Tragus piercing mellett piros hólyagszerű dudor. Mi lehet ez?
Eléggé zavaró, mert azon az oldalon szoktam aludni és most nem megy, mert ez a kis dudor elég érzékeny.
Nem hólyag, nem kinyomható, hanem kemény, és egyre nő.
Kb. 3 hónapja szúrattam, és eddig semmi probléma nem volt vele.
Mi ez és hogyan lehet eltüntetni?
Vadhús.
Én Tetrannal tüntettem el, de olvastam itt, hogy (gyógyszertári)alkohollal is sikerül.
Rákerestem erre a vadhúsra és az enyém is pont ilyen. :(
Most pl. ezen kívül még az egész porc is be van dagadva és váladékozik a lyuk.
Én nagy naivan azt hittem már begyógyult.
Octanisept-em van, de az nem használ erre a vadhúsra, holnap veszek alkoholt hátha segít.
Van itthon Tetrán is, eddig nem mertem rákenni, nehogy ártsak vele.
Amúgy én is Octeniseptet használok a piercingjeimre, de az csak fertőtlenít, erre már nem volt jó.
Ja, és mindenképp hagyd bent az ékszert, mert ha kiveszed, a sebet most nem tudod normálisan kitisztítani és úgy fog a lyuk beforrni, hogy beszorul a szennyeződés. Na, az csúnya lenne..!
1. válaszadó voltam.
Vegyél alkohol az szárítani fogja és szerintem betadine kenőcsöt mert az elvileg jó erre nekem ettől múlt el ,nagyon csúnya volt de mostanra már nem látszik, ne ijedj meg:)
2.voltam
Köszönöm mindenkinek a segítséget, mennek a zöld kezecskék. :)
Kivenni természetesen nem akarom, nem is tudnám, mert úgy megdagadt a porc, hogy le sem tudom csavarni a golyót. Gondolom az is irritálja, hogy ennyire szoros most a duzzanat miatt. Lüktet is, félek hogy most meg begyullad.
Vettem alkoholt és Betadin kenőcsöt is.
Szerintetek érdemes lenne hosszabb szárú ékszert betetetni, amíg meg nem gyógyul? Vagy ezektől a kencéktől úgyis lemegy a duzzanat?
Alapból hosszabb piercinget kellett volna beleszúrnia a piercernek. Érdekes...
Ne zavard feleslegesen, ne cserélj ékszert. Szerintem fájdalmasnak is fájdalmas lenne. Csak le megy ezekkel a szerekkel a duzzanat. Ha 1 hét után nem látsz változást, akkor kezdj csak aggódni:).
Alapból hosszabb szára van az ékszernek, ezzel nincs gond, csak most úgy bedagadt a porc, hogy ez sem elég.
Lüktet nagyon.
Az lesz amit mondotok, várok egy hetet és ha nem javul... de mit tudok tenni ha nem javul?
Akkor irány a háziorvos és majd meglátja, hogy bőrgyógyász vagy esetleg ő is tud valami erős készítményt adni rá vagy elküld a sebészetre(idáig nem hinném, hogy eljutsz, ez már tényleg a legdurvább eset lenne).
De ne ezen gondolkodj, rendbe fog jönni. Most csak kezeld rendszeresen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!