Mik legyenek egy kezdő sminkkészlet darabjai?
Egy normális "hétköznapi smink" elkészítéséhez szükségesek ezek a dolgok:
Alapozó (bőrszínhez illő!!!)
Púder (alapozóhoz/bőrszínhez illő!!!)
Korrektor (bőrszínhez illő!!)
Szempillaspirál
Szájfény
Esetleg szemhéjtus, de az nem olyan természetes...
Márkák (olcsóbbak):
AVON
ARTDECO
Claire's
Essence
Nos, legalapvetőbb dolgok ezek
- alapozó vagy BB krém (kezdetnek szerintem a BB krém is elég): ha alapozót veszel, drogériákban kapni jót és viszonylag olcsón pl: Rimmel vagy Maybelline, ha BB krémet, akkor pl. Garnier vagy Essence
Itt nagyon figyelj az árnyalatra, ne legyen se világosabb, sötétebb, mint a bőröd színe.
- korrektor: Essence Stay All Day hosszantartó korrektor, Dm-ben lehet kapni, ez applikátoros, tehát könnyű a használata
- szempillaspirál: Maybelline-t tudom ajánlani, de pl. a Rossmanban kapható Lovely Curling Pump Up kb 700 Ft körül van, és tapasztalatból mondom, hogy nagyon jó.
- szemhéjtus: kezdetnek vagy filceset vagy zseléset ajánlok, mert a folyékonyhoz kell gyakorlat, és ezekkel könnyebben meg lehet tanulni a használatát pl: Maybelline zselés tégelyes tus, ecset is van hozzá, és nagyon sokáig elég.
- szemöldök: kezdetnek a szemöldököd színéhez passzoló szemöldökceruza, vagy van a Catrice-nek egy szemöldökápoló készlete, ami szerintem életed végéig is kitart :D
- száj: drogériákban kapni olcsóbb szájfényeket pl. Essence, de a Krémmánia.hu-n meg tudod nézni minden kategóriában, hogy mennyiért miket kaphatsz, és hogy az adott termékről milyen vélemények vannak.
Szerintem kezdetnek ennél többre nincs szükség, remélem tudtam segíteni.
alapozó
korrektor
púder
szempillaspirál
szemhéjtus
rúzs
szemhéjpúder
Ecsetkészlet(Alapozó ecset, szemhéj árnyalóecset)
Jófata viszonylag olcsó márkák
-avon
-Oriflame
-maybelline new york
-Loreal Paris
-Rimmel London
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!