Kezdőoldal » Szépség és divat » Smink és kiegészítők » Sminkelhetek 12 évesen így?

Sminkelhetek 12 évesen így?

Figyelt kérdés

12 éves vagyok és elég pattanásos és zsíros a bőröm,

ezért szoktam korrektort,púdert,ajakápolót,szemhéjtust(csak nagyon vékony vonalat húzok),és szempillaspirál.

Emellett minden este lemosom a sminket és arclemosót,illetve reggel és este is tonikot és hidratálót használok.

2014. okt. 18. 19:07
 1/9 anonim ***** válasza:
58%
Ne sminkeljél 12(!!!) évesen. Nagyon gyerek vagy még, tanárok mit szólnak, én úgy küldenélek haza mosakodni, hogy lábad nem éri a földet. Nem mellesleg, ha mindenféle ilyesmit rákensz az arcodra, csak még rondább és pattanásosoabb leszel tőle. Menj kozmetikushoz inkább. Mikor felnősz már elmúlik, most az legyen a legnagyobb problémád, hogy tanulj, hogy vidd is valamire, ne segédmunkás legyen belőled.
2014. okt. 18. 19:12
 2/9 anonim ***** válasza:
86%
Ne sminkelj, A sok vegyszer teljesen tö9nkre teszi az arcbőrödet. 10 év múlva olyan lesz, mint egy 80 éves öregasszonyé.
2014. okt. 18. 19:22
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Egyetértek azzal hogy még korai sminkelni, de az arcod attól nyugodtan ápolhatod. Viszont szerintem ez a ne sminkelj, inkább tanuljál dolog nekem túl erős... Nem hiszem hogy a smink a tanulás rovására tudna menni, de amit írtál az valóban sok egy 12 évesnek, de ha normális ápolod az arcod, egészségesen eszel és sportolsz, hidd el nem lesznek gondjaid a bőröddel. ;)
2014. okt. 18. 19:47
 4/9 Quasar07 ***** válasza:
63%

Szerintem sminkelhetsz, de én a szemhéjtust kissé túlzásnak találom. Én 12 évesen kezdtem el sminkelni(spirál) és csak most 13 éves koromban próbáltam a tust először. És csak egyszer próbáltam suliba.

Szerintem inkább kezeld/kezeltesd le az arcod ahelyett, hogy sminkkel próbálod elfedni. Maximum korrektorstiftet használj, lehetőleg olyat, ami szárítja is a pattanást.

Arcradírt is tudom ajánlani.

2014. okt. 18. 19:47
 5/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!az arcomon egyévként csak az orrom környékén vannak pattanások szóval kezeltetésre nincs szerintem szükségem.

A tusvonalat egyébként nem minden nap szoktam suliba használni és szerintem így is elég szolid az összkép és látok ugyanígy 12 éveseket vagy még fiatalabbakat szemfestékben meg rúzsban mászkálni suliban (!!) szóval szerintem ezekhez képest az enyém nem túlzás

2014. okt. 18. 19:58
 6/9 anonim válasza:
62%
Szerintem nem sminkelhetsz így 12 évesen. 30 évesen úgy fogsz kinézni, mint egy kiélt vénasszony. Én 13 vagyok és még nem sminkeltem magam suliba. Lehet, hogy jövőre sem fogom. Nekem az túlzás, ha ennyi idősen így sminkeli valaki magát.
2014. okt. 18. 20:47
 7/9 anonim válasza:

Szia!

Szerintem inkább próbáld a bőröd a problémádnak megfelelően kezelni, hogy megszűnjenek a pattanások és mérséklődjön a zsírosság. A tus meg a spirál tényleg kicsit túlzás, max a spirál de azt is csak szolidan. Amíg nem tűnnek a pattik, nyugodtan használj korrektort és púdert ha attól magabiztosabbnak érzed magad. Nem fog tönkremenni tőle a bőröd, a nagymamám 50 éve sminkel és gyönyörű a bőre. Persze rengeteg dologtól függ, inkább ne menjünk bele, mindenki döntse el maga :)

2014. okt. 18. 21:30
 8/9 anonim ***** válasza:
Úristen,rajtam ennyi smink a szalagavatómon volt..Ne sminkeld magad ennyire,többet ártasz mint használsz!
2014. okt. 19. 20:10
 9/9 anonim ***** válasza:

Ne azokról vegyél példát, és ne azokra hivatkozz, akik 11-13 éves korukban felnőttnek akarnak kinézni.

Ez a smink, amit használsz, 15 év felett ízléses, és szép. De egy 12 évesen nevetséges. Ne akarj "nagylánynak" tűnni, mert még nem vagy az. És ne mondj ellent a saját állításodnak, mert összezavarsz mindenkit :D Akkor most nagyon pattanásos vagy, ahogy a kérdésedben írtad, vagy csak ritkán, ahogy az egyik kommentedben?

Szerintem inkább használj jó arclemosót, és menj el kozmetikushoz. A smink elfedi a csúnya bőrt, de közben még jobban elrondítja, árt neki. Ne 12 évesen kezdd el leamortizálni a bőröd, ráérsz még ezzel.

2014. okt. 21. 16:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!