Fogalmam sincs, hogy milyen smink áll jól? 16/L

16 évesen bőven elég, ha ennyiből áll a sminked: bb krém, korrektor, púder, pirosító, szemhéjfesték, szempillaspirál és szájfény/rúzs.
A bb krémm egyenletesebbé teszi a bőröd, azaz magabiztosabb leszel. Szem alatti karikákra és bőrhibákra pedig használj folyékony korrektort. A púder pedig fixálja az egészet és nem is fényesedik úgy a bőröd. A pirosító frissíti az összképet, és manapság már kapható olyan krémpirosító is, amit a szádra is használhatsz, azaz két legyet ütsz egycsapásra és még tökéletesen passzolnak is egymáshoz.
Szemhéjfestéknek szerintem mindenképpen elég valami leheletnyi barna. Kaphatók szuper 3-5 színből álló kompaktok, amivel elvégzed az egész szemsminket (pl. ez: [link] ). Felviszel egy világos krém/fehér színt a szemzugba és a szemöldököd alá. Ez frissíti és nagyítja a tekintetet. Egy világos barna vagy sötétebb krém szín kerüljön az egész szemhéjadra, és ezzel a hétköznapi smink szinte le is tudva. Ha egy kis extrát akarsz, a mélyítővonalad külső részébe kenj egy kis sötétebb barnát. A fekete szemceruza valóban kicsinyíti a szemet, ha az alsó vízvonalra viszed fel, de ha a felső vízvonalra használod, a szempilláid alá, azzal olyan hatást keltesz, mintha több és dúsabb szempilláid lennének. Ha pedig még inkább fel akarod frissíteni a tekinteted fekete helyett használj fehér szemceruzát az alsó vízvonalra. A spirálozás pedig kulcsfontosságú. Ha pedig mindenképp szeretnél tusvonalat, az szerintem maximum ennyire legyen drasztikus: [link]
De egyébként szuper sminkelési videókat találsz. Én pl nagyon szeretem ezt a youtube csatornát: http://www.youtube.com/channel/UCc6W7efUSkd9YYoxOnctlFg , de Takács Nóra is szuper sminkeket csinál: [link]
A szádra lehet elég egy ajakápoló, vagy egy színezett ajakápoló. Ha ennél extrábbat akarsz, használj természetes szájszínedhez hasonló rúzst, ha pedig extrábbat szeretnél gondold meg jól, hogy jól áll-e. Vagy egy szájfény is jól feldobhatja a sminket.
Remélem segítettem! :) (és bocsi a hosszúságért)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!