Kezdőoldal » Szépség és divat » Smink és kiegészítők » Sminkeléssel kapcsolatos...

Sminkeléssel kapcsolatos kérdés (? )

Figyelt kérdés

Alapesetben reggel és este megtisztítom az arcomat három lépésben (arclemosó, tonik, krém). Sminkelni is szoktam, de nem mindennap. Ha ez reggel történik, akkor egyszerű, mert a reggeli arctisztítás után csinálom. De ha csak napközben sminkelek, akkor is meg kell tisztítani valamilyen módon az arcot előtte, de a teljes arctisztítást nem csinálnám ilyenkor, mert akkor már napi három alkalom lenne, ami már nem használ a bőrnek. Szóval lehet úgy, hogy megtartom a reggeli és esti alapos arctisztítást, és a délutáni sminkelés előtt leöblítem vízzel az arcomat és bekrémezem? A krémet akár ki is hagyhatom ilyenkor (mivel napi kétszer így is úgy is bekrémezem), vagy nem elég a sima víz a sminkelés előtt?

És hasonlóképpen, amikor napközben mosom le a sminket, utána elég, ha csak vízzel megmosom az arcom, esetleg még bekrémezem, és megvárom a lefekvést az alapos arctisztítással?

Tudom, hogy összetett a kérdés, de nem akarok ártani a bőrömnek

2018. ápr. 9. 09:09
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
100%

Nem fogsz ártani neki, ha nem alkoholos, rossz cuccokat használsz.

Nem tudom, hogy mit tennék a helyedben. Vagyis tudom, mert azt csinálom: reggel sminkelek, akkor is, ha délután megyek, és este zuhanykor mosom a sminkemet, akkor is, ha délután már itthon vagyok.

2018. ápr. 9. 12:12
 2/22 anonim ***** válasza:
Én vattára szoktam rakni micellás vizet és azzal törlöm át az arcom aztán akkor krémezek csak pluszban ha nagyon száraz a bőröm. Lemosni is micellás vízzel szoktam, aztán este csinálom a szokásos rutinom. Elég a sima víz is, de én a micellásat kicsit jobbnak tartom.
2018. ápr. 9. 14:14
 3/22 anonim ***** válasza:
A micellás víz zsírtalanít(később fog átfényleni az alapozó), kíméletesen tisztít, és nem is fog kiszáradni tőle a bőröd. Napközbeni sminkelés előtt szerintem is elég, ha csak a micellás vizet használod. Van Garnier, L'oreal, Bioderma, Nivea, Mixa, Eveline, Isana, Balea, Helia-D micellás vizek.
2018. ápr. 10. 12:07
 4/22 A kérdező kommentje:
Köszi, kipróbálom. A micellás víz után tehát nem muszáj krémezni, hanem jöhet rögtön a smink.
2018. ápr. 10. 13:22
 5/22 A kérdező kommentje:
Ha micellás vizet használok, akkor nem is kell külön sminklemosó? És a micellás vizet ugye le kell öblíteni?
2018. ápr. 10. 13:44
 6/22 anonim ***** válasza:
100%
Minden smink előtt kell hidratáló. A sminklemosás és az arcmosás pedig mindig két külön lépés.
2018. ápr. 10. 15:19
 7/22 A kérdező kommentje:
Ha normál sminklemosót használok, akkor mindig használok utána arclemosót, de ha micellás vízzel mosom le a sminket, utána még kell külön arclemosót is használnom? mert úgy tudom, hogy a micellás víz helyettesíti az arclemosót is, vagy nem?
2018. ápr. 10. 16:33
 8/22 A kérdező kommentje:

Ha délután sminklemosóval vagy akár micellás vízzel lemosom a sminket, utána leöblítem vízzel az arcom, de azt nem tudom, hogy ezután kell-e krémezni, vagy kihagyhatom (mivel lefekvés előtt úgyis megcsinálom az alapos arctisztítást krémmel együtt)? Vagy inkább krémezzem be? Bár ez esetben már napi három krémezés lenne.

Bocsi, hogy ennyit kérdezek, de féltem a bőröm.

2018. ápr. 10. 18:51
 9/22 anonim ***** válasza:

De mitől félted, nem kénsavval kenegeted.

Használhatsz arclemosót is sminklemosónak, de tényleg mindig külön lépés legyen. Akkor is, ha micellás, habzó, géles, tök mindegy.

Én krémezném, nem hagynám csak úgy pucéran a fejemet.

2018. ápr. 10. 19:42
 10/22 A kérdező kommentje:

Pattanások miatt, meg hogy ne száradjon ki a bőröm, ne öregedjen idő előtt... ezektől féltem.

Így is csak egyelőre akkor sminkelek, ha "muszáj". Később valószínűleg többször fogok, de talán még akkor sem fogok mindennap.

Szóval alapesetben így csinálom, ha egész nap rajtam van:

reggeli sminkelésnél: arclemosó - tonik - krém - smink

illetve micellás vízzel:

micellás víz - krém - smink

esti lemosásnál: normál sminklemosó - arclemosó - tonik - krém

illetve micellás vízzel:

micellás víz - arclemosó - tonik - krém

vagy micellás vízzel duplán? micellás víz - micellás víz - krém

De ha csak délutánra vagy estére akarok sminkelni (hogy ne egész nap legyen rajtam), és a reggeli tisztítás már megvolt, akkor a délutáni smink előtt:

sima víz - krém - smink

vagy

micellás víz - vizes öblítés - krém - smink

És ha reggel sminkelek, de délután már le is mosnám:

normál sminklemosó - vizes öblítés - (krém)

micellás víz - vizes öblítés - (krém)

este meg jön az alapos arctisztítás

2018. ápr. 10. 21:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!