Kezdőoldal » Szépség és divat » Smink és kiegészítők » 2 napja lyukasztottam ki a...

Nokedli007 kérdése:

2 napja lyukasztottam ki a fülemet. Mennyi idő amíg begyógyul?

Figyelt kérdés
Magamnak lyukasztottam ki egy Claire's bizsu fülbevalóval a fülem. Nem annyira fáj csak ha mocorogtatom benne a fülbevalót(nyílván mert egy seb) de félek hogz esetleg elfertőződik.Elvileg arany fülbevalóta kéne belerakni amit nemtudok de folyamatosan Betadineozom a fülem és fertőtlenítem. Néha kicserélem benne a fülbevalót.Mennyi idő kell hogy begyógyuljon? Esetleg mennyi esélyem van rá hogz elfertőződik/begyullad?

2014. jún. 27. 17:22
 1/7 anonim ***** válasza:
Nekem kozmetikus lyukasztotta, utana fel evig szenvedtem velük felvaltva, de azota semmi. Kend be neha a fülbevalot is, es ugy rakd bele.
2014. jún. 27. 17:26
 2/7 anonim ***** válasza:
kb 2 honap :) de ez emberfuggo
2014. jún. 27. 17:27
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Bizsuval... Ne haragudj, de marha ügyes vagy... Amíg seb, mindenképpen tiszta fémet (arany, ezüst, nemesacél) kell használni, mert a bizsuról a futtatás gyönyörűen lekopik vagy oxidálódik a seb nedveitől, bele a sebbe és jól begyullad. Nagyon nagy rá az esély, hogy elfertőződik, se anyukádnak, se tesódnak (ha van) nincs egy normális fülbevalója gagyi bizsu helyett?

Egyébként nekem egy hónap kellett anno, hogy begyógyuljon.

2014. jún. 27. 17:28
 4/7 anonim ***** válasza:
Nekem orvosi fémmel lőtték anno, pár hónap alatt gyógyult. Viszont, ha bizsuval szúrtad és nem is kezeled rendesen, szinte biztos, hogy elfertőződik..az se tesz neki túl jót, ha ki-be rakosgatod.
2014. jún. 28. 01:45
 5/7 anonim válasza:
Nincs baj a bizsuval (általában a fülbelövést azzal csinálják). A legnagyobb probléma azzal van, hogy ezzel szúrtad át. Tudod, hogy hova szúrtad? Tudod, hogy milyen ideged, vagy bármi mást találtál el? (mert bizony a fülben is vannak idegek). Ha nem szeretnéd, hogy elfertőződjön, akkor nem szabad ki-be rakosgatni a fülbevalót, mert újra és újra felsérted a varrt a seben. Forgatni viszont annál inkább kell, és szépen kezelni. Betadine nem jó rá, mert lehámlasztja a füledet... Én az Egiseptet, vagy a Kodan-t ajánlom. Betadine-t ajánlják mindenkinek, de szerintem a lehető legszarabb, amit piercingre tehetsz. A másik. Attól függ a gyógyulási időszak, hogy mennyire roncsoltad meg a füledet a szúrással. Viszont ha már piercingre (igen, akár fülbevalóra is) adod a fejedet, mindenféleképpen menj el egy szalonba szakemberhez. Anatómiából gondolom nem tudsz semmit, így azt sem tudod, hogy mit? hol? mikor? miért? lehet, és kell szúrni. Vigyázz magadra, és jó ápolást kívánok.
2014. jún. 28. 04:31
 6/7 anonim ***** válasza:
52%
Én is magamnak szúrtam BIZSUVAL...nekem egy hónap alatt begyógyult, pedig azt a furatot nagyon nem kíméltem...szinte rögtön el kezdtem tágítani is...most kicsit nagyobb a furat, mint indokolt lenne, de amúgy semmi baja nincs...szerintem max két hónap és meggyógyul...:)
2014. jún. 28. 13:24
 7/7 anonim ***** válasza:
Nekem kozmetikus lőtte fent a fülemet, több mint egy éve de azóta is fáj ha sok ideig azon az oldalon alszok, elnyomom a fülemet
2014. jún. 29. 10:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!