Az iskola jogosan tiltja- e a testékszerek viselését?
Figyelt kérdés
8. Ba megyek , es nagyon szeretnék egy ajakpiercinget ( nem túl nagy és figyelemfelkeltőt ) , nem hiszem hogy a tanáraim olyan nagyon rosszul vennék , mert jóban vagyok velük , sok versenyen voltam , rengeteg iskolai ünnepélyen . Szüleim is beleegyeztek . Csak arra vahyok kiváncsi hogy az igazgató adhat - e emiatt intőt jogosan ? Sokhelyen olvastam hogy az iskola ezzel az önrendelkezés jogát tagadja meg . ( nem vallásos iskola ) előre is köszi a válaszokat de aki csak a megszokásos : fiatal vagy , nem tesz jót , nem szép hogy engedhetik meg a szüleid ? ---Dolgokat részletezné azokat tudom ,2014. júl. 31. 17:54
1/4 anonim válasza:
Ez egy jogi anomália. Elvileg nem. Ha az iskola beírja a házirendjébe, akkor elvileg nem lehet. Azonban egy iskola házirendje egy alacsony rangú szabályzat hivatalosan és a jogfolytonosság elve miatt nem írhatja felül a polgári szabadságjogokról szóló törvényt. És a testékszer viselése hozzátartozik a téged megillető alkotmányos polgári szabadságjogokhoz. Egy vallásos iskola tilthatja, mert az az egyház felügyelete alá tartozik és az egyházak autonómok ebből a szempontból. Egy magániskola is tilthatja azon az elven, hogy akkor nem kötelező oda járnod, mert ott az ő szabályaik szerint kell lenned, ha nem, akkor mehetsz máshova. De állami iskolában elvileg engedniük kell, mert jogod van hordani.
2/4 anonim válasza:
Természetesen a jóízlés határain belül
3/4 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat :)
2014. júl. 31. 18:22
4/4 anonim válasza:
én is ugyanezért vacillálok a piercing témában.én a fülembe szeretnék,industrialt.de már megkérdezni sem merem itthon,mert a válasz úgyis az lenne,hogy mit szólnak majd a tanárok,meg beírást kapok...
de most elkezdem átolvasni a házirendet,ha nem találom meg benne,csak nem adhatnak érte semmit(állami suli).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!