Kezdőoldal » Szépség és divat » Smink és kiegészítők » A sminkeléshez minden kencefic...

A sminkeléshez minden kenceficét meg kell vásárolni? 20/l

Figyelt kérdés
Nem szoktam kikenni magamat, azonban mostanában elég gyakran mozdulok ki és úgy érzem érdemes lenne az "ocsmány" képemet valamivel feljavítani. Azonban, amikor az interneten mászkálok, hogy segédanyagokat találjak, akkor mindig ilyen hosszadalmas, minden trutymót magukra kenő leányokkal találkozom. Na de nekem se pénzem, se időm, főleg kedvem nincs ilyesmikkel foglalkozni, ráadásul nem akarom a bőrömet fojtogatni mindenféle alapozóval. Eddig csak szájfényt meg szemhéjpúdert használtam, néha szemceruzát. Most komolyan, hogy normálisan nézzek ki, kellenek ezek a kozmetikumok, mint szempillaspirál meg alapozó, meg spéci eszközök?

2013. aug. 6. 10:55
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Küldj privátban egy képet, akkor megmondom, hogy mire lehet szükséged, milyen márkát vegyél, hogy használd stb. :) 21/L
2013. aug. 6. 10:59
 2/13 anonim ***** válasza:

Èn ùgy vagyok vele, h vagy rendesen, vagy sehogy. Kànikulában maximum szempillaspiràl-ajakàpolò, egyébkéjt alapozò, pùder, pirosítò, szemhéjfesték, spiràl, cerruza, rùzs v szàjfény. Persze mindent ùgy, h ne ordìtson messziről, h ki vagyok festve. Mindig figyelem az akciòkat, és ilyenkor vàsàrolok. Most pl essence és catrice leárazàsok vannak, érdemes szétnézni.

Amin viszont nem segìt a smink: az önbecsülés...ha ìgy beszélsz magadrò, az nem segìt, sőt.

2013. aug. 6. 11:28
 3/13 A kérdező kommentje:
Akkor miére használják? Mire való ez az egész?
2013. aug. 6. 11:37
 4/13 anonim ***** válasza:

Èn ùgy vagyok vele, h vagy rendesen, vagy sehogy. Kànikulában maximum szempillaspiràl-ajakàpolò, egyébkéjt alapozò, pùder, pirosítò, szemhéjfesték, spiràl, cerruza, rùzs v szàjfény. Persze mindent ùgy, h ne ordìtson messziről, h ki vagyok festve. Mindig figyelem az akciòkat, és ilyenkor vàsàrolok. Most pl essence és catrice leárazàsok vannak, érdemes szétnézni.

Amin viszont nem segìt a smink: az önbecsülés...ha ìgy beszélsz magadrò, az nem segìt, sőt.

2013. aug. 6. 11:52
 5/13 anonim ***** válasza:

Szemhéjpúdert szempillaspirál nélkül ne, nagyon igénytelen hatása van. Úgy látom neked van még mit fejlődni smink terén, így egyelőre elég lenne egy szempillaspirál, korrektor ( persze ha tökéletes a bőröd nem kell) és ajakápoló/szájfény/rúzs. Ha már gyakorlottabb vagy, akkor jöhet egy kis púder, meg pirosító. Szemhéjpúdert-szemceruzát csak akkor használj, ha tudsz velük bánni...

Személyesen én alapozót, korrektort, púdert, szempillaspirált, rúzst használok mindennap, de néha beficcen egy kis tus, pirosító, vagy szemhéjpúder is. Vásárolni lehet akciókban, vagy törzsvásárlói kedvezménnyel, illetve nem kell mindent egyszerre megvenni, kezdheted szempillaspirállal, aztán jöhet a többi...

2013. aug. 6. 12:20
 6/13 anonim ***** válasza:

Attól függ, mit szeretnél. Ha csak picit kihangsúlyozni a szebb vonásaidat, ahhoz nem kell mindenféle. Mondjuk spéci eszköznek nem nevezném mondjuk a spirált, egy sminkelő nő eszköztárában alap - főleg ha szemceruzát is használ, mert spirál nélkül a szemceruza röhejes és befejezetlen sminknek tűnik, hacsak nincsenek természetesen nagyon dús és hosszú pilláid.

Az alapozó jól jöhet, de ha alapvetően szép a bőröd, egyenletes a színe, akkor felesleges. Egy jó korrektor azonban nem árt, mert azzal bármikor el lehet tüntetni bármilyen bőrhibát, bőrpirosságot, szem alatti karikát, sosem lehet tudni, mikor van rá szükség.

Sok mindent el lehet lesni blogokról, youtube-videókról, de sok "profi" tényleg sok minden olyasmit feltesz magára, ami egy kezdőnek vagy átlagembernek fölösleges. Ilyenek pl. a sminkalap/primer, a külön highlight/arcfény termékek, a szájkontúrceruza (igaz, hogy azzal picit tovább tart ki a rúzs, de natúr színeknél átlagembernek felesleges).

Egyébként minden az arcodtól és a személyiségedtől függ, hogy mennyi cucc kell rá. Én pl. szeretek sminkelni, és gyakran egész arcos sminket hordok, de ha nagyon sietek, akkor simán csak korrektort, pici púdert, szemöldökcerkát, szempillaspirált és valami ajakcuccot használok, plusz mínusz kontúr és/vagy pirosító, ha nagyon kereknek és/vagy sápadtnak tűnik a fejem, esetleg egy pici szemfesték, ha olyan a hangulatom. És ezzel is tökéletesen elégedett vagyok. Szóval az a lényeg, hogy megnézd, te mit szeretnél kiemelni, eltüntetni az arcodon.

2013. aug. 6. 12:29
 7/13 A kérdező kommentje:
Nekem csak azt magyarázza el valaki, hogy miért jó az, ha én elrejtem a hibákat. Persze, hogy nem tökéletes a bőröm, nincs a Földön olyan, akinek olyan, de attól még nem lesz tökéletes, hogy elfedem. Nem izgultok mindig azon, hogy basszus mi lesz, ha meglátják, hogy nem is olyan?
2013. aug. 6. 14:06
 8/13 anonim ***** válasza:

Én pl. jobban érzem magam, ha nem látszanak a szemem alatti karikáim, mert úgy néznek ki kb. rosszabb napokon, mintha megvertek volna. És a bőrszín-egyenetlenségem is kész katasztrófa.

De ha te ennyire magabiztos vagy a bőrödben, akkor miért is kell neked smink? És akkor miért osztod a válaszolókat, hogy miééééért akarjátok ennyire a hibáitokat eltakarni, ha te kérdeztél rá?

2013. aug. 6. 16:23
 9/13 anonim ***** válasza:

Nem kell.

Szerintem a legalapvetőbb dolgok az a korrektor, a szempillaspirál (tényleg, nemár, szemhéjpúdert spirál nélkül? a lehető legrosszabb döntés), pirosító és esetleg a szemöldökceruza.

Ha lemosom a sminkemet, és kiderül, hogy eltakartam egy pattanást, amit addig nem vettek észre, akkor az emberek nem azt fogják gondolni, hogy fúúúúúúúúúúúúúúúúújjjjjjjjjj, mert ha annyira az lenne, akkor a sminkkel is látszana. Inkább az merülhet fel bennük, hogy mit használok, ami ennyire láthatatlanná tette.

2013. aug. 6. 18:37
 10/13 A kérdező kommentje:
Nincs tökéletes bőröm, sőt....csak azt nem értem, hogy nekem miért kell szégyellnem ezt, míg egy hapsi vidáman mászkál korrektor meg miegymás nélkül, nekem meg utálnom kell magamat már azért is, mert ne adj isten zsíros a bőröm.
2013. aug. 6. 19:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!