Kezdőoldal » Szépség és divat » Smink és kiegészítők » Lányok, miért sminkelitek...

Lányok, miért sminkelitek agyon magatokat?

Figyelt kérdés
Láttam már olyan lányokat az úton akiken annyi smink és alapozó volt, hogy majdnem frászt kaptam. Mintha egy maszk lenne a fejeteken szabályosan látszik a körvonala? Ez minden csak nem szép! És annyi időt töltötök vele nap mint nap, még a suliban is ezt kenitek magatokra, órán! És nem egy órán, mindegyiken... a fiatal lányoknak smink nélkül kéne lenniük :) és tök csinosak lennétek :)

2012. ápr. 8. 00:42
 1/7 anonim ***** válasza:
Alapozót szerintem kenhet magára nyugodtan, akinek szükséges, csak meg kell találni azt amelyik természetes hatású. Nincs semmi baj a sminkkel, én csak azt nem értem mikor valaki glitteres, csillogó partisminkben jár iskolába. Voltak ilyen osztálytársaim.
2012. ápr. 8. 01:07
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Én 22 éves vagyok, de elmondom a véleményemet:

-nekem egy kicsi jól eldolgozott smink (nem vakolat, és ügyelek arra, hogy ne látszódjon a körvonal) önbizalmat ad... meg egyébként is, a pasik többsége a jó sminkre hiszi azt, hogy nincsen kisminkelve a lány... egyébként meg megy a férfihiszti, hogy elhagyják magukat a csajok, mert pattanásosak, meg fúj, milyen a bőre, tök egyenletlen színű, vörös az orra és karikás a szeme... azért a lányok elég elenyésző részének tökéletes a bőre sajnos... nekem kell az alapozó és a korrektor, mert nagyon egyenetlen a bőrszínem, genetikailag vannak bazi nagy fekete karikáim és az orrom körül mindig piros a bőröm (főleg nyáron, mert asztmás-allergiás vagyok), és ezeket szeretném orvosolni, mert ezek nélkül jobban tetszem magamnak

-egyébként meg szeretek a sminkkel és a színekkel kísérletezni is, nekem ez egyfajta művészet, vmi újat alkotni az arcomon mint vásznon... magam miatt sminkelek, nem mások miatt (sem a társadalom miatt, sem a pasik miatt, sem a többi csaj miatt)

-aki órán sminkel, az tapló :D... meg kell tisztelni annyival a tanárt, még ha nem is élvezzük az órát, hogy nem viselkedünk úgy, mint akine nem volt gyerekszobája, és nem zavarjuk az órát... és a smink ráér a szünetben is :D

2012. ápr. 8. 05:00
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Ma 5:00, teljesen egyetértek veled.
2012. ápr. 8. 09:41
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm hogy leírtad! Szerintem a smink célja eredetileg az hogy eltakarja a kisebb szépségbikákat és hogy kiemelje a szép arcotokat. De valaki annyira túlzásba viszi, hogy maszkot ken magára, mintha csak el akarná takarni a valódi arcát. :( De higgyétek el smink nélkül is ,minden kis szépséghibátokkal együtt is csinosak vagytok, pont ez tesz titeket egyedivé :) Aztán meg előbb utóbb az igazi előtt fény kell, hogy derüljön a lepel alatti csodára ;)
2012. ápr. 8. 10:17
 5/7 anonim ***** válasza:
92%

Én sem tudom mire jó..:D Csak magunkat és másokat csapunk be,hogy másnak próbáljuk kiadni magunkat,mint amilyenek valójában vagyunk.Én épp ezért járok smink nélkül.(max kihúzum a szemem fölül)

Hisz aki szépnek lát,az smink nélkül is annak fog:)

16L

2012. ápr. 8. 11:48
 6/7 anonim ***** válasza:
Épp a héten voltam szépségnapon egy kozmetikai cégnél. Kisminkeltek minket csajokat. Én gőzerővel tiltakoztam, hogy az arcomat ne vakolják ki (alapozó, púder) XD de szent meggyőződésük volt, hogy azt mindenkinek ki kell kenni. Nem értem ezt a logikát. Igazából azért mentem el mert érdekelt volna, hogy kell szépen sminkelni, természetes hatást elérni. Én csak a szememet szoktam "kikenni" szempillaspirállal és alul szemceruzával, ennyi. Számomra ez a smink. Nem értem miért nyomatják ennyire ezt a fedd le az egész arcod, mert az a jó dolgot... Nem azt mondom, hogy tökéletes a bőröm, de nem vagyok pattanásos és nincsenek rajtam pigment foltok sem. Ezért nem tudom felfogni miért akartak kivakolni. xD
2012. ápr. 8. 13:04
 7/7 anonim ***** válasza:

Én is egyetértek a második válaszolóval. Sokkal jobban érzem magam, ha smink van rajtam, önbizalmat ad. Soha nem viszem túlzásba, hosszú évek alatt kiválasztottam a számomra megfelelő alapozót, púdert, korrektort és mikor előfordul, hogy problémásabb a bőröm előkerülnek ezek a praktikák. Emellett imádok sminkes videókat nézni,kísérletezgetni,hogy mi áll jól stb. Az idő amit rászánok egy nappali sminkelésre kb 10-15 perc. (alapozó,nyáron csak korrektor, halvány pirosító, szempillaspirál, néha tus).

Ennél több csak akkor van rajtam ,ha kedvem van hozzá. A másik, hogy a vőlegényem borzasztóan utálja, ha sminkelem magam, ezért külön kihívás, hogy úgy valósítsam meg, hogy ne vegye észre.:)

Nem szeretem, amikor amikor minden sminkelő, magára igényes nőt (ezzel nem arra célzok, hogy aki nem sminkel nem igényes) egy kalap alá veszik a 12-14 éves kis csitrikkel, akik anyucitól ellopott alapozóval vakolják magukat a suli mosdójában és ezért néznek ki úgy ahogy.

22L

2012. ápr. 11. 11:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!