Kezdőoldal » Szépség és divat » Smink és kiegészítők » Mit tegyek ha zsíros a bőröm?

Mit tegyek ha zsíros a bőröm?

Figyelt kérdés
Annyi lenne a bajom,hogy eléggé zsírosodik az arcom ( pattanás és mitesszer is megtalálható rajta),de mikor alapozót teszek rá és elindulok iskolába 3-4. órára irgalmatlan zsíros az arcom,és egyszerűen kellemetlenül érzem magam..,mellette erősen fénylik az arcom.. tizenéves vagyok de bőrgyógyász adott már gyógyszert és arcszeszt,arckrémet ( a pattanásokra) de még most sem múltak el,főleg havonta 5 napig van sok pattanásom.Engem érdekelne,hogy mivel tudnám gátolni,hogy ennyire ne zsírosodjon? Kezd az agyamra menni.

2015. jan. 27. 13:49
 1/4 A kérdező kommentje:
Légyszi,valaki
2015. jan. 27. 15:42
 2/4 anonim ***** válasza:

Szia!

Én is hasonló cipõben járok, bár én hormonbeteg vagyok.

Az alapozóra tegyél púdert is (Essence púderei nagyon jók és nem is kerülnek sokba), úgy nem fog zsírosnak hatni a bõröd.Viszont ezt mosd le, ahogy hazaértél, mert nem tesz jót.

Én egy Officina Sancti Martini nevû cuccal tisztítom az arcom.Ez egy levendulaszappan, elég drága, de nagyon megéri, nekem csodát tett a bõrömmel!!Nekem anyukám hozta természetgyógyásztól, ezenkívül úgy tudom, rendelhetõ a netrõl, és szerintem ilyen gyógynövényes boltban is lehet kapni.Nagyon jó, csak ajánlani tudom, de ha használod, akkor ki kell tapasztalnod, hogy meddig szabad az arcodon hagyni, ez nálam kb.fél perc utána már csúnyán kiszárítja az arcom két oldalát, szóval vigyázz vele!

Sminklemosóból én Baleát szoktam használni (rózsaszín és grapefruitos), ez szintén bevált, még önmagában is szárít valamit.

Ja és ha nagy pattid van, kenj rá fogkrémet, este felkened, reggelre szépen csökkenti vagy akár le is hozza.De elõször csak kisebb adaggal próbálkozz rövid ideig, mert van akinek irritálja a bõrét (és van akinek nem használ semmit)

Amúgy az az 5 napos pattanásroham nem menzesz elõtt van?Nekem is olyankor szoktak nagyon megszaporodni, de ez normális.

Üdv 15/L

2015. jan. 28. 16:59
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm.De amint mondtam a bőrgyógyász adott rá kenőcsöket + amit estére kell felvinni a pattanásokra és kisebbek lesznek tőle.A púder sem használ csak egy ideig,viszont mivel hámlik is az arcom az alapozó jobban kimutatja a közelebbről néz valaki.De köszönöm szépen a válaszodat,és kipróbálom hátha segít.

De igen az akkor szokott lenni,legfőképp,majd miután elmúlik kezd csökkenni

2015. jan. 28. 21:59
 4/4 anonim ***** válasza:

Hát igen, van, hogy a sokféle kence sem használ :(( amúgy az is segíthet, ha egy idõre leállsz az alapozással, mert attól csak rosszabb az egész.Vagy használj valamilyen speciálisat (Garnier BB krémje, ami kifejezetten zsíros bõrre való, jó választás lehet), ami alatt valamennyire tud lélegezni az arcod.Ha mindenképp ragaszkodsz hozzá, akkor legalább mosd le, ha hazaértél, és 1-2 órán belül nem mész sehova, otthonra pedig ne alapozz.

De sajnos nekem is volt (és még lehet is :/) olyan idõszakom, amikor semmi se használt, akkor egyszerûen ki kell várni, amíg elmúlik :(

2015. febr. 14. 10:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!