Mit csináljak? Olyan ronda vagyok szemüvegben! :SS
amikor csináltattuk a szemüveget és elmentünk ugye keretet is nézni, kiválasztottam egyet, ami tetszett és jól is néztem ki benne, legalább is szerintem. aztán ahogy nővéremmel ( ő jött velem) elindultunk hazafelé, apám felhívott minket, hogy mi van, sikerült-e már keretet választanom, mondtuk, hogy igen, erre megkérdezte, mennyibe került, tesóm elmondta neki (nem volt egyébként drága, 19 ezer körül volt, lencsével együtt), erre fel volt háborodva, hogy ilyen drága, és visszaküldött minket egy olcsóbbért. ennél olcsóbban meg már csak ilyen gagyik voltak, kiválasztottam közülük azt, ami még viszonylag felvállalhatóan nézett ki, de amúgy nem is értem, mi értelme volt, mert így alig 1-2 ezer Ft-al került csak kevesebbe..és azóta ugye már megkaptam ezt a szemüveget és rájöttem, k.rv@ sz@rul nézek ki benne. az orrom is valamiért olyan nagynak néz ki benne, pedig nem lenne annyira nagy orrom, de ebben a szemüvegben valamiért mégis olyan nagy turcsinak látszik...már rendesen utálok tükörbe nézni, amikor a szemüveg rajtam van...utcára se tudok már lassan kimenni, mert olyan hülyén áll..ráadásul még csak azt se tehetném meg, hogy csak néha-néha veszem fel, mert azt mondták a szemészeten, hogy ha nem hordom, még tovább romlik a látásom, pedig már így is nagyon rossz a szemem (-3,5 dioptriás). ráadásul ha nem hordanám, még az iskolából is kicsapnának (vegyésznek fogok tanulni, és amikor voltunk alkalmasságin, ezt mondta is az iskolaorvos, hogy ha nem hordom a szemüvegemet, tényleg kiraknak onnan)kontaktlencsém meg nem lehet, mert anyám szerint túl drága..
Mi mást tehetnék még? esetleg vannak olyan szemizom-gyakorlatok, amik javítják a látást?
15l
Ezzel sajnos semmit sem tudsz tenni.... Ha szemizom gyakorlat jó lenne, akkor senki sem hordana szemüveget. Ha szüleid nem engedhetik meg a kontaktlencsét és a drágább szemüvegkeretet sem, akkor nincs mit tenni. :/
Én is szemüveges voltam, de megcsináltattam a szemem (lézeres látásjavítás). Sajna te ahhoz még fiatal is vagy és drága is. De lehet, hogy egyszer lesz rá lehetőséged. Addig is fel a fejjel, próbáld megszokni, biztos nem olyan vészes. :)
kontaktlencse biztos hogy nem jön ki a keretetekből?
én most nagyon arra gyúrok hogy anyámék beleegyezzenek. szemüveg nélkül sem vagyok a lehető legszebb, de vele még rosszabb..
15/L
Esetleg nem tudnád megbeszélni valahogy mégis a szüleiddel,hogy a másikat szeretnéd? Mondd meg hogy ez nem tetszik egyáltalán,hülyén érzed magad benne. Hátha. Jobb ötletem nincs:/
15/L
Nekem kontaktlencsém van és csak 9990 ft 3 hónapra.
Ez egyáltalán nem sok!
Keress rá a Vision Express-re én náluk csináltatom.
szerintem meg ne foglalkozz vele, 15 évesen azzal foglalkozz, hogy tényleg vegyész legyél, és ne azzal foglalkozz, hogy éppen most nem annyira jó a kereted.
15 évesen én is elég gagyi olcsó szemüvegkeretet kaptam, nekem sem tetszett az elején , megszoktam nem foglalkoztam vele, sőtmásoknak tetszett is.
az ilyen 15 éves lányokból, akik magukkal voltak elfoglalva egész gimi alatt, hogy jajj hogy néznek ki, meg h most melyik a helyes srác, nem lett semmi, ők is tervezgették jajj ilyen egyetem olyan egyetem, aztán érettségiig sem jutott el némelyik, maximum egy okj-t csináltak meg, ha már megvolt az érettségi.... szóval ezzel azt akarom mondani, hogy olyan fiatal vagy még.... inkább tanulj, tanulj, hogy később legyen pénzed, pl. arra, hogy meg ,műtsed a szemed.... mert ha nem tanulsz,akkor csak egy tescos szemüveg lesz, és még vissza sírod ezt a keretet.
lehet lepontozni....
22/f
Köszi a válaszokat :)
megpróbálom majd megbeszélni velük, hogy esetleg másik keretet csináltassunk...hát nem tudom, mi lesz belőle..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!