Ha sminkelsz, körmöt lakkozol, csinosan öltözöl, akkor r__anc leszel?
Több kérdésnél olvastam, hogy ha a fentiek valamelyikét szerette volna egy kamasz, rögtön szóba került, hogy r_banc-e ettől vagy sem.
Mi az összefüggés? A műkörömtől és a sminktől válik problémássá valaki viselkedése?
Nem tudom. Szülő nem vagyok, de 20-as éveim vége fele vagyok, szűz, és 15 éves korom óta festek hajat, arcot. Buliba sem voltam még. Sztem a szülőnek ismernie kell a gyerekét, hogy befolyásolható-e, vagy a "magja" normális, akárhogy is néz ki.
Rólam még kék hajjal sem feltételezte anyukám, hogy iszok meg cigizek. A húgomról meg sima ruhában is. (És igaza is volt.)
Vannak olyan emberek, akik szerint bármi, amit azért teszel, hogy tetssz a másik nemnek és/vagy feltűnő, már r...cság. Az más kérdés, hogy van olyan sminkből és műkörömből is, ami közönséges, ún. r...cos, de attól még nem lesz vki r...c, csak illetlen vagy nem elég elegáns.
Sajnos amúgy ezt a ha már sminkelsz stb., akkor k...a vagy gondolkodást még mindig lehet hallani, és nem is csak idősektől, ami így a 21. sz.-ban elég megdöbbentő. Többször volt már olyan, amikor virágnyelven, de kb. megmondták nekem pasik, hogy azért jöttek oda, mert sztük ha már sminkelem magam, akkor biztos könnyen kapható vagyok (pedig nem olyan smink volt rajtam, ami bohócos volt vagy közönséges vagy nem illett az alkalomhoz).
A másik réteg, akitől fórumon és való életben tapasztalom ezt, azok a tényleg lepukkant, leharcolt nők (ált. vagy idősebbek, vagy gyerekkel vannak)... most nem abba akarok beleállni, hogy emiatt fikázzam őket, mert ez nem feltétlenül az ő hibájuk (van gyerek, pasi vagy nem foglalkozik vele, vagy lelépett, egy jó szava nincs hozzá, vagy épp így lett felnevelve, hogy juj, a cicoma bűn). Csak az meg frusztráló, hogy érzem azt, hogy ezek a nők undorkodva néznek rám, mert csinosabb vagyok vagy megnéz a férjük. Még ha meg is értem őket, biztos zavaró, ha vkinek a párja más nőket stíröl, csak nem értem, miért én vagyok akkor kikiáltva bűnbaknak, és miért nem a bámuló férje. (félreértés ne essék, nem magamat akarom fényezni, nem vagyok szép nő, túlsúlyos is vagyok, nyilván nem minden pasi engem bámul, de az idősek azért szoktak... gondolom, mert lyuk van a lábam között, a bőröm még feszes és ápolt is vagyok).
(mondjuk a legdurvábbat itt olvastam gyk-n egyszer... bár nem tudom, kamu volt-e vagy nem... ovis gyerek anyja írta, hogy 1-2 ilyen barátnőjével vihognak azon az anyukán, aki vörösre lakkozza a körmét, hogy mekkora lotyó o_O)
Azért, mert valaki igényes, még nem lesz r.banc. Kérdés, hogy mit értesz csinos alatt, mert itt szokott félreértés lenni. :-)
25/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!