót is?

(Mert alapból úgy szoktam este, hogy sminklemosó, aztán arclemosó, majd tonik, krém)

2018. ápr. 13. 15:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!