Kezdőoldal » Szépség és divat » Smink és kiegészítők » Ha nem sminkelek mindenki...

Ha nem sminkelek mindenki csúnyának nevez, de ha kifestem magam, az a bajuk hogy "túl sok smink van rajtam"!?

Figyelt kérdés
Erre a problémára szeretnék megoldást. Általában szempillaspirál és alapozó van rajtam, utóbbi szépen eldolgozva. Akkor jönnek a bókok, hogy milyen szép vagyok. Viszont van egy tábor, aki kijelenti, hogy "túl sok smink van rajtad." Ha viszont nem sminkelek, akkor folyamatosan csúnyának neveznek, és pár óra múlva sírni tudnék ettől. Most nyáron csak korrektort használok, de így is néha jönnek a megjegyzések. Az arcom amúgy eléggé pattanásos, szoktam kezelni rendesen, de mindig van 4-5 a fejemen minimum (régen sokkal több volt, szóval valamennyit javult.) Csak nem tudom, hogy mi lenne a jó megoldás erre a problémára? 16 éves vagyok, köszönöm előre is.

2017. júl. 10. 23:02
 1/3 anonim ***** válasza:
76%

Neked az a bajod, hogy teljesen függsz a környezeted véleményétől.

Ha nekem valaki beszólna, hogy csúnya vagyok, kiverném a fogait. Legközelebb valszeg nem szólna be.

2017. júl. 10. 23:10
 2/3 anonim ***** válasza:
43%

BB krém azt egy púderrel fixálom ha kell egy kis korrektor a problémás részre. Ezeket szépen eldolgozom, hogy ne legyen maszkos, bár a BB krémnél nehéz a maszkos hatást elérni. Abból is van olajmentes én is azt használok, nagyon jól bevált. Szempillaspirált nem is szoktam csak ha különlegesebb alkalom van. Egy kicsi pirosító, hogy élettel telibb legyen az arcom, de azt se úgy, mintha rám hányt volna egy barbi, hanem egy természetesebb natúrabb pirosítóval a megfelelő helyre felviszem, ha fontosabb vagy nem szokványos helyre megyek akkor egy kicsi szemhéjpúder szaténos csillogású krémes színűt viszek fel. És ehhez még egy nudeosabb és egy kicsit bordósabb lilásabb barnásabb hasonló színű szájceruzával megrajzolom a számat és egybedolgozom a két színt. Az egész összhatás természetes, de mégis van valami...

A pattanásokra meg azt tudom javasolni, hogy teafa olajjal kenegesd esténként ha gyulladt, a zsíros nehéz krémeket kerüld el, én aloe vera sprayvel fújom le mindig az arcom tényleg csoda amit művel. illetve a gyógyszertárban lehet kapni a la roche-posaytől az effaclar H nevű kémez, ezt még bátyámnak bőrgyógyász ajánlotta a zsíros pattanásos bőrére és az is nagyon jó volt.

2017. júl. 10. 23:30
 3/3 anonim ***** válasza:

Az elsőnek igaza van abban hogy túlságosan függsz a környezeted véleményétől. Abban viszont nincs igaza hogy be kell verni az arcukat. Gondold csak el hogy mennyi ember él a Földön, és hogy ezek az emberek mind különböznek külsőre és gondolkodásra is. Egyszerűen nem tudsz megfelelni mindenkinek, az teljesen lehetetlen. Éppen ezért felesleges ezt kitűzni célnak. Helyette vedd körül magad olyan emberekkel akik elfogadnak úgy ahogy TE jól érzed magad. Azokkal meg akikkel így is kénytelen vagy érintkezni (pl.osztálytársak) egyszerűen ne foglalkozz. Persze tudom milyen kellemetlen de hidd el suli után többet nem kell velük találkoznod.

Addig pedig okosan védd meg magad. Ha kiakadsz vagy meghúzod magad akkor csak adod alájuk a lovat. De ha normális hangon közlöd velük hogy ez nagyon rosszul esett neked, arra nem igazán tudnak mit mondani.

2017. júl. 12. 18:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!