Kezdőoldal » Szépség és divat » Smink és kiegészítők » Sminkelni szeretnék, teljesen...

Sminkelni szeretnék, teljesen kezdő vagyok, tippek?

Figyelt kérdés

Igaz, már 21 éves vagyok, de soha nem sminkeltem magam (szalagavatóra, ballagásra kozmetikus készítette el a sminkemet). Most viszont úgy gondoltam, néha jó lenne picit sminkelni legalább a szememet, mert azt már én is észrevettem, hogy sokkal szebbé teszi úgy a tekintetemet, anélkül kis átlagos "szürke egér" vagyok.

Ezentúl sem szeretnék minden nap sminkelni, csak akkor, ha például este elmegyek valahova egy picit csinosabb ruhában, vagy valamilyen alkalomra (nemsokára például megyek bátyámék esküvőjére).

Viszont igazából fogalmam sincs, hogy álljak neki a sminkelésnek, még szemceruzát és spirált sem fogtam soha a kezemben. Igazából csak a szememet szeretném kicsit kiemelni, alapozót (nem csúnya a bőröm), púdert, szájfényt, ilyeneket nem akarok használni.

Most linkelek egy képet, az ilyesmi szem tetszik nekem. Azt szeretném kérdezni, hogy ennek elkészítéséhez milyen eszközök azok, amihez feltétlenül szükségem van?

[link]

Szemceruza, spirál nyilván. Ezen kívül kell még alapozó? Azt hallottam, attól tovább tart a smink. Szemre van külön alapozó, vagy ugyanazt kell odakenni, mint az egész arcra? Meg tudom úgy csinálni, hogy csak oda kenek alapozót ahova a ceruza fog kerülni? A szemhéjamra kell valami mást kenni?

Bocsánat a sok hülye kérdésért, de még tényleg nem sminkeltem sosem. :D

Válaszotokat előre is köszönöm!

2013. ápr. 1. 12:10
 1/3 anonim ***** válasza:

Ha szép a bőröd akkor nem kell alapozó, elég a korrektor a kisebb bőrhibákra és a szemed alatti karikákra, főleg ehhez a sminkhez. A szemedre szemhéjalapozó, szemhéjpúder (a képen is van), ceruza, spirál, illetve ha vékony vagy ritka a szemöldököd akkor arra is ceruza + púder. :)

Az alapozóra biztos mindenki mást mond, de szerintem ha nem erős a sminked és nem csúnya a bőröd akkor feleslegesen kened magadra, én sosem éreztem kényelmesnek, szerencsére nincs is rá égető szükségem.

2013. ápr. 1. 12:20
 2/3 anonim ***** válasza:

érdemes pl youtube-on pár videót megnézni natural makeup témában...van ott egy csomó tutorial,ami részletesen megmutatja,mit hogy kell..1-2 példa a teljesség igénye nélkül:

http://www.youtube.com/watch?v=3-VBUNrlg1A

http://www.youtube.com/watch?v=SJUdJhtZ6zQ

http://www.youtube.com/watch?v=MA87FqqFbAM

valamint nagyon jó még fészbukon takács nórának a hogyan legyek jó nő című videógyűjteménye :)

[link]

itt mindenről van videó,attól kezdve,hogy milyen ecseteket használj,addig,hogy hogyan hangsúlyozd a szádat,érdemes kezdőként végigböngészni :)

egyébként ha nincs időd most ilyenekre,akkor gyors leírás:

1. alapozó

ha szép a bőröd,nem kell alapozó,sokkal természetesebb,ha nincs rajtad...ha feltétlenül szükséges,akkor a youtube-os videókban megvan,hogy melyiket hova érdemes

2. pirosító

takács nórinál erről is van egész jó videó,de általában az arccsontra teszünk belőle PICIT!!! aztán egy jó nagy ecsettel körkörös mozdulatokkal egyenletesebbé tesszük

3. most jönnek a szemek

hozzávalók:

szemhélyfesték [link]

egy ilyen 4-es palettával nagyon sokféle nude sminket lehet készíteni,érdemes beszerezni

a legsötétebb leginkább a szemkontúr megrajzolásához használatos,mint egy szemceruza,a mellette lévő legvilágosabb pedig arra jó,hogy a highlight(bocs,angolul tanultam sminkelni,nem mindent tudok magyarul) szóval hogy azok a pontok világosak legyenek,amiket ki kell emelni. Ez a 2 pont egyelőre a szemöldökcsúcs alatti és a szemzug.

Az alsó sorban a világosabb a szemhéj egész felületén használatos,a sötétebb pedig a szemhéj külső sarkán.

Most mutatok 1-2 technikát.

Az első:

[link]

Itt a szemöldökcsúcs alatt világos szemhéjfesték van,a szemhéj egészén egyszínű festék, a szempillán spirál (elég csúnyán) a vízvonalon barna szemceruza(a vízvonal az alsó szempilla és a szemgolyó közti vonal,ha kihúzod,kisebbnek tűnik a szemed) valamint a felső szemkontúr fekete szemhéjtussal(vagy ceruzával) van megrajzolva

A második:

[link]

nézd meg,mennyivel profibb,pedig egy az egyben ugyanaz,mint az előző,a vízvonalat leszámítva. Valamint a szemzugba is került a világosból,így sokkal tisztábbnak tűnik.

A harmadik:

[link]

Általában ez a kedvenc,ez van mindenhol. A szemzugban és a szemöldök alatt világos, a szemhéjon aranybarna, a szemhéj külső részén pedig sötétebb. Ez már magában is elég ütős a kategóriájában, ha kihúzod egy sötétebb szemhéjtussal a felső vonalat,kész az esti bulismink.

Érdemes megnézni azt is,mit tesz egy egyszerű szemhéjtus (ceruza):

[link]

[link]

[link]

Így hirtelen ennyi jutott eszembe,de nyugodtan kérdezz,ha valamit nem tudsz,szívesen segítek bármikor :)

2013. ápr. 1. 14:26
 3/3 anonim ***** válasza:
te jó ég,hogy került ly a szemhéj-be XD bocsi,ez van,ha többfelé figyelek
2013. ápr. 1. 14:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!