Kezdőoldal » Szépség és divat » Smink és kiegészítők » Iszonyatosan sok sminket...

Iszonyatosan sok sminket használok, mit tegyek?

Figyelt kérdés

A hétköznapi sminkem a következő volt eddig:

vastag cicaszem tussal, szempillaspirál, alapozó, rúzs, pirosító.

Egy éve sminkelek, így most kezdtem kipróbálni magam. Néha nagyon erősen kisminkeltem magam ehhez képest is, hozzá adtam egy kis szemhéjfestéket, aminek következtében elég feltűnő és erős lett a sminkem. EZt egyre gyakrabban használtam, mert csak így éreztem jól magam. Kb. ilyen: [link] kb ilyen, csak picit visszafogottabb!!!

Nos így mentem mindenhova, mert ezek által nagyon szép lettem, de mégis sok ez...

Milyen alkalmakkor illik erősen sminkelni?

És hogyan szokjak le, hogy hétköznap sikerüljön a kevésre átállni?

EGyszerűen csak így érzem magam szépnek...

2015. febr. 17. 23:02
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
89%
én ugyanebben a cipőben járok, napi majdnem 1 órát sminkelek :S alapozó, púder, korrektor, cicaszemes tusvonal, szempilla spirál, szemöldök ceruza, erős rúzs. ez megy már 5 éve. buliba még mászempillát is rakok fel. próbáltam kevésbé sminkelni magam, de az egyszerűen nem én vagyok, nem érzem magam teljesnek. szerintem ha anyagilag bírod és időd is engedi sminkelj, ahogyan szeretnél
2015. febr. 17. 23:23
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Ki mondta h szokj le?Ha igy érzed jól magad.Ha szereted a full face makeupot azzal nincs baj de lehet tulzásokba esni és nem csak a mennyiséggel a hatással pl sokszor a fekete tus+full fekete szemhély festék.Én is full face sminket használok,annyi h sose használok pudert meg alapozót.Piros rúzs,élénk pirositó szempillaspirál valamilyen élénk szemhélypuder nagyon vékony tusvonal,hogy ne vonja el a figyelmet a szemhéjpuderról.A tusnak lehet egy enyhe farka az is vékony.És mindez sok smink mellett frissnek nézek ki és nem tünik túl soknak annak ellenére h sokkolóan szines.Azaz ha szereted a mennyiséget maradhat de a szineken vagy a technikákon változtathatsz,ha akarsz igy teljesen más lesz a végeredmény.
2015. febr. 17. 23:31
 3/13 anonim ***** válasza:
87%

nekem nagyon bejön a csajokon az erős smink, ha szép, igényes.

bár a képen nem látszik annyira, szóval linkelhettél volna olyat is ami nem ilyen rossz minőségű.

egyébként ahova nem illik max sztem az suli, meg néhány munkahely. egyébként semmi gond vele. de ha mondjuk hétköznapra nem akarsz erősen sminkelni, akkor nemtom, fogadd el, h ez van, ne akarj folyton mindenkinek meg magadnak tetszeni. vagy kelj később h ne legyen rá időd. v járj el edzőterembe, ott úgyis lefolyik rólad :P

bocs, én fiú vagyok, normális tanácsot nem tudok adni.

max azt, hogy ha így érzed jól magad, akkor mások kedvérét ne állj át hétköznap se. az a lényeg h te jól érezd magad az tökmind1 h kevés vagy sok smink van rajtad.

21/F

2015. febr. 17. 23:35
 4/13 anonim ***** válasza:

Ha neked így jó akkor mi a baj? Így érzed jól magad, akkor legyél ilyen.

Nekem nem tetszik, mert szerintem a sok smink csak rondábbá teszi a nőket, természetellenes és ennyi sminkkel inkább valami transzvesztita férfinek tűnnek... de ezt én így látom, más nem így... és nem másoknak kell megfelelned.

2015. febr. 17. 23:46
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

szerintem azért kicsit baj ha ennyire sminkelsz. mármint magad miatt. elég rossz lehet ha csak így érzed szépnek magad. :( meg kellene próbálnod szeretni a külsőd.

mielőtt ilyen erősen sminkeltél akkor sem láttad szépnek magad?

2015. febr. 18. 03:06
 6/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Itt egy jobb kép: [link]

Mielőtt így sminkeltem volna, már akkoris iszonyatos önbizalomhiányban szenvedtem. A családom és a barátaim se értik, hogy miért, és én sem.

Kb. 13 éves korom óta van ez, azóta nem tudom helyre állítani(most 19 vagyok). Gáz, de még a strandra se smink nélkül megyek.

Igazából abban igazatok van hogyha nekem így tetszik akkor miért is ne, csak a problémám hogy hiába tetszik ezt a nagyon erőset inkább alkalmakra hagynám. Ha a smink csak plusz, tehát tényleg azért teszem fel mert jól érzem magam az jó dolog, de az én esetemben, hogy ekkora az önbizalomhiány és ezzel ellensúlyozom nem tartom jó ötletnek.:(

2015. febr. 18. 09:32
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
ismerős érzés. egy időben én is úgy sminkeltem hétközben is, mintha pl buliba mennék és igazából úgy sikerült 'leszoktatnom' magam, hogy belegondoltam, hogy ha ez az átlag mindennapi sminkem, akkor azt alkalmakra már nem tudom mivel fokozni (persze tudnám, de azért nem fogok 3 centis műszempillát meg 1 kiló pirosítót feltenni). szóval gondolj erre, hogy ha mások megszokják, hogy mindig így nézel ki, akkor egy-egy eseménynél nem tudsz wow-hatást elérni már a sminkeddel. érted mire gondolok..
2015. febr. 18. 09:32
 8/13 anonim ***** válasza:
próbálj fokozatosan leállni róla. hagyd el először a pirosítót aztán a rúzst de ezeket így hetenként. aztán jöhet a többi csak hagyd magad hozzászokni ezekhez
2015. febr. 18. 11:14
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Fuu ismeros. En is ugy gondoltam sokaig h ha igy erzem jol magam, akkor miert is ne? Aztan kiserohostess lettem es mivel ott a szepseg nagyon lenyeges, meg jobban kisminkeltem magam. Es mar akkor is tudtam h sok de nem mert kevesebb sminkkel menni mert csunyanak ereztem magam es akkor kaptam egy hatalmas pofont mikor megjegyezte valaki hogy kicsit sok a smink nem gondolod? Aztan meg nehany ilyen "vicces" beszolast kaptam.. rettenetesen rosszul ereztem magam. De arra jo volt h vegre felnyissam a szemem. Onnantol kezdve radikalisan valtoztattam. Egyik hetfon suliba ugy mentem be h BB krem es szempillaspiral semmi tobb. Rossz volt foleg h mindenki azt hitte beteg vagyok... aztan par nap alatt mindenki megszokta es a masodik heten mar en is egesz jol ereztem magam. Tukorbe nezes utan mondjuk nagyon rosszul de igyekeztem minel kevesebbszer tukor kozelebe menni.

kb egy ev utan most mar nagyon szep a borom is, 1-1 vacsorara szepen ki tudom sminkelni magam tulzas nelkul es buliban is jobb hogy tudok vmi 'pluszt' mutatni... nekem ket het telt mig megszoktam az uj arcomat es kb fel ev mire ugy lattam h tudok igy is szep lenni.

rengetegszer ereztem ugy h elegem van az egeszbol es kisminkelem magam rendesen de tartottam magam. Rossz volt de megerte. Maximalisan!! Negy ev utan vegre jol erzem magam a boromben.

19 eves vagy, ideje neked is abbahagyni ezt a durva sminkelest. Mar csak azert is mert gondolj arra h milyen szornyu reggel belenezni a tukorbe es undorodni magadtol. Vagy este mikor lemosod a 'maszkot'. Nekem mar nincs ilyen es nagyon jo erzes, megeri az a par honap, fel ev. Az elso 2-3 het a legrosszabb de menni fog.

18/L

2015. febr. 18. 14:58
 10/13 anonim ***** válasza:
59%
Szerintem nincs gond azzal, ha szereted minden nap sminkelni magadat, én is így vagyok vele. Viszont ne haragudj, de a képek amiket linkeltél, hát elég ocsmány. Inkább kísérletezz másféle sminkekkel, vagy ha nem szeretnél ennyire feltűnőt, rengeteg jó "no makeup makeup " videókat találhatsz, és a címmel ellentétben általában ezek a videók nem arra mennek, hogy minél kevesebb terméket használnak, hanem hogy természetesebb eredményt érjenek el.
2015. febr. 19. 00:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!