Lányok, hogy kell szép formájú körmöt reszelni? Hogyan kell szépen lakkozni?
A körmeim nem szimmetrikusak, mindegyik más alakú egy kicsit.
A körömlakk nekem mindig befolyik a körömágy alá, illetve szokszor mellékenem. Hány naponta fessem újra, hogy ne károsodjanak de ápolt kezem legyen? Van erre valami youtube-os tutorial?
előtte érdemes manikűrözni, levágni a hátsó és oldalsó bőrréteget feltolni a letapadt bőrt, aztán 3 oldalú reszelővel(rózsaszín, fehér és szürke-ilyen sorrendben reszelni).illetve polírozni.
lakkozás menet!Mindig annyi lakkot vegyél fel amit egyszerre fel tudsz kenni a körmödre, ha sok inkább szedj le belőle mint, hogy túl kevés legyen.
Alap 2 réteget rakunk minden színes lakk alá, még a francia lakkozás alá is!
Egy stick it és base nevű anyagokat, Ja otthoni lakkozásról van szó akkor legalább színtelen lakkot tegyél alá két réteget.3 mozdulattal visszük fel,jobb oldal , baloldal, közép és lassú mozdulattal, hogy ki ne menj, a hátsó részt nem teljesen tesszük fel a lakkot.
Majd a 2 réteg után jöhet a lakkozás maga.A színes lakkot 2 rétegben tedd fel ugyanígy, mert akkor adja ki az igazi színét.Ha francia lakkozás akkor a rózsaszínt tedd fel 2 rétegben aztán a fehér.A fehér lehetőleg ne legyen díszítő lakk, mert az nagyon gyorsan szárad és a fedőfény alatt repedezik.Ha mintát akarsz azt a második réteg után tedd fel, addig míg a lakk nem szárad meg, különben púpos lesz.Majd fedőfény és kész.ha mindent jól csináltál akkor egy minimum hétig fent lesz.
Azért kell 2 színtelen réteg, hogy ne fogja be a lakk a körmöd és könnyebben le lehet szedni körömlakk lemosóval.Aceton mentes körömlakk lemosó a legjobb, nem fogja be és nem roncsolja a körmöd úgy, mint az acetonos.Én havonta tarok egy hetes vagy két hetes szünetet, mikor semmi nincs a körmömön vagy csak kalciumban gazdag körömlakk, illetve japán manikűr, ami körömerősítő:)
veszel körömlakk-korrigáló tollat a DM-ben, a kis hibákat azzal lehet leszedni, a nagy mellékenéseket meg fültisztítóval. De tényleg jó, ha színtelen lakkra festesz, jobban tapad a lakk rá. Amúgy meg gyakorlás, gyakorlás, és főleg jó körömlakk kérdése, a gagyi ecsettel én sem tudok szépen festegetni, pl. Miss Sportynak borzalmas az ecsetje.
Reszelésnél én is leteszem a kezem valahová és aznap nem lakkozok, hogy kicsit kopjon a vége, ne legyen olyan éles.
Köszönöm, ezek hasznos tanácsok.
Eddig olcsóbb, 2-300 forintos lakkokat vettem, de úgy érzem kinőttem már a tinilakkokat. Melyik márkák azok, ahol a minőségért, de azért nem a nemzetközi luxusnévért fizetek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!