Kezdőoldal » Szépség és divat » Smink és kiegészítők » Mi az a géllakk és hogyan...

Mi az a géllakk és hogyan kell használni?

Figyelt kérdés

Már hallottam róla ezt-azt, de most már szeretném pontosan tudni, mert az egyik kérdés kapcsán eszembe jutott.

Ott a köröm lenövéséről volt szó, és akkor találtam ezt a képet:

[link]

Látjátok, hogy már látszik a lenövés? Gondolom ez tényleg tartós lehet. Nekem sajnos a legtöbb lakk hamar lekopik, lepattog. Most nem értem, hogy a gél lakk az az, amihez kis készlet is kell, tehát lámpa a szárításhoz meg minden? Csak mert a drogériákban is kapható gél lakk és nincs ráírva, hogy miként kell használni vagy kell mellé még más is. Akkor azokat nem is lehet normál lakként használni, úgy nem szárad meg?

Nem lenne rossz kipróbálni a géllakkokat, mert úgy látom ezek tartósabbak. De én nem akarok műkörmöshöz járni, mert nem lenne rá rendszeresen időm. Meg a műkörömtől is tartok a fertőzések, köröm elvékonyodása és hasonlók miatt.

Egyébként ezt a gél lakkot egyszerű leszedni? Gondolom a sima lakklemosó ezt le sem hozza akkor...

A neten ellentmondásos írásokat találtam, azért is kérdezek itt, hogy most akkor mi ez pontosan és megfelelne-e nekem vagy sem. Köszönöm.

2013. szept. 14. 00:36
 1/4 anonim ***** válasza:
36%
Nem hiszem, hogy a drogériában kapnál géllakkot, maximum zselés hatású fedőlakkot. A gél lakkozást, csakúgy mint a műkörmöt manikűrös készíti el, tehát magadnak nem fogod tudni megcsinálni. Na, akkor tényleg tarthatsz fertőzésektől. Az egész úgy működik mint a műkörömépítésnél, előkészítik a körmöket (primer,bonder,buffer,portalanítás,formázás), utána képeznek egy fedőréteget clear-zseléből, majd a színes lakk, végül egy csúszóréteg. Természetesen lámpázni ell, mivel ez is UV- fényre köt. Bár én nem vagyok műkörmös, de nem így szokták csinálni, tartós és a körmeimnek semmi baja. Tévhit hogy a műkörömtől vagy géllkktól tönkremenne a körmöd. Egyszerűen csak szaktudás kell hozzá. És biztos hogy lenne időd járni, mert a géllakk tartóssága lenövéstől független 4-6 hét. És speciális folyadék kell a leoldásához.
2013. szept. 14. 01:10
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszi a választ, hasznos volt!

Elvileg az Essence és még másik márka is adott ki ilyesmit, még kis lámpájuk is van (csak kb. majdnem tízezer, nekem meg az sok azért, hogy csak kipróbáljam, aztán lehet be sem válik nekem). Csak nem volt teljesen világos, hogy akkor mi kell még hozzá vagy mi ez pontosan.

Azt pedig rengeteg embertől hallottam már, hogy tönkrevágta a körmeit a műköröm (akkor annyian járnának rossz körmöshöz?), szóval azért tartok tőle (meg mert alapból gyenge körmeim vannak).

Az a baj, hogy hol itt vagyok, hol ott, tehát nem biztos, ráadásul ha drága, akkor én azt nem tudnám még mindig kifizetni. Ha pedig nem "javíttatom ki", akkor csúnya, igénytelen hatást kelt. De köszönöm a választ, akkor szerintem egyelőre én erről lemondok. Marad a sima lakk, úgyis szeretem gyakran változtatni a színt, mert kevés olyan van ami annyira tetszik, hogy nem unom meg és az öltözékeimhez is passzol. :)

2013. szept. 14. 06:14
 3/4 anonim válasza:

A géllak ... Ha simán a saját körmödre kenyed fel akkor lepattog....

Ha pedig a körmödön van zselè akkor igen tartos..az ilyen gèllakott körmös boltokban lehet kapni...

Ès ezt mind onan tudom hogy az èn anyukám körmös szoval énis értek az ilyenekhez.:)

2013. szept. 14. 12:25
 4/4 1999kincső1999 válasza:
a géllakkot meg tudod csinálni magadnak. Mi vettünk uv lámpákat, géllakkokat, fedőlakkot, gombaírtólakkot stb. de ez nem ilyen egyszerű. Nem kell tanfolyamon részt venned hogy megtanuld, de ki kell tapasztalni. Nekünk is eltelt egy időre mire megtaláltuk a legjobb megoldást. Amúgy nagyon tartós, nem pattogzik le, de muszáj hozzá lámpa mert csak úgy szárad meg. Nem olcsó, sok mindent kell hozzá venni, de amúgy szerintem megéri.:)
2013. szept. 20. 15:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!