Helix piercing helyén nem baj ha fülbevaló van?
A porc nem szűkül vissza, max. a bőr. Tehát ha nagyobb lyuk van szúrva, és kisebb ékszert teszel bele, a porc nem szűkül, csak a bőr, így újból be tudod tenni a nagyobbat. De ha eleve kisebb a lyuk, a porc nem tágul valami jól, így piszok nehéz lesz fülbevaló után egy vastagabb piercinget betuszkolni. A belövős fülbevaló szerencsére nem sokkal vékonyabb, így be fogod tudni tenni a piercinget is, csak nem lesz éppen kellemes.
Amúgy is jobb szúratni, én azt javaslom. Nekem lövéskor eltörték a porcot és azóta is deformált azon a részen, nagyon nehezen gyógyult. Az eset óta csak szúratok! Sokkal gyorsabban, szebben gyógyul. Tapasztalat.
Nekem ott egy soha el nem múló dudor lett a porcban. Egy év kellett hogy meggyógyuljon.
Sőt, soha nem gyógyult volna be szerintem, ha nem megyek egy piercingeshez, aki helyretette a szétcsúszott porclemezeket. (nekem vízszintesen is repedt a porc)
Persze biztos hogy a többségnek nincs ezzel gondja, de amit olvastál negatív vélemények, az nem csak városi legenda, tényleg vannak ilyenek. Ha szúratod gyorsabban gyógyul.
Lehet hogy maga a művelet egy perccel tovább tart, de utána kevésbé fáj, hamarabb rendbe jön.
Egy picit hosszabbat kell először berakni, mert megdagadhat a füled, és amúgy is termelődik majd némi természetes sebváladék (akkor is ha nem gyullad be), amit le kell tudni tisztítani, ezért jobb a hosszabb szár. Később akkorára cseréled, amilyen tetszik.
Én pl. az Apacsban vettem rövidebb szárú ékszereket bele a gyógyulás után.
Különbözőek vannak. Sőt, van méretre vágható is.
Egy igényes piercing szalont keress, ott mindenben fognak segíteni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!