Mi a mindennapi sminketek, ami tényleg csak nagyon minimum?
Sajnos én sosem sminkeltem, de nagyon szeretnék, de az egész olyan nekem mint valami bonyolult művészet :)
Sok sminkes youtube videót nézek, de mégsem tudom, hogy hogyan kezdjek neki.
A videókban a lányok annyi eszközt használnak, de nem költhetek el tízezreket mindenféle sminkre úgy, hogy azt sem tudom, jókat veszek-e....
Szóval mi az a minimum szerintetek, amivel elkezdhetném a sminkelést?
Köszi a segítséget!
Attól függ, hány éves vagy, nyilván máshogy sminkel egy 25 éves, mint egy 15 éves.
Én amúgy korrektort használok a szememnél a karikákhoz, púdert, hűvösebb időkben alapozót is, szemhéjpúdert, szemceruzát, vagy tust és spirált. Ja, meg pirosítót és ha nem felejtem el, színezett Labellot.
Ha szép a bőröd: színezett hidratáló, vékonyan fed, nem lehet elrontani a felvielt (ha nem szép:még korrektor és a végén rá egy kis púder, ha karikás a szemed akkor oda is korrektor)
Szempillaspirál kötelező, mert nagyon "öltözteti a szemet" szóval azt mindenképpen, ha nem vagy tejfölszőke akkor fekete spirál jó is lesz.
Pirosítóból egy kevés, ne túl erős színűt hogy ápoltabb és "sminkelt" kinézetű legyen a bőröd
és színezett szájfény
Ennyi elég is kezdetnek.
Ha ezekkel már jól bánsz, akkor vehetsz még hozzá natúr színű szemhéjfestéket is 3-4 színnel már jó lehet füstös szemet csinálni ill a lila általában mindenkinek jól áll (esetleg csak a vörös hajhoz nem passzol mindig).
Nálam a legeslegalapabb az az alapozó és pirosító (hab állagú alapozót használok ehhez a nagyon minimalista sminkhez, mert az matt), de így nagyon ritkán mutatkozok, például ha elszaladok vásárolni.
A mindennapokban ezt kiegészítem szempillaspirállal, fehér szemceruzával, rúzzsal, illetve tussal.
Ha valami "extrábbra" vágyok, akkor szoktam szemhéjpúdert használni, mindenféle színben, de azért annyira nem rajongok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!