Miért van az folyton, hogy a nem sminkelő, visszafogottan öltözködő lányok lenézik a sminkelt, nőiesen öltözködő lányokat?
Figyelt kérdés
2015. márc. 16. 12:33
11/11 anonim válasza:
A kérdést megválaszolni nem fogom tudni, meg szerintem amúgy nem is lehet. Ennyi erővel bármely más életterületen meg lehet kérdezni, hogy xy miért nézi le z-t. Sajnos rengeteg ember lenézi a többit, ez olyasmi amit sokszor azok is elkövetnek akaratlanul akik amúgy nem akarnak. Azon szerencsések közé tartozom, akik sminkkel és anélkül is jól érzik magukat az utcán. Igaz, pár éve tiniként nem bírtam kimenni az ajtón vakolat nélkül, csak aztán megtapasztaltam 1-2 olyan időszakot, mikor se időm, se kedvem nem volt hozzá, és elkezdtem nélküle kimerészkedni, majd szép lassan hozzászoktam, és egy idő után elkezdtem úgy érezni hogy nem szükségletem a smink. (persze szeretek sminkelni, mert javítani mindig mindenen lehet, és feldob ha csinosabb lehetek. csak a hangsúly azon van, hogy nélküle sem érzem úgy egyáltalán hogy szégyenkeznem kéne, teljesen normális állapot) Amióta a táplálkozásomra is maximálisan odafigyelek, azóta az a kevés bőrhibám is eltűnt amit középiskolában annyira próbáltam eltüntetni. Szóval így, hogy mindkét oldalon állok, talán toleránsabb tudok lenni, de bevallom őszintén hogy igen, van hogy még ez sem elég, még így is tudok néha értetlenkedni. Ez olyan, hogy mi magunk ezt-azt így meg úgy csinálunk és nem értjük, hogy a másik hogyhogy nem; mindenki a saját szemszögéből lát, nehéz a másikéból elképzelni. Én inkább a végletek iránt érzek még néha ilyesmit; a nagyon durva, már-már színpadi vakolattal utcán járó nőket sem értem, és azokat sem, akiknek tényleg jótékony lenne egy leheletnyi, natúr smink, és mégsem hordanak. De ott meg sose tudhatom, nincs-e vele problémája a bőrének, mint ahogy szól itt a diskurzus fentebb. Szóval nem helyeslem a lenézést, vagy ilyesmit, de én úgy vélem talán ebből az értetlenkedésből fakadhat. Talán ha az embereket kevésbé érdekelné hogy ki mit miért csinál, és tudatosan figyelnének rá, hogy ne bántsanak meg szándékosan másokat (ha más nem legalább udvariasságból, gondolni úgyis mindenki azt gondol amit akar, de tényleg nem lenne muszáj ezzel mások napját elrontani), akkor változna ez, de már nagyon eltértem a témától.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!