Kezdőoldal » Szépség és divat » Smink és kiegészítők » Szerintetek az miért "gáz"...

Szerintetek az miért "gáz" vagy fura, hogy 15 évesen nem sminkelem magam?

Figyelt kérdés

Nem problémás a bőröm,pattanásom szinte soha nincs.Tudom,hogy az alapozó egységesebbé teszi az arcbőrt amellett,hogy elfedi a bőrhibákat és a sminkelés alapja,de úgy érzem nincs szükségem rá.A szemöldököm alapból sötét színű és rendszeresen járok kozmetikushoz szedésre. A számra csak ajakbalzsamot használok,és attól függ milyen kedvem van,néha használok szempillaspirált. Ezt csak azért írtam le,hogy ne úgy képzeljétek el,hogy ápolatlan vagyok és ezért nem érdekel a smink,sőt kifejezetten lányos lánynak tartom magam, csak valahogy a sminkelés nem vonz.

De amikor körülnézek az utcán,iskolában,bárhol,azt látom,hogy szinte minden korombelin(nagyon sokszor jóval fiatalabbakon is ) olyan vastag,és erős smink réteg van,hogy csak nézek. Ne értsetek félre,vannak sminkek ,amik nagyon tetszenek.és én egyáltalán nem ítélem el őket,semmi rossz vagy negativ dolgot nem gondolok róluk.Ha nekik tetszik,és úgy érzik, hogy nekik így jobb,akkor ki vagyok én ,hogy beleszóljak.

VISZONT azt nem értem,hogy tőlem miért várják el.Sokszor észreveszem,hogy szinte gúnyosan néznek rám, azok,akiken a legtöbb smink van.Vagy ez "elvárás" ,hogy mindenkinek úgy kell kinézni 15 évesen mint egy 20 éves? Sőt,egyszer meg is jegyezték,hogy ennyi idősen "illene" valamit kezdeni magammal.

Mert én igenis, büszke vagyok rá,hogy smink nélkül is szépnek látom magam,és úgy is el tudok indulni otthonról,hogy nem töltöttem órákat a tükör előtt.És nem azt mondom,hogy soha nem fogom sminkelni magam.Egyszerűen úgyérzem,még nincs rá szükségem.

Szerintetek ez miért annyira fura?

2016. okt. 15. 12:04
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Semmi fura nincs benne, pláne a te korodban.

Én 27 leszek, de most sem sminkelek, mert nem érzem, hogy szükséges lenne.

2016. okt. 15. 12:10
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
semmi baj nincs vele ^^ én pl. imádok vakolni, de teljesen rendben van, ha vki nem szeret. egészségedre :D
2016. okt. 15. 12:53
 3/9 anonim ***** válasza:
83%

Szerintem is ez a normális ha nem sminkelünk ilyen fiatalon. Rám még sohasem néztek furán, hogy nincs rajtam smink. (Szerencsére) És a kérdésre válasz: nem, egyáltalán nem gáz.

Lehet, hogy azért sminkelnek, hogy elfedjék bőrhibáikat amit teljesen meg is értek.

Valaki meg azért, hogy tetszen másoknak. Én nem csak a külsőmmel akarok majd megfogni valakit hanem a belső tulajdonságaimmal is.

15L

2016. okt. 15. 13:27
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Én 22 évesen kezdtem el sminkelni magam, előtte bébi bőröm volt, szóval minek? Bárcsak most sem kéne... maximum egy kis pirosítót és szempillaspirált használnék, ha a bőröm állapota ezt lehetővé tenné.
2016. okt. 15. 13:46
 5/9 Trevenor válasza:
100%

Ki szerint gáz?

Szerintem az a gáz, amikor valaki 15 évesen már annyi vakolatot ken magára, amit egy átlagos múmia is megirigyelhetne. (Semmi bajom az ízléses sminkkel, de az ilyen Dósa Fanny féle Miss Alapozóktól görcsbe rándul a gyomrom.)

Viszont egy valamit tanulj meg: nem kell mindenkinek a véleményére adni. Te legyél önmagad, úgyis lesz mindig olyan, akinek nem tetszel.

Egyébként azért fura sokak számára, mert manapság ez a divat. A divatot meg ugye követni "kell", aki pedig nem megy birka módjára a tömeggel, azt pedig le "kell" nézni. Én pedig azt mondom, hogy a "birkákkal" nem kell foglalkozni. :) Sok férfi van, aki mit meg nem adna, ha több olyan lány lenne, aki meg meri mutatni a valódi szépségét.

2016. okt. 15. 14:10
 6/9 anonim ***** válasza:

Nem mondom, hogy irigység miatt néznek gúnyosan, hiszen nem tudhatom, hogy milyenek a maszkjuk alatt, de ezt az "ötletet" se vesd el.

Én 18 vagyok és szintén nem sminkelek. De legalább nálunk nem is nézik le ezért az embert...vagy csak nem nyilvánosan.:D

Egyébként az, hogy nem sminkeled magad egyáltalán nem furcsa. Egyszerűen nem mész a divat után és kész! :D

2016. okt. 15. 14:27
 7/9 anonim ***** válasza:
Se nem gáz, se nem fura. A bőröd pedig csak egészségesebb marad tőle.
2016. okt. 15. 15:20
 8/9 anonim válasza:
Nem gáz. Én szoktam sminkelni de nem minden nap és nem rakok magamra 2 kiló vakolatot. Meg az a fontos hogy jól érezd magad a bőrödben és ha valaki ezért elítél az nem normális. 16L
2016. okt. 15. 21:44
 9/9 anonim ***** válasza:

1 évvel vagyok fiatalabb nálad, én sminkelek, de alig lehet észrevenni. Nekem elég pattanásos és piros néhány helyen az arcom, azért használok alapozót vagy korrektort (örülnek ha ezek nem kellenének), ezen kívül szempillaspirált meg egy halvány ajakápolót szoktam feltenni a mindennapokra. Ém szeretek sminkelni, de megértem ha valaki nem és emiatt nem tekintek rá máshogy, sőt, jó neki hogy smink nélkül is szép. Egyébként néha én is nézek hogy egyes korombeli lányok hogyan sminkelnek...

Nincs semmi rossz abban hogy nem sminkelsz, nem kötelező, mindenki maga dönti el. Anyukám sem sminkel és nem is sminkelt soha, ritkán felrak egy szempillaspirált meg egy szájfényt és ennyi.

2016. okt. 16. 08:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!