Havi kontaktlencsénél hogy működik ez?
Én rendszeresen túlhordom az 1 hónapos lágy lencséimet 1-2 héttel. Lehet hogy rossz szokás, nem annyira higiénikus stb., de azt hiszem nem igazán volt problémám ezzel még. Viszont való igaz, azért negyedévről 5-6 hónapra kitolni eléggé nehézkes és végképp nem ajánlanám. Ha nem mindig van bent, szemüveget is hordasz etc., akkor persze megoldható, csak tényleg annyi a lényeg, hogy alaposan tisztítsd, a tartóját pedig azért alkalmanként cseréld le.
Ha elveszíti a megszokott alakját (amit mondjuk behelyezésnél észreveszel), akkor azért érdemes már kidobni, legalábbis én akkor szoktam.
Tapasztalataimat egy teljesen átlagos, lágy 8.6mm-es bázisvetületű, 14mm-es átmérőjű -1.75-ös/-2es lencséről osztottam meg, nem tudom hogy kemény és/vagy egyéb lencséknél hogy van ez.
Még egy olyat tudnék ajánlani, hogy a Rossmannban is árulnak tisztítófolyadékot, lényegesen olcsóbban, és szerintem ugyanazt tudja, mint a 2/3/4000Ft-os. A látásunk nyilván megéri az összes pénzt a világon, de úgy érzem, itt a jelentős árkülönbség _nem_ megy a minőség rovására.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!