Kezdőoldal » Szépség és divat » Smink és kiegészítők » Miért hurrogják le a fiatal...

Miért hurrogják le a fiatal lányokat, akik sminkelnek?

Figyelt kérdés

Velem is volt ilyen régebben. És maximálisan megértem őket, hogy miért csinálják. Velem az volt, hogy elkezdtem szempillaspirált használni. Tudtam, hogy nem jó a bőrömnek,tudtam,hogy ki fognak nevetni érte, tudtam, hogy a nővérem és az anyukám ki fognak nyírni, de tetszett magamon, és úgy éreztem szép vagyok. Legalábbis szebb. Aztán elkezdtem rendszeresen. Kaptam sajátot is. És onnantól egyszerűen nincs visszaút. Mert amikor reggel az az 1. dolgod, hogy kisminkeled magad, mert ocsmánynak tartod magad nélküle, ott már nem nagyon lehet visszafordulni. A lányok azért sminkelik magukat, mert szebbek akarnak lenni, mert idősebbnek akarnak tűnni. És én ezt megértem. Mit gondoltok erről?

14/L

2014. júl. 13. 23:58
 1/9 anonim ***** válasza:
31%

Én inkább leszek kevésbé szép, de legalább felvállalom magam. De hogy becsapjam magamat és a többieket. Azt inkább nem.

Nem sminkelek csak nagyon ritkán, hamar hozzá lehet szokni.

2014. júl. 14. 00:03
 2/9 anonim ***** válasza:
44%
30 elmúltam, de csak halvány alapozót használok és néha szájfényt. Mégsem érzem, hogy vele vagy nélküle szebb lennék. Az a baj, mikor már olyan szintet ér el a sminkelés, mint Kelemen Annácskánál láthattuk az egyik műsorban...
2014. júl. 14. 00:04
 3/9 anonim ***** válasza:
50%
14 évesen a szempillaspirál nem sok szerintem, de, amikor 12-13 éves kislányok 2 színnel sötétebb alapozót, szemöldökceruzát és szemhéjtust használnak, az korai szerintem és általában az eredmény is röhejes lesz.
2014. júl. 14. 00:11
 4/9 anonim ***** válasza:
84%
Nem a fiatal lányokat hurrogják le, hanem a gyerekeket...
2014. júl. 14. 00:14
 5/9 anonim ***** válasza:
82%
Soha nem akartam szebb lenni a sminktől, se idősebb. Mindig is idősebbnek és érettebbnek néztek a koromnál, sminkkel is, anélkül is. Nem voltam pattanásos tini, szép bőröm volt, nem volt mit eltüntetni, csak kiemelni. Mégis imádtam sminkelni. Nem azért álltam a tükör elé, hogy egy szebb arcot maszkírozzak, hanem mert élveztem. Hogy mi lett ebből? Sminkmester vagyok, ez lett a szakmám.
2014. júl. 14. 00:32
 6/9 anonim ***** válasza:
66%

Jesszus, a szempillaspirál gyakorlatilag nem smink. Nem ez a probléma, vagy ha pöttyintesz korrektort a pattanásodra.

Azzal van baj, mikor a korodbeliek meg a nálad fiatalabbak vakolják magukat. Rajzolt szemöldök, alapozó, púder, vastag szemfestés, rúzs, pirosító - pláne amikor még használni sem tudják. Nevetséges, még gyereknek kéne lennetek, ott lesz az egész hátralévő életetek ilyesmire, inkább örülnétek, hogy még szépek és fiatalok vagytok.

És hogy alapvetően mi ezzel a baj? Az, hogy tönkreteszi a bőrt az engem nem érdekel, magával tol ki kizárólag. De a fő gond, hogy anélkül már nem látja magát szépnek - ahogy te is írtad. Na ne vicceljünk már, miért lenne szebb az, ami nem valós? Aztán egy részükkel elszalad a ló, és a természetes orr se jó, a mellüket is megcsináltatják, műköröm, műszempilla, rajzolt szemöldök... na ez már azért valahol beteges, ha belegondolsz. Meg a te korosztályod eleve elég beteges mértékben felszínes. Jóformán mást se hallottam az utóbbi években, csak azt, hogy ki hogy néz ki, milyen márkás cuccai vannak, kit közösítsenek ki meg cikizzenek facebookon, mert nem elég trendi és még képes volt nyilvánosság előtt könyvet olvasni is! Nem baj az, ha csinos akar lenni egy lány, de nem kell túlzásokba esni.

2014. júl. 14. 00:35
 7/9 anonim ***** válasza:

Szerintem ezek csak időszakok.

Nekem volt olyan időszakom amikor állandóan festettem a szemem, még a strandon is, nehogy meglássanak anélkül.

Aztán egyszer úgy döntöttem, hogy smink nélkül megyek az utcára és mivel senki nem szólt érte senki egy szót sem, így meg tudtam szokni ezt is. A mindennapokban most nem festem magam, inkább csak buliba, de lehet hogy azért mert most nem akarok pasizni.

2014. júl. 14. 01:40
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy a többiek írták, a spirál önmagában még nem baj. De ez amit írsz

"Mert amikor reggel az az 1. dolgod, hogy kisminkeled magad, mert ocsmánynak tartod magad nélküle, ott már nem nagyon lehet visszafordulni."

viszont nagyon beteg. Talán pont ezért kellene fiatal korban egy kis önmérsékletet tanúsítani, hogy ne jusson el idáig valaki.

2014. júl. 14. 10:19
 9/9 anonim ***** válasza:

Miért akarnak idősebbnek tűnni? Oké, én is idősebb akartam lenni 13 évesen, de soha nem sminkeltem. Ha idősebbnek akarsz tűnni, viselkedj úgy! Nem a sminktől leszel érettebb, elhiheted.

Aki 14 éves az még gyerek, és ezt nem bántásból mondom. Vedd bóknak. Én is csak 15 vagyok, nem sminkelek, és mindig fiatalabbnak néznek, de ez nem zavar.

Miért kell sminkelni? Mert senki nem meri felvállalni önmagát? Ez a divat?

Amikor osztálykirándulásra mentünk, mindenki kisminkelve ment az erdőbe szarvaslesre! (???)

Nálunk évente egyszer van egy bál, ahol lehet sminkelni. Ha hétköznap is sminkeled magad, akkor mit csinálsz, ha csinosan kell kinézni, mondjuk egy színházban? Még több sminket raksz fel?

És az milyen klassz, amikor nap közepén elkened a sminked! :D

A fiúk is utálják a sminket, nem egyszer hallottam már.

Oké, egy kis sminktől még nem ítélek el senkit, nincs jogom. De ha valaki ehhez még úgy is öltözik...

Van 4 osztálytársam, aki 14 évesen már nem volt szűz!

Ez a gond!

Én is szeretek sminkelni, mert nő nemű vagyok, de csak otthon, szórakozásból teszem.

Aki, (hogy téged idézzelek) ocsmánynak tartja magát smink nélkül -legyen az minimális is- annak komoly önértékelési problémái lehetnek.

Egy kis szemspirál nem a világ vége, csak ne ess túlzásokba, kérlek! :)

2014. júl. 14. 11:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!