Kezdőoldal » Szépség és divat » Smink és kiegészítők » Tudnátok tanácsokat adni?...

Tudnátok tanácsokat adni? (felragasztható műköröm)

Figyelt kérdés
Szóval vettem sima felragasztható műkörmöt, sima átlátszót amit majd ki tudok festeni. Többször csináltam már magamnak ilyen körmöt de azért gondoltam megkérdezem tudtok-e adni néhány olyan tanácsot amivel esetleg tartósabb lehetne vagy valami :) Köszönöm szépen előre is! :)

2013. júl. 25. 14:52
 1/9 anonim ***** válasza:
2013. júl. 25. 14:59
 2/9 anonim ***** válasza:
Ha arra gondoltál, amit az első linkelt, az nem lakkozgatáshoz való, ha nincs bevonva műköröm alapanyaggal, semennyire nem lesz tartós.
2013. júl. 25. 15:08
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

1. Vágd le a körmöd rövidre, a körömágynál a bőrt told fel, a bőrt levágni tilos!

2. Polírozd fel a köröm felületét finom bufferrel. Ez segít, hogy jobban tapadjon a műköröm. A lecsiszolt por maradványokat ecsettel söpörd le a köröm felületéről.

3. Tegyél egy pötty ragasztót a körömre, kissé a köröm vége felé, az egyharmad részére, majd a műkörmöt a köröm végétől kezd el ráfordítani a saját körmödre úgy, hogy ügyelve, hogy a ragasztó alatta szétterüljön. Ha buborék keletkezik, azonnal vedd le és kezd újból a műveletet. Ez a legnehezebb és legkritikusabb része, mert ha buborék marad főleg a széleken, szennyeződés mehet alá, ami el is csúfítja, illetve begombásodhat a köröm. Tehát fontos, hogy nem fentről merőlegesen dobod rá, hanem a végétől billented a körömágy felé. Ami kipréselődik oldat, azonnal letörlöd.

4. Fent a körömágynál a műköröm ne kerüljön szorosan a bőrhöz. Tudom ez a legnehezebb, mert nem onnan kezded felrakni, de nagyjából egy milliméter hely maradjon, különben kényelmetlen lesz, valamint ugorjunk az 5. pontra.

5. Ha sikerült elhagyni fent a körömágynál azt az 1 mm-t, és már megszáradt a ragasztás, finom bufferrel csiszold szintbe a műköröm peremét. Mivel van egy pici vastagsága, természetellenes hatást fog kelteni az a kis hupli, főleg ha még ki is lakkozod és ott fénylik egy lépcső :-)

6. Ezután már csak az a dolgod, hogy a kívánt méretre vágd a körmöt és papír reszelővel formára csiszold.

7. Lakkozás: A lakkot a kis ecsettel a köröm közepére "pöttyintjük", majd finoman elterítjük az ecset végével. Tehát nem a körömágytól kezdjük húzni lefelé spórolósan, mint ahogy anyáink tanították, mert attól csíkos lesz :-)

2013. júl. 25. 15:28
 4/9 A kérdező kommentje:
jó nem is hetekre gondoltam csak 1-2 napra mert koncertre megyek :) amúgy eddig is kibírt ennyit csak gondoltam van valami trükk vagy praktika amivel még jobbá tehetném ha már egyszer ilyen ragasztós nyavalyához kell folyamodnom ;)
2013. júl. 25. 15:30
 5/9 A kérdező kommentje:
utolsó! Nagyon köszönöm! sokat segítettél!! :))
2013. júl. 25. 15:31
 6/9 anonim ***** válasza:
3. Voltam. Utólag néztem meg a linket, miután írtam. Ez köröm hosszabbítás, és itt szinte csak a valódi köröm végére helyezi fel a tip-et, valószínűleg erre még kerül zselé, vagy porcelán. Ha házilag, csak tipet szeretnél feltenni és nem kerül rá bevonat, akkor feljebb kell rakni, mint ahogy leírtam. Régebben még így csinálták a műkörmösök is, legalább is zselésnél, tartósabb volt és ritkábban kellett tölteni. No de itt most nincs szó töltésről, szóval nyugodtan tedd feljebb, mint ahogy a videón látni, de csiszold szintbe. A műköröm egész felületét és csiszold át bufferrel, a végén a legfinomabbal, hogy ne legyen érdes, csíkos, rovátkás, mert az a lakkozásnál nagyon meglátszik. Viszont így a lakk tartósabb lesz.
2013. júl. 25. 15:40
 7/9 anonim ***** válasza:
*...nem úgy mint a videón látni
2013. júl. 25. 15:44
 8/9 Joy Turner ***** válasza:
27%
Vak vezet világtalant.
2013. júl. 26. 23:14
 9/9 anonim ***** válasza:
Joy Turner ha ilyen jól értesz hozzá, miért nem egészíted ki a leírtakat?
2013. júl. 27. 08:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!