Kezdőoldal » Szépség és divat » Smink és kiegészítők » Alapozó és púder nélkül...

Alapozó és púder nélkül sminkelés?

Figyelt kérdés

A natúr smink híve vagyok, ezért mindig próbálom úgy sminkelni magam, hogy az természetesnek hasson. Nem szoktam púdert és alapozót használni sminkelés közben, mert szép bőröm van, erre nagyon odafigyelek, hogy így is maradjon.

Alapvetően nem szeretném használni egyiket sem, mert nem szeretném tönkretenni idő előtt a bőrömet. Így is van elég dolog a levegőben, ami ellepi az ember bőrét nap mint nap, nem hiszem, hogy még ezt dupplázni kéne egyéb kemikáliákkal.

A nővérem mindig azt mondja, hogy amilyen gyulladt és pattanásos a bőre folyamatosan, ő ki sem menne az utcára alapozó nélkül. Egyszer mondtam neki, hogy ha nem kenne minden nap a bőrére annyi mindent, akkor talán meg tudna gyógyulni és akkor nem kellene az alapozó és a púder, de ő kinevetett és azt mondta akkor smink, a smink, ha alapozó és púder is van használva, még a mindennapokban is, mert senkinek sem olyan szép a bőre, hogy azt ne kellene javítani. Szerinte jobban tenném, ha én is használnék púdert és alapozót, mert ezek nélkül nem szép a sminkem.

Szerintetek is igaza van? Csak akkor lehet szép a smink ha vakolom az arcomat, még akkor is, ha szép a bőröm?

23/L

2017. dec. 10. 06:47
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Valamilyen szinten igaz. Pl egy komolyabb sminkhez jobban néz ki ha egyenletes az arbőr amit általában csak alapozóval lehet elérni. De azért ne sminkeld magad mert azt mondják hogy így kell, azt mondják hogy a sminkelésnek nincsenek szabályai. A nővéredet se bántsd nem tudod te hogy milyen ilyen bőrrel érni
2017. dec. 10. 07:53
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Bocsánat előbb elküldte. Nem tudod te hogy milyen ilyen bőrrel élni, nekem világ életemben rossz volt a bőröm és elég sok mindent kipróbáltam hogy jobb legyen, ettől a ha nem sminkelnél jobb lenne dumától mindig kiakadok.
2017. dec. 10. 07:54
 3/9 anonim ***** válasza:
39%

Ha szép a bőröd, felesleges alapozni és púdert feltenni, mert eltömíti a pórusokat meg akkor amúgy is minek.

Nyilván a smink mindenkinek feljavítja az arcát, de ez nem azt jelenti, hogy kötelező sminkelni és anélkül nem lehet utcára menni. Persze akinek ramaty a bőre az ezt mondja, meg aki mindenféle önbizalomhiánnyal küszködik. De ez legyen az ő keresztjük, neked nem kell magadra venni.

Én nem szeretem a púdert, alapozót, mert úgy érzem jól magam ha tudom, hogy levegőhöz jut a bőröm. Ugyanakkor nem vagyok egy makulátlan arctípus, tehát a szemem körül sötétebb a bőr, a homlokom hajlamos csillogni..szóval elfér rajtam egy kis alapozó és púder, sajnos. De ha szép egyenletes bőröm lenne akkor eszembe sem jutna ilyesmiket használni.

Ha neked ilyen, legyél rá büszke és örülj neki, és ne hallgass más véleményére!

Akinek nagyon pattanásos a bőre annak tényleg nem jó a sok smink, de érthető, hogy használja hiszen jobban akar kinézni. Nekik inkább a folyamatos kozmetikus általi arckezelés és nyáron a természetes napfény sokat segít, illetve az, hogy ha minél többet szabadon levegőzik a bőre.

2017. dec. 10. 08:18
 4/9 anonim ***** válasza:
64%
Én el nem tudnám képzelni, hogy mindennap lealapozom az arcbőröm. Egy kevés korrektort használok a mindennapokra, pont annyit, hogy fedje, amit kell. Ha szép az arcbőröd, felesleges alapozóznod mindennap. A nővéredet is meg lehet érteni, ha nagyon pattanásos lennék, én is biztos fontosnak tartanám. Inkább tisztítsd, ápold az arcbőröd tovább, hogy minél kevesebb alapozót, korrektort kelljen használnod később is.
2017. dec. 10. 09:48
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Egy smink tényleg úgy teljes, ha le van alapozva az arcod és utána fixálva van (normális esetben ez nem vakolat!) Azért mindenkinek javít a bőrén és tényleg szebb lesz tőle az összhatás. Ugyanakkor ez nem törvényszerű. Ha szép a bőröd és nem szereted az alapozót, akkor nem kell használnod csak azért mert valaki azt mondta. Főleg sima hétköznapokra. Úgy sminkelj, ahogyan az neked tetszik.

Én mindig szoktam alapozót, púdert is használni (vagy legalább egy kis BB krémet, ha éppen jobb állapotban van a bőröm vagy nem olyan helyre megyek), mert nekem szükségem van rá és így érzem jól magam. Nem szép a bőröm ( pl. most már ritkán vannak pattanásaim, de néha előfordul egy-kettő, a régiek helye is meglátszik így ott foltos a bőröm, a külső szemzugom lila) és ápolom, járok kezelésre de ez sosem lesz tökéletes....a smink nem ront rajta semmit, sőt úgy legalább el tudom tüntetni ezeket a hibákat. Úgyhogy én abszolút megértem, ha valaki alapozza az arcát.

2017. dec. 10. 12:40
 6/9 anonim ***** válasza:
81%

Nekem sincsenek bőrhibáim, de alapozó nélkül - ami nálam CC krém - nem sminkelnék, mert nem látnám értelmét.

Nem teszi tönkre a bőrt, fiatal vagy, ne legyen buta öregasszony attitűdöd.

2017. dec. 10. 20:52
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Egy BB krem nem feltetlen tenne tonkre a borod megis egysegesitene.
2017. dec. 10. 21:03
 8/9 anonim ***** válasza:
0%
Én is ezek nélkül szoktam! Mert csak az használ ilyeneket, akinek ragyás a bőre, mint valami békának
2017. dec. 14. 11:49
 9/9 anonim ***** válasza:
70%

Szerintem a sminkelés alapozó nélkül úgy fest mintha lekopott volna az arcról, nem tetszik. Egyáltalán nincs szép hatása,menteni szerintem úgy lehet ha legalább pirosítót dobnak az ilyen "sminkelt arcra"

Nekem mindennap alap az alapozó, ebben nem szabad spórolni. Estée Laudert használok, hidratálok előtte és szinte mindig sminkelek,mindennap. Budapestre ki se mozdulnék alapozó nélkül, legalább védi az arcom attol a kosztól ami rámragadhatna. Tökéletes arctisztítás esténként és reggel, és szerintem nyugodt szívvel lehet sminkelni. Én is nomakeup-makeupot sminkelek munkába

2017. dec. 19. 14:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!