Kezdőoldal » Szépség és divat » Smink és kiegészítők » Zsíros, kombinált bőrtípusra...

Zsíros, kombinált bőrtípusra melyiket válasszam?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Nagyon hadilábon állok alapozók terén, rendszerint mindig mellényúlok. Legutóbbi csalódásom az

"Essence Stay All Day Hosszantartó Alapozó".

Sokat próbálkoztam vele, de amikor az egyik órán beszólt a tanárom (rossz minőségű "kenceficékről" volt szó-gyűlöli őket, és azokat is akik használják..no comment..) hogy olyan zsíros a fejem, mint egy zsíros kenyér azt hittem elsüllyedek szégyenemben, és alig vártam már hogy hazaérjek. Természetesen ismét foltokban folyt el az arcomon. Azért sajnáltam, mert elég jónak tűnt a fedése, de be kellett látnom, hogy nem az én bőrtípusomra való. :(

Kicsit bővebben az arcbőrömről:

Egy ideje nem használok alapozót (amióta keresem AZ igazit). Reggelre irdatlan mennyiségű zsír ül rá az arcomra (nem tudom mit szólna ilyenkor a "kedves" tanárom...) , kellemetlen érzés, muszáj egyből lemosnom, nem tudok úgy tovább "fetrengeni" az ágyban (még akkor sem, ha hulla fáradtnak érzem magam). Most egy picit ki van száradva az arcom, viszont a szemhéjamon, és T-vonalban érzem, hogy kezd zsírosodni. Vannak pattanásaim: az állcsontom mentén van kb 4-5 db kisebb, de annál inkább fájdalmas pattijaim, de van homlokomon is 1-2 (ezeknek attól függ a méretük, hogy megnyomom-e őket, és teljesen ki tudom-e nyomni a pattanást, vagy visszagyullad-e) és az arcomon is. Nem mondanám vészesnek őket, de viszont elég sápadt bőrszínem van, és ugye minden meglátszik rajta. Sajnos régebben (és néha mostanában is) mindig kaparásztam a pattanásaimat, vagy éppen csúnyán nyomtam ki őket, ebből adódóan sebek keletkeztek amiket előszeretettel kaparásztam le.

Nézelődtem, és találtam egy pár számomra szimpatikus alapozót, de szeretném a ti véleményeteket is kikérni, nem szeretnék még egyszer befürödni.

Szeretnék egyet mindennapokra, és egyet alkalmakra (mint fotózás, ünnepség stb..).

-Barry M Flawless Matte Finish Foundation

-Beauty UK Matte FX Foundation

-NYX Invincible Fullest Coverage Foundation

-Paese Matte and Cover Serum Control

-Paese Matte Foundation

-Uma Mineraal Oil Free Make Up

-W7 HD Foundation

-W7 PhotoShoot Foundation

Ha egyiket sem ajánlanátok, vagy szerintetek lenne jobb ezektől írnátok párat, és azt is, hogy miért (tapasztalat)?

Előre is köszönöm a válaszokat! :)

2015. jan. 12. 16:49
 1/3 anonim ***** válasza:
keress rá kremmania.hu-n, ott mindig leírják a tapasztalatokat, meg hogy milyen bőrtípusra való. folyósat semmikép ne válassz, hab vagy krémesebb állagút SZIGORÚAN AZT AMI NEM VÍZ ALAPÚ! ha bármi kérdésed van írj privit, nekem is ilyen a bőröm
2015. jan. 12. 16:53
 2/3 Panka0111 válasza:
Én egyiket se próbáltam, de w7-et meg a paese serum controlt én is kinéztem a mékáplázán:) sajnos önmagában alapozó nem fog lemattítani, és ki kéne próbálni, hogy mennyire zsírosodnak át, mennyire tartósak a te bőrödön. A sebeket, ragyákat nem alapozóval, hanem korrektorral kell elrejteni, én a catrice camouflaget használom. Sajnos az én bőröm is nagyon zsíros, nekem az jött be, smink fölé! rakok a zsírosodó területekre vagy biorderma sebium pore refinert, vagy az essence mattító sminkalapját, beütögetve, egyébként meg kéztörlővel, vagy zsepivel letörlöm a zsírt, sminkkel együtt, utána vissza lehet korrektorozni, ha kell, meg beütögetni a zsírfelszívó/mattító szert. Azért egy arctörléshez nem kell hazamenni:) de a tanárod egy köcsög, a végén még komplexusokat okoz a beszólásával.Szóval első körben nagyon ajánlom a fenti két mattító cuccot, kenegesd, bármi fölé, alá, próbálgasd, meg fogsz lepődni a hatásukon! alkalomra meg ua. alapozó is jó, alá tömény szilikon primerrel, fölé a mattítóval, ha sok időm van reggel, bevakolom magam így, egész nap tart:) (catrice photo finisht használok) Én is nagyon ajánlom a krémmániát:)
2015. jan. 18. 00:43
 3/3 anonim ***** válasza:
Nekem is ilyen a bőrtípusom, mint neked, én catrice-all mat plus alapozót használok és nagyon bevált! :) nem is drága 2.000 Ft :) és nagyon jó! Ajánlom :) 16/L
2015. jan. 19. 17:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!