Kezdőoldal » Szépség és divat » Smink és kiegészítők » Hogy kell normálisan alapozózni?

Hogy kell normálisan alapozózni?

Figyelt kérdés

Van egy folyékony, noname alapozóm, azt használom, olcsó féle, de amúgy nem rossz. Viszont nem igazán tünteti el a pirosodásokat. Láttam anno egy műsorban, hogy alapozás előtt még kentek valamit az emberkére, és látszólag szép tökéletes bőre lett utána, hiába foltos amúgy a bőre. Szóval hogy kell....?

Elég fehér vagyok, így nem nagyon szórakoznék a jelenleginél sötétebb alapozóval.

Előre is köszönöm a tanácsokat!

2014. jún. 2. 19:46
 1/8 anonim ***** válasza:
2014. jún. 2. 19:47
 2/8 anonim ***** válasza:

Nem a színétől, hanem a fedésének az ERŐSSÉGÉTŐL függ, hogy el tudod-e tüntetni egy rétegben a pirosságot, vagy sem.

Tehát még véletlenül sem sötétebb alapozó után kellene nyúlnod, hanem egy jobb fedésű vagy minimum építhető után!

2014. jún. 2. 19:57
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a linket, és hát jah... Érik már a dolog, hogy beruházok egy drágább alapozóba... =/
2014. jún. 2. 20:11
 4/8 anonim ***** válasza:

Olcsó féle = rossz. Ez nem mindenre igaz, de alapozóra nagyon is. Egy átlagos BB krém is eltünteti már a pirosságot, ha a te alapozód erre sem képes akkor egyáltalán minek van?

Én csak hidratálok aztán felkenem az alapozót (Bourjois), ez elfed szinte mindent, csak a nagyobb pattanásokat kell eltüntetni utána még korrektorral. Ebből van nagyon világos árnyalat is, szóval tökéletes.

De ott az Eveline 8in1 BB, annak a legjobb a fedése a BB-k közt, a pirossággal tuti megbirkózik és nem is drága.

2014. jún. 2. 21:38
 5/8 A kérdező kommentje:

Úú, tényleg, el is felejtettem azokat a BB krémeket... Szemeztem vele egy időben, de azóta teljesen kiment a fejemből a létezésük. Hm, venni fogok egyet, köszi a tippet. :)

Ja és azért használom ezt a gagyit, mert még mindig jobb, mint a semmi. Picit egységesíti a bőrszínemet, igaz, nem a legjobb... No de köszi. :)

2014. jún. 2. 21:59
 6/8 anonim ***** válasza:
Azért sűrűn ne alapozózz, mert rondább lesz a bőröd, mint valaha. Maximum akkor érdemes felkenni, ha valami nagyon elit helyen akarsz tündökölni, de akkor is csak jó minőségűt. Egy gagyi alapozó sokkal feltűnőbb a bőrödön, mint néhány piros folt.
2014. jún. 2. 23:49
 7/8 K. Bernadett ***** válasza:
Szia! manapság már használnak az alapozás előtt bőrtökéletesítő bázist, úgynevezett primert, külön a szemre is kapható már. Kitölti az egyenetlenségeket és helyén tartja az alapozót. A sminkelés legnehezebb része az alapozás, egyrészt a tökéletes szín kiválasztása, másrészt az eldolgozás. komolyabb alapozókat akkor kell használni, ha megjelensz valahol. Nappalra nagyon jó választás a bb vagy cc krém, de a fedésük nem megfelelő. Érdemes beruházni egy drágább alapra, mivel az arcod problémás, és itt nem loreál meg mittoménmilyen marketingfogású alapra gondolok. Pl nagyon jó a clinique superdefense cc krém, tudom drága, de azért legyünk igényesek. az alapozókat már nem csak kendőzésre használjuk, hanem ápolásra, és védelemre is, így nem lesz ördögi kör. A pirosságra korrektor kell, abból is olyan ami nyugtat, vagy éppen szárít abból kifolyólag mitől "piros" ott.
2014. jún. 3. 13:04
 8/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. :)

Igyekszem nem sűrűn használni, de sajna nem megyek emberek közé alapozó nélkül, max a barátoméknál nem kenem fel ottalvások alkalmával, mert úgyis látja reggel, hogy nézek ki amúgy. :D Meg ha hazaérek, egyből arctisztítózok, remélem, nem lesz következménye a sok alapozásnak...

2014. jún. 3. 17:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!