Ti egengednétek egy 15 éves gyereknek a műkörmöt?
Tegyük fel, hogy a lány 15 éves (azaz már 9. osztályos) és csak egy sima egyszerűt szeretne azaz maga a köröm bőrszínű és a tetején egy kis fehér mmeg egy kicsit kihegyesedik kb ilyen:
Változna a véleményetek, ha ezt a lány általános iskola 8 osztályába szeretné?
Nyugi, ez csak egy ELMÉLETI kérdés, nem provokáció meg ilyen, én csak egy igen nem válaszra és egy indoklásra lennék kiváncsi.
Nekem engedték, a 8.-os ballagásom után csináltattam először géllakkot.
Nem lettem tőle lelki sérült, senki nem nézett rám furcsán emiatt, a fiúk sem gondoltak ribinek ezért. Sőt, általában fogalmuk sem volt róla, hogy nekem ez az igazi körmöm-e. Sajnos még mindig sokan azt hiszik, hogy csak olyan műkörme lehet a nőknek, ami kilométer hosszú, ízléstelen és ordít róla, hogy nem igazi.
16 vagyok, 9.-es (nyelvi előkészítő osztály elvégzése miatt). Nekem addig nem engedték amíg nem saját pénzből fizettem. Nem is éreztem volna jól magamat ha anyum pénzén járok el 4 hetente 4500 ft-ot elkölteni. Aztán nyáron elmentem dolgozni, és máris meg volt az évi körömre a pénz. Az iskolában nem érdekel senkit, illetve anyum se szól bele mert tudja hogy így érzem jól magam. Általános iskolában viszont szerintem nem engedik meg, bár iskolától függ (legtöbb helyen szólnak érte).
A képen látható körmöt pedig saját körömre is meg lehet csinálni (hacsak nem nagyon kicsi vagy rossz minőségű a saját köröm). Én megengedném a saját lányomnak, feltéve ha az ő megkeresett pénzén csináltatja meg, vagy esetleg zsebpénzen. (Tudom, csak 16 vagyok, de szerintem később se változna a véleményem.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!