Miért tartják a sminket rossz, kerülendő dolognak?
Sokszor olvasom itt, hogy negatívan viszonyulnak a sminkeléshez, ha valaki 2-nél több terméket használ, vagy netán fiatalabb (16-20 éves, nyilván nem ovisokra gondolok) az már elítélendő, vagy csak szimplán nem engednék meg a lányaiknak, stb.
Szerintem nem egy rossz dolog, csak tudni kell ésszel használni.
Nektek mi erről a véleményetek?
Köszönöm a válaszokat!:-) Mindenkinek adtam egy zöld pacsit.
#6: Szerintem egy arcmosás nem bőrápolás... Erre is gondoltam, mikor azt írtam, hogy helyesen kell használni a sminket, leginkább min 2 lépésből áll a tisztítás, pláne este. Na meg hol van a hidratáló, fényvédő (esetleg szérum/hámlasztó)? A Nap/szoli sokkal inkább ráncosít, mint egy kis smink.
Szerintem a tus borzalmasan erős hétköznapra, egy jó szemhéjpúder (szerintem) sokkal természetesebb a szempillatőben, de az se mindig kell. Viszont a pirosító, szempillaspirál sokkal fontosabb, de hát ízlések és pofonok:-D
6-os vagyok!
Azzal kezdtem a szöveget, hogy "szerintem ", tehát ez az én véleményem, és nem kell, hogy mindenkinek megfeleljen.;-)
Bocsi a szempillaspirál lemaradt, az nekem is kedvencem, de vagy spirál, vagy tus, vagy cerka, de nem egyszerre..
Kedves kérdezö, csak választ adtam a kérdésedre.
Szerintem a hidratáló elhanyagolható, a tus meg attól függ hogy kened fel, vékonyan vagy vastagon..
Szerintem aki azzal kezdi a napját, hogy hidratáló, alapozó, pirosító, szempillaspirál, és tus egyszerre, henna, rúzs az nagyon mü! Akárhogy számolom ez minimum 7 termék egyszerre..De ez az én véleményem, ha látok egy "agyonfestett " nöt nem szólom meg, csupán megjegyzem magamban, hogy sok a festék, amiböl az következik, hogy én ennyire nem fogom magam festeni, mert mint már mondtam a természetesség híve vagyok! ;-)
Na jó, ha már a börhibáknál vagyunk, talán egy lehelletnyi alapozó, de csak ha túl sok vagy csúnya! :-)
Én azért kezdtem el sminkelni, mert csúnyának éreztem magamat és tudtam, hogy a smink ezen sokat segíthetne. És tényleg, a különbség óriási, az emberek is teljesen máshogy viszonyulnak hozzám. A mai napig, ha smink nélkül megyek valahova, az emberek mintha sokkal érzéketlenebbek lennének velem. Tehát sminkben jobban érzem magam, szerintem ezzel semmi probléma.
Viszont nagyon unom, hogy az emberek állandóan megpróbálják megmondani, hogy kinek-hogyan-mennyit kéne sminkelnie, amikor semmi közük hozzá. Mintha már egyenesen elítélnék azért a másikat, mert sokat (vagy éppen keveset) sminkel, közben pedig nem ez alapján kellene ítélkeznünk. Sokan túl nagy feneket kerítenek ennek az egésznek, pedig ennél sokkal fontosabb dolgok is vannak a világon...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!