Kezdőoldal » Szépség és divat » Smink és kiegészítők » Hogy tudom kiválasztani a...

Hogy tudom kiválasztani a megfeleő alapozót?

Figyelt kérdés
Még sosem használtam alapozót, úgyhogy abszolút tapasztalatlan vagyok. Szeretném eltüntetni a karikákat a szemem alól és azt szeretném, ha az arbőröm is olyan "babaszerű" lenne, mint a szinésznőknek a tv-ben. De nem szeretném, ha olyan lenne mint egy maszk- a barátnőmnél ezt tapasztalom-2 méterről látszik, hogy alapozót használ, azért nem kérdem őt. Szóval mit tudtok javasolni?Hogy válasszam ki a megfelelő árnyalatot, márkát? Esetleg tudtok ajánlani valami jót? Puder vagy krém állagút vegyek?A bőröm elég száraz. Köszi a segitséget
2010. ápr. 25. 13:44
 1/9 A kérdező kommentje:
megfelelőt:d
2010. ápr. 25. 13:44
 2/9 anonim ***** válasza:
Nem vagyok valami tapasztalt alapozók terén, mivel én már évek óta egyáltalán nem használok. Ami biztos, hogy mindenképp valami márkásabbat vegyél, alapozónál nem érdemes spórolni szerintem. Sok felől hallottam, hogy inkább a púder állagút ajánlják, de szerintem a krém is jó lehet, ha normális minőség. Szerintem nyugodtan kérdezz rá a drogériában, hogy a te bőrödre milyet ajánlanak. Árnyalatot úgy szokás kiválasztani, hogy a csuklód belső felére kensz egy kicsit, és az a szín a jó, amelyik leginkább egyezik vele. Illetve az fontos, hogy max egy árnyalattal legyen világosabb a arcszínednél az alapozó.
2010. ápr. 25. 13:51
 3/9 anonim ***** válasza:

Első vagyok.

Erről a fajtáról hallottam jó véleményeket: L'oreal Mat' Morphose. Állítólag ennek nincs olyan mű-hatása, ha csak finom mértékkel viszel fel belőle.

2010. ápr. 25. 13:55
 4/9 A kérdező kommentje:
Köszi, de Te már miért nem használsz?Esetleg ártott a bőrödnek?
2010. ápr. 25. 14:03
 5/9 anonim ***** válasza:
Száraz bőrre krémállagú a jó. Amúgy én sem használok alapozót, szerintem felesleges még ennek is kitenni a bőrünket, mert ha mindig kensz rá alapozót, akkor majd egy idő múlva meg fog látszani a bőrödön és már nem fogod tudni mellőzni. Az oké, hogy a mai alapozók már elég jó minőségűek, de az akkor is egy vakolat a bőrünkön, ami felesleges és természet ellenes. Alkalmanként nem baj, ha van, mint pl nekem most szalagavatón és tablókép fotózáson volt, de minden nap egyik sem ajánlatos. Csak óvatosan az ilyen kencékkel! Vannak amúgy olyan állítólagosan természetes alapanyagokat tartalmazó smink cuccok, alapozók, azokra kérdezz rá sztem.
2010. ápr. 25. 14:10
 6/9 anonim ***** válasza:
Első vagyok ismét: kb 14 évesen volt egy bakattant időszakom, mikor én úgy gondoltam, hogy randa az arcbőröm, és ezen csak az alapozó segíthet... szóval egy ideig rendszeresen használtam, aminek viszont az lett a következménye, hogy a pórusaim eléggé kitágultak. Ez azóta is bennem van, hogy nemhogy szebbé tette a bőröm, hanem még csúnyított is rajta, szóval így utólag rendesen megbántam, hogy olyan önfejű voltam, és nem hallgattam a "nagyokra". Ezen felül meg egyszerűen nem is látom szükségét a használatának. Maximum egy nagyon kicsi kompakt púdert szoktam felvinni, de ez is nagyon ritka.
2010. ápr. 25. 14:27
 7/9 anonim ***** válasza:

krémállagú,folyékony alapozót használj.

Maybelline affinitone.

Úgy probáld ki hogy a kézfejedre teszel egy kicsit és elkened,ott meglátod milyen árnyalat lesz jó.Mivel a kézfejednek pontosan ugyan olyan színe van mint az arcodnak ezérd így könnyebb! :DDDD

2010. ápr. 25. 16:10
 8/9 anonim ***** válasza:

bemész a rossmannba textert magadra kensz és meglátod

:D

2010. ápr. 25. 16:45
 9/9 anonim ***** válasza:
én a kezemre kenem ha ott beleolad akkor azjónekem én korrektort hasnálok ami pattanások elfedésére van de szem alé is szoktam:)
2010. máj. 25. 22:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!