Kezdőoldal » Szépség és divat » Smink és kiegészítők » Ha sötétebbre akarom festeni...

Ha sötétebbre akarom festeni a szemöldökömet, akkor ahhoz is kell oxidációs anyag?

Figyelt kérdés

Be szeretném itthon festeni a szemöldökömet, sötétebb barnára. Ehhez is kell oxidációs anyag?

Neten néztem szemöldökfestéket, elég olcsók, de most azt megveszem, felkenem és ennyi? Szóval nem kell hozzá másmilyen cucc?

Majd bemegyek érdeklődök fodrászkellékes boltban, csak először itt megkérdezem.

És bármilyen tanácsot várok ezzel kapcsolatban!!! :)

Köszönöm!

2010. jan. 26. 19:32
 1/8 anonim ***** válasza:
vegyél henna szemöldökfestéket, az nem károsít, és olcsó.
2010. jan. 26. 20:26
 2/8 A kérdező kommentje:

olyat fodrászkellékesnél is lehet kapni?

és az is ugyanolyan jó?

mesélnél róla egy kicsit, mert ilyenről még nem nagyon hallottam és googleban sem sokat találtam :S

2010. jan. 26. 20:55
 3/8 anonim ***** válasza:

A szemöldökfestékhez (amit a kellékesben kapsz majd), 3- vagy 6%-os hirdogén-peroxidot kérj! Ezekből kis üvegcsében keverj össze egy kis mennyiséget (borsónyi festéket tegyél bele, aztán folyamatosan csepegtesd hozzá az oxit, és kevergesd addig, amíg tejföl sűrűségű pépet kapsz).

Ezt pépet pl. egy fogpiszkáló segítségével tudod felvinni a szemöldöködre, egy fülpiszkáló segítségével pedig ki tudod javítani a hibákat. 15 percig kell kb fent hagyni. Minnél tovább hagyod fent, annál intenzívebb lesz a szín.

Ha a bőrödet festés előtt vékonyan bekened egy zsírosabb krémmel (vagy vazelinnel), akkor hiba esetén a festéket egyszerűbben el tudod távolítani a bőrödről. A szemöldők szálakat viszont még véletlenül se krémezd be, mert akkor nem fogja be a festék.

Mikor csinálod, szerintem legyen ott valaki, aki megnézi, hogy tutira egyforma lett-e a két oldal! :)

2010. jan. 27. 21:55
 4/8 anonim ***** válasza:
Előző vagyok. Még annyit, hogy ez természetesen nem a henna festék, hanem a "sima" szemöldökfesték.
2010. jan. 27. 21:56
 5/8 A kérdező kommentje:

nagyon köszi :)

és ez így összesen mennyibe kerülne? a festék + az oxi ?

2010. jan. 28. 19:47
 6/8 anonim ***** válasza:

Ha jó kellékest sikerül kifognod, akkor 1000 Ft körül jön ki a kettő együtt. Az oxi (lehet "zselés" és folyékony is, mindkettő ugyanolyan jó) kb. 300-400 ft körül van, festékek közül pedig több árkategóriában tudsz válogatni, de egy 600-800 ft-os megteszi.

Természetesen ezekkel elég sokszor megcsinálhatod a szemöldökfestést. Arra viszont ügyelj, hogy ne csináld nagyon gyakran, mert kárt tehetsz a kis szőrszálakban, és hullani kezdenek! 3 hetente elég befesteni.

2010. jan. 28. 20:06
 7/8 A kérdező kommentje:

jaj képzeld bementem fodrászkellékesbe megkérdezni, és 5-600 forintból kijön a kettő, azt mondta a csaj :) szóval tényleg olcsó, és sokáíg elég lesz... de még attól félek, hogy nem fogom tudni megcsinálni magamnak :S

de egy próbát megér :) és köszönöm a tanácsokat is!

2010. jan. 29. 12:22
 8/8 anonim ***** válasza:

Szívesen! :)

A hibák kikerülése érdekében segíteni fog a bőröd bekrémezése, és egy őszinte barátnő, vagy anyuci! :)

2010. jan. 29. 18:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!