Az gáz, ha csak alapozót használok, de púdert nem?
Bőrtípustól és alapozótól függ. Én már nem vagyok tini, nem pattanásos és zsíros a bőröm, mégis minden alapozó 1-2 óra után el kezd fényleni rajtam, ha nem teszek fel púdert. Sajnos ez nálam alapozótól független. Most Cliniqu-et használok, arra is kell egy leheletnyi púder.
Ha nem fénylik a bőröd, akkor felesleges még azzal is terhelni, a tartósságát pedig én úgy tapasztal a jó minőségű alapozónak nem nagyon befolyásolja, max. 1-1,5 órával tolja el.
Áttörölni az arcot nem célszerű, mert foltokban fogja leszedni az alapozót. Egyébként a jó minőségű púder nem fogja jelentős mértékben eltömíteni a pórusokat.
Én évek óta használok púdert, ha alapozót vagy BB krémet is használtam. Nem sokat, csak egy leheletnyit. A púdernek ugye nem az a funkciója, hogy elfedje a bőrhibákat vagy hasonló, csak fixálja az alapozót és mattítja a bőrt. Én úgy szoktam csinálni, hogy a nagy púderecsetet belemártom a púderbe, picit a púderes tégely felett megütögetem és nagy, gyors mozdulatokkal felviszem a púdert. Először a T vonalba, hiszen itt szokott leginkább átfényesedni a bőröm, az orcámra és a homlokomra csak egy leheletnyi kerül a legvégén.
Kb. 2-2,5 éve csinálom így, de soha nem volt emiatt több pattanásom, mitesszerem. A legnagyobb hangsúly egyébként azon van, hogy jó minőségű terméket használj (tehát ne eurós boltokba szerezd be a sminket) és minden este alaposan tisztítsd meg a bőröd.
Mintha csak sajat magamat hallanam mikor 17 voltam...(info: most vagyok 21). Hidd el, tudom mit ``szenvedsz``, nekem is rettenetes volt, mindig figyelni hogy nem e latszodik valami, ami vegett rossz lenne a közerzetem, jaj ellenörizni, hogy fenylik e a böröm vagy nem..
Csak annyit tudok hozzatenni, hogy legy türelmes, lassan de biztosan neked is tutira kitisztul a böröd :)
A legfontosabb ami nalam bevallt:
MINDEN REGGEL ES MINDEN ESTE (!) alapos tisztitas - en a Dermacol Acne Clear-t hasznalom mar 3 eve es csak dicserni tudom. Hagyni az arcodon kb 10 percig (ez idö alatt szoktam a fogamat megmosni) aztan egyszerüen csak leöbliteni es kesz.
Aztan bekenem az arcom egy kremmel
es kesz :) alvas elott termeszetesen nem kovetkezik semmi, es ugyanezt megcsinalom reggel, de ilyenkor neha neha meg a korrektorra szuksegem van :) de amugy semmilyen alapozot es pudert nem hasznalok (szerencsere nincs rajuk többe szüksegem).
Remelem hasznos a valaszom :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!