Nagyon csúnya, pattanásos a bőröm de nem sminkelhetek (gondolok itt korrektorra pl. ). Mit tegyek?
13 éves lány vagyok. Az arcom tele van pattanással és zsíros a bőröm, de nem sminkelhetek. 1-2 éve (farsangra) vettem egy szemceruzát (amit akkor nem is használtam..), és valamelyik nap találtam meg. Gondoltam kipróbálom... Egy eszméletlen kicsi festék maradt a két szemem alatt ami nem jött le lemosáskor (mert hogy próbáltam kihúzni a szemem csak nem jött össze :D). Amint anya hazaért rögtön mondta hogy: "Ki vagy festve? Azonnal mosd le!" Aztán főztünk és nem mostam le, hazaért apa és ő is: "Ki van festve a szemed? Már azonnal mossad lefele!"
Anya sosem festette magát mert allergiás, és nekem sem engedi. Abban bízok, hogy jövőre, ballagásomkor lehet rajtam egy natúr smink, mert elég elcseszetten néznék ki a fotókon...
Itt meg, egy apró falucskában normális termékek nincsenek, hogy vennék magamnak. Ilyen lepergős szemfestékeket lehet kapni, de pl. korrektort még sosem láttam. De nem is mondok inkább semmit, hogy jó lenne ha valamit csinálhatnék a bőrömmel, mert tudom, hogy balhé lesz belőle. A lány osztálytársaim kivétel nélkül festik magukat és naponta megkérdezik, hogy én miért nem? Amikor itthon anya elmondja tízszer, hogy "pattanásos a bőröd, ne nyomogasd már ki", akkor mégis mit kezdjek vele? Ma pl. nagy röhögés közepette emlékeztettek rá, hogy 2 óriási pattanás van az orromon. És arra nem gondolnak, hogy az iskolában ezért cseszegetnek és nem mellesleg ők is röhögnek hogy nem bírok vele csinálni valamit.
Ötleteket, tanácsokat, segítségeket várok! Köszönöm szépen előre is!
anyukám nekem is mindig észrevette ha ki voltam festve :D kb 16 évesen kezdtem magamat sminkelni rendszeresen. addig csak néha-néha. tényleg nem tesz jót a bőrnek. pláne ha nem minőségi terméket használsz.
a pattanások el fognak múlni idővel. ez kamasz korban normális, és szinte mindenkivel előfordul. egyébként próbálj ki élesztő pakolást tenni az arcodra. egy élesztőt keverj ki 1-2 csepp vízzel és kend fel az arcodra. hagyd addig rajta, amíg el nem kezd leperegni. az 1-2 cseppet szó szerint értsd, mert az a lényeg hogy sűrű massza legyen. ezt ismételd 2 naponta kb. a másik nagyon jó házi pakolás a joghurt vagy tejföl mézzel kikeverve.
De a szüleim nagyon konzervatívak, azt gondolják, hogy a pattanások természetesek és majd elmúlnak.
Amúgy köszönöm a választ :)
Szia!
Biztos van a közeletekben egy nagyobb bevásárló központ Tesco, Auchan vagy valami. Ott mindig vannak minőségi smink cuccok, de azokat jócskán meg kell fizetni. Astor szemhéjpúdert vásároltam összesen egy szín 2000 Ft volt. De elhiheted, hogy az nem pergett le. Ha szoktatok járni ilyen helyekre, akkor próbálj meg elszakadni a szülőktől egy kicsit, és nézz körül a sminkeknél. A miss sporty is jó, abból elég sok mindenem van, ráadásul nem is olyan drága. De először szerintem csak szempilla spirállal kezd el, meglátod hogy teljesen máshogy fogsz kinézni vele. Csak a felső szempillákra. Az arcodra meg vannak bőrhámlasztó krémek. Nekem a házi orvosom írt fel régebben valamit, áttetsző gél volt három hét alatt minden pattanásom eltűnt, de nagyon kiszárította a bőrömet. Gondolkozok a nevén, de nem jut eszembe. Ha a háziorvosodtól megkérdezed hogy adna-e valami receptet ilyen krémre, vagy bőrgyógyászhoz küld és ő majd odaadja. Személy szerint úgy hallottam hogy szárítani kell a bőrt ilyenkor és maguktól felszívódnak egy idő után. Remélem hogy tudtam segíteni egy kicsit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!